Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cítím lítost k věcem

Od: beruska* odpovědí: 12 změna:
Hezký den,mám problém, je mi líto věcí. Např, třeba vidím posledního gumového medvídka, tak mi je ho líto, že je poslední a sním ho. Nebo třeba si jdu něco koupit, a je mi líto třeba desetikoruny, že už ji v životě neuvidím..
Nebo mi je třeba líto vyhodit triko. Vždy si vzpomenu na ty hezké chvíle s tím trikem, a nedokážu se s ním rozloučit.
Je to normální? Nebo je to nějak špatné? Díky za odp.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nemusíte litovat. Každá dobrůtka se jednou dojí, koupíte si novou. Peníze jsou kulaté, aby se otáčely. A u toho trika si řekněte - už jsi oprané, nepěkné, koupím si jiné a budu s ním mít taky pěkné zážitky.

Mám jediný rituál - u motorky. No, spíš tedy u Babety.*smich* Když přijedu domů a uklidím ji, pohladím ji po sedle a zabrblám: Dneska jsi, holčičko, jela moc pěkně!

Pokud pěkně nejede, byly nějaké problémy, pochvala není. Ale to je celý její trest, nenakopla bych ji třeba.

Kdyby mě někdo pozoroval, myslel by si, že to nemám v hlavě v pořádku. *smich2*Jaga.

petrovic

No, tak to ja, kdyz vejdu do garaze zavolam na moje tri holky ( motorky), tak co vy devcata, ktere z Vas se chce dnes projet. Jo, vazne Ty zuzanko ( suzuki)? Kdyz prijedu, podekuji ji, ze me v poradku dovezla domu. A kdyz na nektere z nich neco delam a nedari se, tak na ni kleju stylem, vzdyt si jen hloupy stroj! Jo, asi nekdy, nebo spis pokazde vypadam jak uchylak. Ale je mi fajn *tanec*

Tak to je prima, že v tom nejsem sama. *smich*Jaga.

hodnocení

1x

No jo. Někdy se to některým lidem prostě stává. Moje kdysi bývalá paní prodala starou Š 100 po rodičích a když s ní noví majitelé odjížděli, tak se za nimi skoro rozběhla, aby ji vrátili a ona zůstala s námi. Pak ji viděla jezdit všude. I když byla odjeta hodně daleko. Jsou to jenom věci. Ale, někdo to tvé trápeníčko nepochopí.

Když domlsáváš třeba ty Medvídky, měj připraveno další jejich balení a ty poslední namíchej do nového pytlíku a problém bude odsunut. Třeba.

beruska*
hodnocení

Moc díky za všechny odpovědi, a nevíte, jak se toho zbavit?

hodnocení

1x

Tak to mně je také líto každé desetikoruny, kterou už neuvidím. A je zvláštní, že ta lítost stoupá s cifrou na minci vyraženou. *smich*

liska5
hodnocení

0x

Beruško, Ty jseš prostě cíťa. *nevi*

U malých holčiček to beru, ale pak by Tě měl život trochu psychicky otužit.*mala*

beruska*
hodnocení

No... Díky za odp. Je mi 14. Fakt mi to vadí. Nedokážu se s ničím rozloučit.. a tak...

meri
hodnocení

0x
Holčičko milá, budeš asi empatická a citlivá osůbka. Je to normální. Já už jsem dospělá a také je mi líto vyřadit staré triko nebo se zbavit staré věci, která mi připomíná něco hezkého. Prostě je to citový vztah k věcem. Tím se netrap,to je spíše úsměvné..
No úsměvné to možná je, ale tak že začátku nebo v malém množství. Problém je, že podobní lidé si zakrámují byt/barák věcmi, které vlastně nepoužívají.

ebobea
hodnocení

0x
Mně je 13 a jsem na tom úplně stejně, akorát možná ještě hůř. Jdu si tak ze školy, uvidím kamínek, kopnu do něj, a pak si ho jako vezmu domů, protože (jak ráda říkám) jsem se do něj zamilovala.. to je ještě horší, co?

hodnocení

0x

No,nic si z toho nedělej, já mám trička, která už opravdu nenosím, nikdy nosit nebudu a je mi líto je vyhodit. A jsou třeba zachovalá,. Ještě tak, když je můžu někomu dát - znám jednu paní,které věci dávám a ona je ráda, poradí si s nimi a já mám dobrý pocit, že jsem je nevyhodila a už o nich dál nepřemýšlím. Tak ten poslední bonbón někomu dej, uděláš dobrý skutek. A to víš, že si někdy vzpomenu na věci,které jsem měla ráda a je mi líto, že už je nemám, ale to bych se do svého malého bytu nevešla a mohli by měnatočit, jak jsem párkrát viděla pořad, kde vyklízeli někomu byt. No, kdyby nebylo nic horšího, dělej radost někomu jinému a tím i sobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]