Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedův zásah do stromu - co si o tomto myslíte?

Od: witch* odpovědí: 16 změna:
Ahoj. Projížděla jsem Google před chvílí a vyjel na mě tento článek.
" Zmrzačili sousedovi krásný strom, protože jim vadili ptáci - Novinky.cz" novinky.cz/...
Tak nádhernej strom to byl a dopadl tak strašně. Bylo mi z toho do pláče, jelikož i já mám na zahradě stromy ovocné i okrasné a takhle barbarsky kdyby mi měl do mého "díla"někdo zasáhnout, když na tom roky necháváme ruce a věnujete tomu svou péči a čas, tak mu urvu hlavu.
Co si o tom myslíte? Vím že spousta lidí tu má problémy se sousedy např. ohledně plotu.
Jak byste se zachovali Vy jako majitel stromu v tomto případě?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Do Vašeho díla Vám nikdo nebude zasahovat, pokud bude zcela na Vašem pozemku. V tom případu z Novinek mi přijde především dost hloupé ze strany majitele stromu vysadit jej na samu hranici pozemku - to je vysloveně poukázka na problém se sousedy. Jiná věc je, že v té předzahrádce pravděpodobně nepřekážel natolik, aby byt takto ,,upraven´´

witch*
hodnocení

Jenže dřív se prý na hranice pozemku strom vysazoval. A za další, píše se tam, že 25 let jim strom nevadil a najednou..? I když vidím ty fotky. Sousedé jen dlažbu bez kousíčku trávníku nebo pár květin. Za to soused vlastnící strom vypadá, že se o vše hezky stará. Navíc nabídl kompromis formou sítě a sestříháním stromu. Je mi zkrátka toho majitele stromu líto.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Asi budu za nepřítele, ale "koule na klacku" mi přijde jako vrchol nevkusu, nikdy bych se na dřevině ničeho podobného nedopustila, tedy bych se nemusela nijak zachovávat. Ve výsledku => po odstranění geometrické polokoule k žádné újmě nedošlo. Strom byl zmrzačený na "kouli na klacku", nyní je z něj "polokoule na klacku". Nevidím v tom rozdíl. To, jak se vzájemně k sobě sousedé chovali a zachovali, to je jiná otázka. Ida

doplněno 30.06.21 14:45:

Zdravím. To se mýlíte. To nedá žádnou práci. Jsou na to elektrické nůžky a drátěná forma (koule, ovál, trojúhelník). Ta zrůdnost je hotová v cuku letu. Ale těžké je rozsoudit oba sousedy. Kterému a kdy ruplo v bedně? Zda tomu 1. před 25 lety či tomu 2. po 25 letech. *zmateny* Ida

witch*
hodnocení

Otázka vkusu každého. Spíš mi jde o to, že na tom nenecháváte ruce pár minut, ale pipláte se s tím rok co rok a pak přijde nějakej zπčinsyn, co mu ruplo čirou náhodou v bedně po 25-ti letech a takhle Vám to dopizdí.
slovnik

Nemohla byste se mírnit ve výrazech? Pravidlo Z2.

witch*
hodnocení

Co je na π tak hroznýho? *smich* To nečti, když Tě to tak uráží. Navíc slovník by přece měl znát i takováto slova ne? :)
30.06.21 14:52
idanova*

@juraja *palec2*. Taky krása veliká... Ida

witch*
hodnocení

Jasný. Ono to bez péče totiž roste úplně samo. A plotostřih používám jen na túje. Např. Buxusy stříhám do koule ručně. Ale asi jste mu tam byla posvítit a každej má vymoženosti. Zkrátka. Když on by mohl hrábnout na můj strom tak já na jeho auto ne? Majetek jako majetek. *ee*

hodnocení

2x

Jouza: "Švagrová, ty se z tý černý kroniky jednou zblázníš.”*smich*

hodnocení

1x

Kam se hrabe jeden soused na české úřady - tady článek s obrázky metro.cz/... a jeden navíc odsud arnika.org/... - a to jen na první nástřel, našlo by se víc.

Sousedův zásah do stromu - co si o tomto myslíte? #2

hodnocení

0x

Tak nějak mne nezajíma, proč to udělali ale kdo to udělal "povolali odborníka arboristu"

cs.wikipedia.org/...

Tak takového odborníka, hledat v kupce sena. *smich*

witch*
hodnocení

To byl odborník jak stehno co? Se divím, že někdo rádoby fundovaný se pod to podepíše tímto zmršeným výsledkem.

hodnocení

0x

Byl tam dřív strom nebo soused? Nebo před tímto sousedem jiný soused? V každém případě bych odborníkovi, který strom takto ořezal, odebrala licenci a sousedovi dala pokutu, zvlášť, když se majitel chtěl domluvit. Ale lidé jsou různí, s některými nevyjdete, i kdybyste se rozkrájeli. Mít takového souseda je opravdu výhra.

72mona
hodnocení

0x
Taky jsem to četla. A první co mě napadlo: Bože, to je to tak zajímavé, že to musí obletět celý svět?
Myslím, že se dějí horší věci a kolikrát se nedostanou ani do místního plátku. M
witch*
hodnocení

No tak o hrozných věcech se buď píše jen skromně, hlavně nerozmazávat a nebo pro jistotu vůbec. A že sousedé trpí idiocií taky není ojedinělé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]