Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení v cz

Od: lauko odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mám takový dotaz. Můj otec má dům napsán na něj. Bydlím sním jeho přítelkyně cca 7 let. Nejsou vzít nic. Nechci psal důvod co se stalo. Ale když půjde otec do vězení Má jeho přítelkyně nárok na dům nebo ne? Já bydlím mimo ČR tak dum nechci. Co pak bude z tím domen? Sebere ho stát? Nebo zůstane otdci? Děkuji
Omluvte mojí cestinu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Výkon trestu neznamená, že dotyčný přijde o majetek. Přítelkyně tam může bydlet dál, ale otec by si měl zajistit, aby hradila nutné poplatky (energie a pod.), případně mu z domu nenechala jen holé zdi a on se jednou měl kam vrátit.

Nárok na dům paní nemá, pokud by jí ho majitel nedaroval nebo neprodal. Teoreticky byste ho mohl jednou zdědit.

liska5
hodnocení

0x

Byl tu kdysi podobný dotaz a já pochopila, že otec by to měl nějak u právníka ošetřit, že tam ta přítelkyně má právo bydlet. Že by měla mít v ruce nějaké rozhodnutí. Ne?

sisil
hodnocení

0x

Přítelkyně by měla jednat s otcem, jestli tam bude bydlet dál /navíc po 7 letech vztahu už o vypadá na vážný vztah/, že se o dům bude starat, platit poplatky a počká v něm na otce, až se mu trest ukončí. Pro vězněné je velmi důležitý pocit, že na něj někdo čeká, že se má kam vrátit. Určitě ho bude i navštěvovat.

Pokud tedy nemá otec doživotí. Musíte pevně věřit, že se všechno může změnit a pan otec se domů navrátí, že ve vězení nezemře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]