Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komiksová postava - Tintin

Od: magdon® odpovědí: 6 změna:

Tuhle francouzskou postavičku asi znáte. Zajímalo by mě, jak se jeho jméno, psané "Tintin" vlastně vyslovuje. Slyšel jsem to jako "Tyntyn" a "Tenten". Nedávno ale běžel v TV jakýsi dokument, v němž to ten samý člověk jednou vyslovoval "Tenten", podruhé dokonce "Tantan".

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Výslovnost se nedá dost dobře přepsat jedním písmenem.

Otevřela jsem na youtube jedno z

francouzských videí . V čase 3,21 tam jméno Tintin zazní. Neumím to z celku vytáhnout a dát sem jen kousíček. Těch videí bude mnoho a jméno se v nich jistě často opakuje.

hodnocení

Dík, tahle výslovnost se teda fakt těžko popisuje. Nejbližší by v českém provedení bylo asi Tenten, což zní celkem přijatelně. Určitě ne za uši rvoucí a v dokumentu přímo o tomhle komixu odborníkem uvedené Tantan.

hodnocení

2x

Tente(n). Kde e je nosove nevyrazne (jako kdyz Vaclav Benda premyslel) a prvni n je neznele a druhe prakticky spolknute.

hodnocení

0x

Taky mě to zajímalo, správně je Tenten. Ovšem dnes je běžné vše komolit a často ani dobré dokumenty nejsou načteny správně. Např. v jednom dokumentu je - mluveno - Mócart, Mozart, Zalcburg, Salcburk... No a i ve veřejnoprávní televizi neumějí často správně skloňovat - s oběmi rukami...

hodnocení

Jo jo, to je podobné jako se v jedné starší písničce s názvem "důl Mc Laren" celá desetiletí spívalo "Mekleren" a teď tam bůhví proč, zpívají Mekláren. Vždycky, když to slyším, mi vstává zbytek vlasů na hlavě.

Na jednu stranu se do češtiny v rámci "světovosti" nesmyslně zatahují anglická slova, na stranu druhou se anglická slova nesmyslně počešťují.

bn
hodnocení

0x

Zkuste Forvo, tam jsou slova namluvená rodilými mluvčími, Francouzských je tam asi 5 verzí a vše je to Tanta(n). Ovšem autor nebyl Francouz, ale Belgičan, tak nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]