Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitelka OV

Od: asdfghjkl* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
Měla bych dotaz ohledně naší učitelky OV, respektive jak se zachovat.
Naše paní mistrová se v 1. ročníku zdála jako velice milá paní, která nám vždy poradí. Bohužel jsme aspoň většina naší skupiny zjistily, jaká doopravdy je.
Měsíc nazpátek se nám ve třídě rozmohl nešvar, kvůli jedné písemce.
Den před již zminěnou písemkou jsme se šly se kamarádkou ze třídy domluvit na provoz do 3.ročníku, bohužel paní majitelka si schůzku naplánovala zrovna v den písemky, a nestihly jsme o naší absenci říct mistrové ani třídní. Ano, samozřejmě jsme měly informovat, chybu jsme uznaly.
K paní majitelce jsme jely v pátek a do školy se dostaly až v pondělí následujícího týdne, kdy jsme dostaly vynadáno jak od učitelky, což bychom ještě pochopily, ale tak i od jiné nejmenované spolužačky, která je s danou učitelkou dá se říct kamarádka. Písemku jsme si napsaly obě dvě hned v pondělí. Bohužel další problém - kamarádka nerozuměla několika otázkám, proto k nám přišla naše druhá učitelka OV² a vzala si kamarádku mimo třídu, kde jsme psaly písemku a zrovna se v dané třídě vyučoval jiný předmět. Samozřejmě že spolužačka, která nás seřvala, osočila jak kamarádku, tak i učitelku OV², že jí napovídá a není to fér bez jediného důkazu. Od té doby jsou v naší třídě nešvary, problémy a zbytečné hádky.
Musím znovu podotknout, že spolužačka, která nás seřvala a osočila kamarádku, je velká kamarádka s danou učitelkou OV¹. Dále učitelka OV¹ se nám moc nevěnuje, věčně telefonuje ve výuce s kamarádkami, manželem, kadeřnici, masérce,... zatím co my telefony odevzdávat musíme. Nadále nás učitelka hodnotí i podle toho, jak se oblékame, jak vypadáme,... A tím že s kamarádkou máme nějaké to kilo navíc, nás opravdu nemá ráda. Mě z průměru 2.31 dala na vysvědčení za 3, kamarádce s 2.67 za 4.
Dále má i dost osobní otázky, které jdou dost do našeho soukromí, pokud odporujeme odpovědět, nebaví se s námi a pomlouvá nás za zády, nebo nám zhorší známku za práci za den.
A největší perličku jsem si nechala na konec. Spolužačky, které jsou momentálně v 1. ročníku, našly na půdě nějaký deníček, ve kterém bylo napsáno dost škaredě o jedné slečně, která dřív též dělala náš obor a dost učitelce věřila. Bylo tam napsáno o tom, jaké nosí spodní prádlo, jak často si myje hlavu, kdy a jak se dala dohromady s přítelem,...
Ředitelka je v tomto případě úplně zbytečná, protože má pani učitelku OV¹ ráda, když to řeknu naplno,leze jí tam, kam slunce nesvítí
Byla bych ráda za jakoukoliv radu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pusťte to z hlavy a dělejte si svou práci. Takové to hledání něčeho na někoho k ničemu dobrému nevede.

Chyby dělá každý, a vy si ty svoje připouštíte asi jen okrajově, jestli vůbec.

Vy jste měla všechny své učitele ráda? Nebo kolegy v práci.

To určitě ne. Ale dávám přednost tomu se s lidmi domluvit/domlouvat, než je pomluvit/pomlouvat.

hodnocení

6x

Tvoje povídání mi příjde hodně jako exkurze do Xaverova nebo Libuš. To asi nebude učiliště pro bystré dívky, že? Vyšší dívčí?

kare
hodnocení

0x
Trochu to zní jak slovní úloha. *smich*

hodnocení

0x

No, abych řekla pravdu, nějak mě po chvíli nebavilo číst tuto slohovou práci, samé stížnosti na druhé, jen vy jste bezchybná. Vy budete asi pracovnice! Neřekla bych, že kila navíc jsou překážkou, ale chybí tam snaha pracovat, učit se, zájem o daný obor. To jsem z tohoto popisu nebyla schopná poznat. Myslím, že nejlepší by bylo, kdybyste se s kamarádkou doučily , jestli vám tak vadí kila, tak zhubly a našly si zajištěného přítele, abyste nebyly odkázány na svůj příjem. Jinak přestaňte hledat chyby tam,kde nejsou a začněte se chovat zodpovědně. V zaměstnání se nikdo nebude ohlížet na to,jestl bez omluvy nesplníte přidělený úkol, neodvedete svoji práci. Popřemýšlejte o sobě a přeji pohodové léto.

Jinak ještě k tomu známkování, záleží na tom, jestli jednička je za odevzdaný úkol, za čtvrtletní písemku, zvláštní snahu v hodině atd.

Víte,co nechápu? Proč tady slečnu tak pucujete. Vy jste měla všechny učitele ráda? Já teda ani náhodou a to jsem byla jinak zodpovědná studentka.

Neříkám, že jsem všechny učitele měla ráda, ale pokud nám některý učitel neseděl, většinou jsme se o tom bavili ve třídě, ale stejně nám nezbývalo nic jiného, než si úkoly plnit. Navíc, a to je mi líto, musela jsem být opravdu zodpovědná, nejhorší je, že mi to hodně zůstalo. Uznávám, že lehčí v životě to mají ti, co berou všechno volněji, ale já to nedokážu. A to mě opravdu mrzí.

Taky jsem byla vždy zodpovědná a líto mi to teď už není. Možná dřív bylo,teď už ne. Smiřte se sama se sebou...

hodnocení

0x
Pěkný den,s tím asi nic nenaděláte. Já měla na střední taky pár příšerných učitelek a absolutně nejhorší byla třídní,ale nezbylo mi,než to skousnout a soustředit se na učení. Jakou jsem pak měla radost po maturitě,že z toho "ústavu" jdu pryč. Holt některé překážky v životě musíme překonat,ať se nám to líbí,nebo ne. Stížnost u ředitelky Vám zřejmě neprojde,to byste musely mít hmatatelné důkazy.

"Všechno vím nejlíp, všude jsem byla, ve všem mám pravdu a všichni kolem mě mi křivdí a nechápou"

Nic takového netvrdím. Život je i o tom potkávat se s lidmi, kteří nám nesedí a musíme to skousnout. Nic víc,nic míň.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]