Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetek České republiky

Od: lenulakr® odpovědí: 34 změna:

Hledám na internetu, co vůbec stát vlastní. Banky, pozemky, továrny, půdu atd a nějak nic nemůžu najít, všechno, na co se podívám, má zahraniční vlastníky. Co zanecháme dětem? Víte?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zanecháme jim dluhy.

hodnocení

4x

Jaký má smysl, aby něco (banky, pozemky, továrny, půdu) vlastnil stát?

hodnocení

Třeba proto, abychom nebyli zcela závislí na druhých a abychom nebyli podřadní. Abychom mohli sami rozhodnout, co např. budeme vyrábět a abychom nebyli tak zadlužení. Aby zisky zůstávaly v naší republice a aby se o nás nedělily ostatní státy. Nevím, možná mám špatný názor, ale myslím, že stát by měl hospodařit jako lidé, taky nerozprodáte svůj majetek , peníze se utratí a nakonec z toho majetku nic nemáte.

Nerozumím tomu "abychom mohli sami rozhodnout, co např. budeme vyrábět". Kdo by to měl rozhodovat? Státní úředníci? Občané v referendu?

Proč bychom nemohli vlastnit třeba vodu? Proč ji mají vlastnit Francouzi? V čem je to lepší?

hodnocení

To taky nepochopím. Kdyby ta voda vyvěrala ve Francii, tak je to jasné, ale ta voda Francii neviděla a stejně nám ji Francouzi prodávají. Tak je to se vším. Navíc, jak chápu, daně z prodeje české vody Čechům jdou do Francie. To je správné? Nebo se mýlím?

Jaký je rozdíl v tom, jestli vodárnu vlastní Josef Novák nebo Jacques Moulin?

donpapa
@jetro Na rozdíl od pivovaru,bank nebo průmyslových podniků, tak v případě vody, elektřiny a plynu jsem přesvědčen, že infrastruktura a zdroje mají být ve vlastnictví státu. Jde o strategické záležitosti a soukromý sektor maximalizuje zisk i za cenu zanedbání sítí. Kontrola a regulace těchto odvětví je velmi náročná a drahá.

Pokud Novák tu vodu pije, pak rozdíl je.

Mimochodem, ještě lepší je, pokud vodu vlastní stát, než Novák ..

hodnocení

jethro : pokud vodu vlastní Jacques Moulin , zisky z prodeje jdou do Francie, pokud ji vlastní Novák, zisky zůstávají tady.
007cz
Pokud ji bude vlastnit Novák, poteče?
donpapa

@ lenulakr A co to má společného s vámi a rozpočtem ČR, že český podnikatel si nechá vyplatit zisk a za něj si pořídí další nemovitost v Paříži, Londýně nebo třeba v New Yorku? Pokud máte na mysli 15% srážkovou daň, tak nám pan Babiš a řada dalších ukázali, proč jsou fajn korunové dluhopisy. Naopak firmy pana Babiše nebo Křetínského podnikají a sídlí v zahraničí, a vozí k nám zisk z jiných zemí. Je vidět, že s podnikáním jste se nikdy v životě nesetkal/a a pouze sníte své sny malého dítěte.

hodnocení

donpapa : Celý život jsem pracovala jako OSVČ a daně poctivě odváděla .Bohužel pouze u nás. Navíc jsem platila sociální, zdravotní, důchodové, vodné, elektřinu, plyn atd. Daně jsem platila podle místa trvalého bydliště, proto myslím, že pokud Novák koupí nemovitost třeba v Paříži, daně z výnosu by měl platit u nás. A že všichni jsou tak proti podnikání Babiše, že? Ale cizí investoři, kteří podnikají u nás, daně platí v cizině, víte? A myslím, že těch cizích podnikatelů u nás je daleko víc než našich v zahraničí. Asi jste jeden z nich, proto to vidíte tak, jak to vidíte. Jste ale dobrý, bylo by potřeba, aby takových bylo víc.

donpapa
@ lenulakr Které daně platí zahraniční investoři podnikající na území ČR v cizině? DPH? Daň z příjmů PO? Daň z nemovitosti? Silniční daň? Daň z příjmů FO za své zaměstnance? Odvody nemocenského pojištění za své zaměstnance? Odvody důchodového pojištění za své zaměstnance? Odvody na politiku zaměstnanosti za své zaměstnance? Odvody zdravotního pojištění za své zaměstnance? Děkuji za vysvětlení.

donapa, to máte marné, to je jako se zetat, kolik cizích firem podniká zde a kolik českých firem jinde. Třeba se zapomene u na Petrof, že podniká v cizině a tisíce jiných...

Tazatelce jde o něco jiného..

joudic*
hodnocení

2x
chytre deti odsud vypadnou hned, co budou moci, stejne jako to funguje v bananovych republikach

hodnocení

2x

Zkuste se pohrabat tady mfcr.cz/... - mně se nechce :(

hodnocení

2x

Proč aq jak to hledáte?

Proč by stát měl vlastnit banky a továrny. Komu patří státní. To že to nemůžete najít může být tím, že špatně hledáte, nebo spíše chcete nenajít a nadávat na stát.

Zkuste hledat zde, kolik toho najdete. Co zanecháte Vašim dětem Vy, je jen na Vás, já svým dětem toho zanechám hodně. Celý život na tom pracuji.

doplněno 09.07.21 14:07:

Stát se nemůže dobře starat o majetek, jedině úředníci, ale to není jejich majetek. Stát je nejhorší vlastník, páč se o něj starají politici a úředníci. Čím méně bude mít stát majetku, tím lépe. Soukromník je vždy lepší hospodář, jak nějaký zaměstnanec...

hodnocení

Snad to ocení. Říkal mi jednou jeden ukrajinec, že mám svůj majetek přepsat na děti. Neudělala jsem to, máme děti snad dobře vychované, jednou se podělí.

hodnocení

Pokud ten soukromník je český občan. Pokud má trvalé bydliště třeba v Číně, pak z toho profituje cizí stát a náš utře. Našemu pak přibývají jedině dluhy. Je ale pravda, že pokud onen český soukromník neodvádí daně do české pokladny, tak to vyjde nastejno.

Už máte seznam všeho, co stát vlastní?

hodnocení

Mám , co nemáme. Ostatního už moc nezbývá.

donpapa

Zkuste ještě odečíst to, co naši předci ukradli v roce 1948. Jak vám to vychází?

A zkuste přičíst, kolik bylo vráceno restituentům, mnohdy i když neměli nárok a důvtipnější budou vědět, kterého pána mám na mysli.

A nebyl sám...

donpapa

@boba Restituovalo obrovské množství lidí. Je zřejmé, že jste měl informace o neoprávněných restitucích. Předpokládám, že jste v této věci konal. Kolik soudních sporů na základě vašich podání bylo úspěšných?

Proč já bych měla konat? Tenkrát nás nikoho ani nenapadlo, jaké podvody a zlodějiny probíhají a vyplulo to až po řadě let. Jen jsem vám to připomněla, když mluvíte o 48.

milane - to je obvyklé zaklínadlo privatizačních podvodníků. Můžete to tvrzení nějak doložit?

luxpe
hodnocení

2x
Státních podniků už bohužel je v České republice málo a je to i z toho důvodu, že to ne úplně funguje. Dříve mezi státní podniky patřily telekomunikace s poštou a za mě to nikdy nemělo přejít pod akciovou společnost, jako nemělo dojít k zániku většiny ČSAD. Doufám, že vznikne Konzum Česká obchodní společnost, obnoví se závody ČSAD. Stát má v majetku vojenské prostory a dále zdravotnickou záchranou službu, hasiče, policii, letiště i když ty už jsou také více prodané. Nepotřebných budov se také postupně zbavují.

hodnocení

2x

Mrkněte se sem, něco ještě státu zbylo ;) mfcr.cz/...

hodnocení

2x

Není ani tak rozprodáno, jako rozkradeno.

jako rozkradeno.

to slýchám od roku 1990 stále...

Prázdný příspěvek je proto, že mi to nevložilo soubor.

hodnocení

Ještě dodatek, je nějaký jiný stát tak rozprodaný?

Slovensko je na tom určite horšie ako ČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]