Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji se kdesi postěžovat, tak jsem si vybral toto fórum. Myslel jsem si, že ve škole již po uzavření známek bude klid, ale ne. V utotok ráno, když jsem se přezouvat (máme to povinně) jsem zjistil, že se mi rozpadla jedna korková pantofel. Tak jsem je nechal v kapse, že jejich odpoledne vyhodím. Šel jsem do třídy v botách. Na první hodině jsem byl vyvolán k tabuli. Učka si všimla, že jsem v botách, dostal jsem vynadáno a musel jsem se před celou třídou zout do ponožek a boty si odnést ke vchodu do šatny. Měl jsem chuť odejít ze školy a jít domů. Ale to nejhorší přišlo na druhý den. Odpoledne v úterý jsem si šel koupit nové přezůvky. Vybral jsem si takové lehké tenisky. Ve středu ráno jsem si je vzal do školy jako přezůvky. Ještě na chodbě mě zastavila uklízečka, že proč nejsem přezutý. Snažil jsem se jí vysvětlit, že jsou to přezůvky, navíc se k tomu přidala i jedna učitelka. Řekli mi, že to nejsou vhodné přezůvky, a že pokud se nepůjdu zout, dostanu poznámku za nedodržování školního řádu. Tak jsem se musel vrátit a ze šatny jít už jen v ponožkách. Na fotografiích posílám jak vypadají moje ponožky po celodenním chození po škole. Může si učitelka vůbec dovolit mě poslat zout? Kvůli sprostým učitelem jsem si ušpinil dvoje ponožky.
Podle školního řádu mají být přezuvky otevřené (pantofle, pro malé děti bačkorky) - musel jsi vědět, že nějaké tenisky Ti nikdo jako přezuvky neuzná, že to bude vadit - že na to učitelé dbají, jsi musel vysledovat předtím, ne? Předchozí pantofle se Ti určitě nerozpadly náhle, musel jsi vidět, že už jsou na výměnu.
To by mělo být ve školním řádu, jakou obuv škola požaduje. V tělocvočně zas jen bílé podrážky, na trávník stadionu ne v tretrách, i na dílně je dílenský řád, kde je povinná obuv uzavřená pevná tvrdá. V sandálech Tě vyhodí a daj Ti neomluvenou hodinu. Na kuchařské praxi jen protiskluzná podrážka, jinou neokecáš. Instituce holt mají svá pravidla. Doma a venku si choď, jak chceš.
My jsme to měli ve škole stejně - přezůvky (papuče, pantofle), tenisky se za přezůvky neuznávaly. Kdo přezůvky zapoměl doma, tak měl chodit v ponožkách - podle pana školníka a většiny učitelů. Naše třídní to řešila tak, že když někoho z naší třídy viděla v ponožkách, tak říkala: "Okamžitě si běž do šatny pro boty, chceš být nemocný? A dělej tak, aby tě neviděl pan škoník."
Co je toto za doba? Kazdy si hned stazuje, ked sa po nom vyzaduje dodrziavanie pravidiel.
Berte to ako v praci, ked nemate prilbu alebo reflexnu vestu, okuliare, zvaraciu helmu, rukavice ... V zivote bude este mnozstvo situacii, ked budete mat pocit "nespravodlivosti". Naucte sa to znasat.
Tie vase spinave ponozky nie su nic zaujimave ani hrozne, takto pridem domov hocikedy, ked musim zostupit v lese z bicykla a napada mi do topanok spina z lesa alebo stupim do blata. Mam si stazovat na lesnej sprave?
Pořešit by se to mělo tak, že si vezmu pantofle /domácí obuv/ z domovan, Nosit tam i zpět, nebo koupit obyčejné pantofle za 80 korun u vietnamců a v těch chodit doma a ty pevnější mít ve škole. Ve škole pevnější obuv, když se běhá po škole, chodí po schodech, tak aby se noha nezvrkla a nenastal úraz.
Další možnost je, nechat ty jedny špinavé /silnější ponožky/ ve škole namísto pantoflí. Je týden do konce roku, už by měly stačit. Potom se vyhodí.
Ale ve třicítkách by to byl opruz, mít dvoje ponožky na nohách.
To neni buzerace, ale jen tvoje blbost že 1. lezeš do školy v botách i když máš mít přezůvky; 2. místo přezůvek sis pořídil tenisky. Akorát jsi mohl vyjednat že to fakt nejsou boty z venku ale myslel jsi že to být může a ten jeden den si je necháš...
Rozpadlá pantofle jde převázat provázkem, náplastí apod., nebo jsi mohl jít rovnou v ponožkách a ne v botách..
Zdravím. Ber to tak, že to, co jsi svýma botama našlapal, to jsi po sobě zase ponožkama vyčistil. Proč přezůvky a jak mají vypadat, není buzerace školou, ale desetiletími "vychytaná" obuv, která vyhovuje svou lehkostí, pohodlností, hygienickými vlastnostmi i cenou. Výsledek požadavku rodičů (vždy chtěli pro své děti to nejlepší) a lékařů, na který školy kdysi přistoupily, a tak se stal samozřejmostí. Ten, kdo má právo si stěžovat je uklizečka a školník. Těm dvěma by ses měl omluvit, zastydět se a už nikdy nepomlouvat školu, která na sebe vzala povinnost rodičům na přezouvání dětí dohlédnout. A za ty ponožky bys měl doma dostat pár facek (za každé zvlášť) a pěkně si je v ruce vyprat. Ida
Ve školním řádu máš stanoveno, který typ obuvy nosit. Promiň, ale tenisky jako přezuvky? Kdyby to tolerovali, bylo posléze matoucí, kdo má či nemá přezůvky a kdo boty na ven. Svízelná situace, pokud by ti dovolili mít ty tenisky přes den, ostatní by se toho chytli a chtěli to taky, minimálně by na to poukazovali. Ponožky vyprat a pořídt klasické pantofle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.