Nejste přihlášen/a.
Hledám na internetu, co vůbec stát vlastní. Banky, pozemky, továrny, půdu atd a nějak nic nemůžu najít, všechno, na co se podívám, má zahraniční vlastníky. Co zanecháme dětem? Víte?
Třeba proto, abychom nebyli zcela závislí na druhých a abychom nebyli podřadní. Abychom mohli sami rozhodnout, co např. budeme vyrábět a abychom nebyli tak zadlužení. Aby zisky zůstávaly v naší republice a aby se o nás nedělily ostatní státy. Nevím, možná mám špatný názor, ale myslím, že stát by měl hospodařit jako lidé, taky nerozprodáte svůj majetek , peníze se utratí a nakonec z toho majetku nic nemáte.
Nerozumím tomu "abychom mohli sami rozhodnout, co např. budeme vyrábět". Kdo by to měl rozhodovat? Státní úředníci? Občané v referendu?
To taky nepochopím. Kdyby ta voda vyvěrala ve Francii, tak je to jasné, ale ta voda Francii neviděla a stejně nám ji Francouzi prodávají. Tak je to se vším. Navíc, jak chápu, daně z prodeje české vody Čechům jdou do Francie. To je správné? Nebo se mýlím?
Pokud Novák tu vodu pije, pak rozdíl je.
Mimochodem, ještě lepší je, pokud vodu vlastní stát, než Novák ..
@ lenulakr A co to má společného s vámi a rozpočtem ČR, že český podnikatel si nechá vyplatit zisk a za něj si pořídí další nemovitost v Paříži, Londýně nebo třeba v New Yorku? Pokud máte na mysli 15% srážkovou daň, tak nám pan Babiš a řada dalších ukázali, proč jsou fajn korunové dluhopisy. Naopak firmy pana Babiše nebo Křetínského podnikají a sídlí v zahraničí, a vozí k nám zisk z jiných zemí. Je vidět, že s podnikáním jste se nikdy v životě nesetkal/a a pouze sníte své sny malého dítěte.
donpapa : Celý život jsem pracovala jako OSVČ a daně poctivě odváděla .Bohužel pouze u nás. Navíc jsem platila sociální, zdravotní, důchodové, vodné, elektřinu, plyn atd. Daně jsem platila podle místa trvalého bydliště, proto myslím, že pokud Novák koupí nemovitost třeba v Paříži, daně z výnosu by měl platit u nás. A že všichni jsou tak proti podnikání Babiše, že? Ale cizí investoři, kteří podnikají u nás, daně platí v cizině, víte? A myslím, že těch cizích podnikatelů u nás je daleko víc než našich v zahraničí. Asi jste jeden z nich, proto to vidíte tak, jak to vidíte. Jste ale dobrý, bylo by potřeba, aby takových bylo víc.
Proč aq jak to hledáte?
Proč by stát měl vlastnit banky a továrny. Komu patří státní. To že to nemůžete najít může být tím, že špatně hledáte, nebo spíše chcete nenajít a nadávat na stát.
Zkuste hledat zde, kolik toho najdete. Co zanecháte Vašim dětem Vy, je jen na Vás, já svým dětem toho zanechám hodně. Celý život na tom pracuji.
Stát se nemůže dobře starat o majetek, jedině úředníci, ale to není jejich majetek. Stát je nejhorší vlastník, páč se o něj starají politici a úředníci. Čím méně bude mít stát majetku, tím lépe. Soukromník je vždy lepší hospodář, jak nějaký zaměstnanec...
Snad to ocení. Říkal mi jednou jeden ukrajinec, že mám svůj majetek přepsat na děti. Neudělala jsem to, máme děti snad dobře vychované, jednou se podělí.
Pokud ten soukromník je český občan. Pokud má trvalé bydliště třeba v Číně, pak z toho profituje cizí stát a náš utře. Našemu pak přibývají jedině dluhy. Je ale pravda, že pokud onen český soukromník neodvádí daně do české pokladny, tak to vyjde nastejno.
A zkuste přičíst, kolik bylo vráceno restituentům, mnohdy i když neměli nárok a důvtipnější budou vědět, kterého pána mám na mysli.
A nebyl sám...
@boba Restituovalo obrovské množství lidí. Je zřejmé, že jste měl informace o neoprávněných restitucích. Předpokládám, že jste v této věci konal. Kolik soudních sporů na základě vašich podání bylo úspěšných?
Proč já bych měla konat? Tenkrát nás nikoho ani nenapadlo, jaké podvody a zlodějiny probíhají a vyplulo to až po řadě let. Jen jsem vám to připomněla, když mluvíte o 48.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.