Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brýle na střelbu

Od: pavlic odpovědí: 10 změna:

Ahoj, potřebuju urychleně brýle na střelbu. Mám i dioptrické, takže aby to šlo přez to. Jedny jsem koupil, ale ty jsou zkosené nemůžu je ani nasadit. Myslíte že by stačili tyto,... ale má to jen normu 166 S

alza.cz/...

Potřebuju aby mě to ochránilo před kulkou co vyletí ze strany.

Popřípadě, mohli by jste mi doporučit jiné?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pro střelecké brýle si zajděte do obchodu se zbraněmi, tam vám poradí nejlépe. Neznám město, kde by taková prodejna nebyla.
Střelnice by měly mít palposty oddělené přepážkami, takže nábojnice od souseda se bát nemusíte.
Tady asi není myšlena střelba z malorážky, ale z pistole, kdy vyhozená nábojnice letí i několik metrů.
Ony ty brýle neslouží jen tomuto účelu, ale třeba proto, aby ochránily zrak, pokud by při otevření závěru a přebití náboje došlo k anomálii a prsknutí prachu apod.
To, že jste si vystřelil několik zásobníků, ještě neznamená, že umíte střílet. Tím méně ovládat zbraň. To byste si jinak nepletl pojmy s průjmy.
Přeju Vám, abyste ten kurz zvládl s úspěchem a my o vás pak nemuseli číst v Černé kronice.

kare
hodnocení

1x
Kulky má pes. *smich*
I tak jste napsal neskutečný nesmysl. *zed*
Těžko Vám poradit.
Jedině, držte se od střelných zbraní dál, než si ujasníte názvosloví a vůbec funkci zbraně.
pavlic
hodnocení

Já střílet umím... tak teda nábojnice co vyletí z komory

29.06.21 14:13

*palec**palec**palec*

Já tedy nevím ale dle toho co píšete p.Pavlico jste toho moc nenastřílel, asi max doma z vzduchovky když Vám ji půjčil otec.

Vystřílel jsem mraky munice.Malorážku ani vzduchovku , odstřelovací pušku, škorpiona a jednu Pi 7,62 a druhou 9mm bych yni nepočítal,. stačí jen vystílená munice ze Sa a UKL. Nikdy jsem brýle nepotřeboval a nikdo další až do dnešní doby kdy se to asi okoukalo v US filmech a proto to musí každý mít?!

pavlic
hodnocení

na cvičení jsem vystřílel jen pár zásobníků... Za celou dobu na mě spadla jen jedna nábojnice. Každopádně pujdu na kurz a tam to asi budou vyžadovat.

Já jich vystřílel snad tisíce (vietnam zásobníků) ani jednou na mne nespadla,a co vím tak jednou padla nábojnice na kolegu při střelbě ze samopalu z OT64.

JInak musíte pořídit takové, aby i s dioptrickými na sebe seděli, aby Vám dohromady nevadili.

72mona
hodnocení

0x
Tak před kulkou vás neochrání. M.
doplněno 29.06.21 13:13: Prázdná kulka není. To co létá od zbraně bokem jsou vyhozené nábojnice, co předem, to jsou střely (zvané kulky).
Pokud plánujete návštěvu střelnice, měli by tam mít ochranné brýle k zapůjčení.
pavlic
hodnocení

Před prázdnou kulkou co vyletí ze strany zbraně?

Kulka je kulka. Nábojnice je něco zcela jiného.

Nestřílel jsem, takže si neumím představit vylétávající nábojnici ze zbraně. Ale u sportovní střelby (biathlon) vylétají nábojnice docela malým obloukem.

Pokud je to od vedlejšího střelce, tak si mezi sebe dejte nějakou oddělovací stěnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]