Nejste přihlášen/a.
Ať je to, jak chce, je to cenná zkušenost. A kdyby byla negativní, i to je zkušenost. Pak je dobře, že bude dočasná. Jestli Vás s Tebou bude šest, je to sudé číslo, což je pro partu dobré. Nikdo nezůstane lichý... Na hotelovkách bývají spíš komunikativní typy, a když budeš přirozený, pohodový, pozorný, férový, vtipný, nebudeš machrovat a trapasy budeš brát trochu s humorem, neměl by být problém. Buď připraven, že vždycky se nějaký problém vyskytne. Bylo by podezdřelé, kdyby ne. Tím se člověk učí... Je jedno, kdy ta první příležitost k představení příjde. Já osobně jsem se na nové neznámé těšila, mám ráda výzvy, zajímají lidské povahy, nové lidi beru jako "studijní materiál" a profesní obohacení. Je to trenink do budoucích štací. Držím palce a klídek!
Díky! Mám to úplně stejně Na nové lidi jsem vždycky zvědavý a takový jakoby natěšený, protože mohou být v klidu a ještě si člověk potenciálně vytvoří nové přátele. Zase mě ale trochu děsí, že nás bude několik a ne třeba jen 3 - tím pádem by byla menší šance, že mě "odstrčí" a budou kecat jen mezi sebou. Dneska nicméně otevírám manifestační deníček a jdu tam napsat vše, po čem toužím. Třeba se poštěstí! :D
A do toho deníčku? Máme chtít málo! Pak je totiž větší šance, že budeme překvapeni, když toho bude víc. Jinak zezačátku buď víc pozorovatel. Jak se budeš příliš prosazovat, ztratíš o situaci přehled, ale i sympatie okolí.
To je skvělé, že mi někdo odpověděl.. nemáte třeba osobní email, kde bych vám posléze napsal, jak to všechno dopadlo? Tohle bude totiž skvělá zkušenost a já bych se o to rád s někým podělil :D Nicméně jak říkám, spíše se těším a tu nervozitu se snažím odsunout stranou. Dále jsem trošičku vyklepaný z letiště, protože na cestě zpátky poletím "sám" a vůbec nevím, co a jak.. když jsem letěl zpátky z Francie, tak to všechno vyřizoval ten starší klučina, se kterým jsem tam byl, ale takhle to bude buď na mně a nebo na těch studentech z jiné hotelovky.. no uvidíme.
Napiš to sem, do vlákna. Myslím postřehy ze zahraniční praxe. Zapamatuj si znění svého dotazu, a jak ho zadáš na netu, tak Ti to naskočí. Nebo zpět podle data. Nejsem registrovaná, byla jsem, ale pak mě to nepustilo, tak jsem přešla "do ilegality".
Já osobně bych se spíš "obávala" pracoviště a ubytování. Nemusí to být komfort, jako ve Francii. Naši jednou na Krétě měli třeba omezenou dodávku vody, myslím neteklo z kohoutků. Místní to znají, naši byli zaskočeni. Nebo zas nešla klima, a pokoj měli pod plechovou střechou...
Seznámíte se, nebojte. Těch 5 dalších studentů, s kterými pojedete, nemusí být také z jedné školy, ale z několika různých. Takže se taky nebudou mezi sebou znát a všichni budete mít zájem se poznat. Jste vlastně kolegové a jedete tam za stejným cílem. Tak se nebojte, že budete stát stranou.
Vzpomínám na rok, kdy jsem poprvé přijela jako vedoucí na letní tábor. Byla jsem už vdaná žena, něco přes 30, nikoho jsem tam neznala. většina ostatních byli studenti VŠ. Za 2 dny jsme byli prima parta.
Přeji Vám hezkou praxi, na kterou budete vzpomínat a která Vám něco dá. Lituji, že za mého mládí nic podobného nebylo. Snad leda do Sovětského svazu a to jenom za odměnu, ti nejuvědomělejší. A to já nebyla. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.