Nejste přihlášen/a.
Stačí den stání vody v čemkoliv a už se tam množí mikroorganismy. Ze vzduchu, ze Tvých slin,..Plísně a mikroby jsou všude ...Druhý den už to nepiju. Nebo to mám v chladu či použiji na kafe a na vaření. To v případě, že si vezu vodu z minerálního pramene. Jinak nemá smysl skladovat vodu. Používám sklo. U často používané PETky platí, čím starší plast, tím víc škodlivin z něj se do vody dostane.
Tvůj bidon vypovídá, že teda nejsi moc sviňa na hygienu..
Vodu na kolo a na cesty, jedině denně čerstvou!
Ten plesnivej bidon si vyčistěte, jar, ocet, štětka, a dobře vypláchnout a sušit otevřené...
Existují ekologické nerozbitné skleněné láhve.
třeba - waterdrop.cz/...
A seženete i levnější.
Na doma používám lahev skleněnou s širokým hrdlem, voda se mi v ní nekazí, protože déle jak dva dny tam ta samá prostě není. V práci lahev plastovou, tu už mám roky a stále vypadá jako nová. Vodu v ní nenechávám, večer před odchodem zbytek vyleji a lahev vypláchnu. U obou jednou za čas použiji Savo. M.
My také máme vodovod, ale kdybychom neměli, museli bychom někam ke studánce a co bych používala za nádobu, to nevím. Na kolo mám skleněnou lahev a doma používám na všechno vždy čerstvě natočenou vodu. Jezdívali jsme na chatu, kde byl vodovod jen venku, ale také jsme "nestáčeli". Vždy jsme došli pro čerstvou vodu a hned na něco použili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.