Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde končí odpad z popelnic?

Od: tazatelka odpovědí: 20 změna:
Ahoj..dnes jsem viděla díl Kriminálky Anděl lidská skládačka..tělo.. rozřezané na skládce...tak teď nevím..odpad z popelnic vozí na nějaké místo na skládku? Či do nějaké budovy kde to třídí na páse?
Ještě se zeptám..tu skládku mají nějak ohraničenou..? Však ten bordel..při větru..musí lítat po okolí.
A nevíte někdo o jakou šlo skládku..v kriminálce Anděl. Díky.

Kde končí odpad z popelnic?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Směsný komunální odpad se vyváží na skládku nebo do spalovny, tříděný k dalšímu zpracování.

Provozování skládky i další povinnosti viz z. č. 541/2020 Sb. o odpadech.

tazatelka
hodnocení

Směšný takže to je běžný odpad z popelnic?
A co s tím dělají na skládce?
Jde mě o to že uklízím v obci čekárny a dávám odpad do popelnic. Takže to skončí na nějaké skládce?

nevím jak u vás u nás ,poplenice=kontejnery na odpad jsu značeny -papír má své modré, sklo zelené,plasty-žluté směsný odpad pak černé, JInak v řadové výstavbě jsou klasické a značení je nápisy -třeba bioodpad, ...

tazatelka
hodnocení

Nejsou u nás kontejnery..jen každý soukromé popelnice..a tam to dávám..jsme malá vesnice..
Hmmm, nedávná zkušenost a zpráva na webu ČT 24 mi vzaly iluze o smyslu třídění plastů (a to třídím, co se dá). Zkušenost taková, že popelářské auto naložilo obsah žlutého kontejneru jako by se nechumelilo. A to není první zkušenost. Pak vám v obecním občasníku napíšou, že z důvodu nedostatečného třídění se zvyšuje poplatek za komunální odpad. Šmejdi... :(

Tazatelko ještě jednou , v řadové výstavbě jsou popelnice popsány nápisem třeba bioodpad, směsný či komunální...Zatímco kontejnery na sídlišti jsou značeny (aspoň u nás) barevně a ještě k tomu s popisem co do kterého patří (třeba do skla nepatří střepy zrcadel , keramik..).Komunální či směsný odpad-popel,odpad který nepatří ani do plastů, papíru či skla, např mne napadají momentálně platíčka od vajec, ruličky od panapru,nebo třeba blistry (plastovo alobalové platíčka od léků, třeba..) a to vše pak jde na skládky,nebo do spaloven.

dejve - pokud jde o plasty - spalovna je to ekologicky nejlepší řešení. Proto plasty házím zásadně do směsného. U žlutých kontejnerů hrozí nebezpečí, že nějaká z dotací žijící firma bude předstírat recyklaci. To je vývoz do Číny s neočekávanou ztrátou nákladu v oceánu.

hodnocení

2x

Odpad bychom měli třídit. Někdo to dělá, jiný ne. Častým důvodem je argument: Když za to musím platit, co bych to třídil?

U nás v malé obci jsou kontejnery: na papír, na plasty, na sklo, na kovy a na zbytky ze zahrádky /BIO odpad/. Třídíme opravdu poctivě, takže do směsného odpadu nám zbyde jen velice málo. Popelnici bych klidně mohla plnit a vyvážet jen jednou za půl roku /kdyby to tak nesmrdělo/.*blee*

Jinak, toto zařizuje starosta. Naše obec je asi se 150 obyvateli a kontejnery jsou.

Velké věci vozíme do města do sběrného dvora, zdarma. Teď jsem vezla friťák, vysavač a pytel plechovek od barev, natírali jsme ploty kolem domu.

Znám 2 skládky, u chvaletické elektrárny a u Čáslavi. Z ní bude asi brzy Sněžka. A ten vítr? Když jedete od Kutné Hory na Čáslav, stromy kolem silnice jsou ozdobeny igelitovými sáčky různých barev, jako vánoční stromky. Není to pěkný pohled.

Lidé tam sami vozit nic nesmí, pouze speciální auta popelářů. A ta mrtvola tam opravdu není pokaždé. Spíš pan režisér chtěl, aby se lidé trochu báli. Kdyby viděli v záběru jen zkažené brambory, cibule a starou botu a děravý hrnec, ten film by nebyl pro ně zajímavý. Jaga.

michalverner
Já to třídění vůbec nepochopil.U nás máme také kontejnery...papír,plast,sklo...Vždy v pondělí přijede auto a vše se sype do jednoho.

Michale, pokaždé?

Nevěřím, ale to nevadí.

mnd®

Milane - klidně tomu věř.Už jsem to tady někde někdy psal.Přijede auto s ,,rukou,, a sesype barevné a bílé sklo do jednoho kontejneru na korbě.Koukal jsem na to tenkát zhora z okna a neměl kontyš rozdělenej na barevný a bílý.Pak to třídění nějak postrádá smysl.Akorát jsem se dozvěděl,že v bílém skle nesmí být ani jedna barevná flaška - pak je celá várka stejně zkažená.

mnd, každý věříme něčemu, já nevěřím tomu, že se systematicky NEsmíchává vytříděné. Věřím tomu, že se občas najde nezodpovědný řidič, či obsluha, že si ušetří práci a smíchá odpad. Páč přivést do Transformu igelit a pet smíchaný s papírem by si nedovolili.

Je to vždy o lidech..

mnd®

milane máš pravdu,ale je to fakt o obsluze a řidičích-svozcích

často jezdím na sběrné dvory s různým odpadem, vždy tam je panáček, který kontroluje, kam co házím...

No jop.Milane-ve sběráku by to pak museli rozřídit sami-proto kontrolují lidi co tam vozí..

Jinak v "pravěku třídění jsem u Nás toto taképarkrát zaznamenal-přijelo kuky vůz-nasypal do sebe kontejner s papírem, přejel kus , kontejner s barevným sklem..

Dnes jezdí na každý druh tříděného odpadu jiné autoo s patřičným nápisem co bere-jedno papír druhé plasty...

Ano, pečlivě se to roztřídí, poberou se dotace a spalovna to spálí.

Už Vás vidí, jak ve spalovně třeba pálíte stavební suť nebo kovový odpad a další nepslitelný odpad!?

Plasty a papír hoří výborně, tetrapaky hůř, ale dá se ..

Tak to hlavně házejte do správných kontejnerů. A kelímky od jogurtů vymývat a noviny žehlit !

Sorry, ale skrze takové lidi jako jste Vy se neustále navyšují částky za sběr a likvidaci odpadu.

Sorry, ale skrze takové lidi jako jste Vy neustále rostou ostrovy plastů v oceánech ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]