Dobrý den, chci se zeptat, cca asi před měsícem jsem se rozhodl, že začnu hubnout, protože mám velkou nadváhu, tak jsem začal chodit + hraji tenis. Jenže tento týden jsem nemocný, takže nesportuji protože mi je blbě, ale jídlo se tak snažím držet furt. Jenže asi před 2 dny jsem vlezl na váhu a měl jsem méně, a bylo me to divny protože nemám pohyb takže nemám z čeho hubnout. Poté druhy den jsem jedl trosku nezdraveji, a další den sem stoupl na váhu a zase jsme měl ale o 2-3 dkg méně, a dnes zase… myslíte že tělo se naučilo spalovat tuky a je to normální a nebo to je rakovina? Děkuji všem za odpovědi. Nashledanou.
Nehubne se pohybem, hubne se stravou. Pokud přijímáte méně kalorií než spotřebujete, budete hubnout, i když budete ležet. Na složení stravy a pohybu záleží, jestli hubnete tuk, což je žádoucí, nebo z nedostatku bílkovin tělo požírá svaly. Vzhledem k obrovskému úbytku bych si tipla spíš to druhé, svaly jsou těžší než tuk. doplněno 22.06.21 22:30: Jo dkg, já četla pouze kg.
Podle mne to žádná rakovina není. Je Vám blbě, jste nemocný. Nevím teda co Vám je, ale asi nejíte to samé jako běžně, i když Vám přijde, že jíte to samé. Já jsem si zlomila koleno, nemohla jsem chodit, ortéza, ležení a takové to "poskakování" o berlích z kuchyně do postele, protože chuť na jídlo mne nepřešla. Skoro žádný pohyb skoro 5 měsíců, ale asi jsem intuitivně změnila způsob stravování, protože jsem za tu dobu zhubla víc jak 5 kilo. Dodnes nechápu, jak to bylo možné. Ale nebyla jsem spokojená, protože jsem aktivní člověk a ta bezmoc mi vadila. Tak možná to bylo tím. Už si to moc nepamatuji, ale vím že jsem pořád něco jenom četla, nebo čuměla na telku, jedla a spala. Byla to hrůza hrůzoucí...
Hlavně pijte /čistou vodu/ , abyste naředil a vyplavil škodliviny. Stačí vážit se jednou za měsíc, protože tělesná váha u každého kolísá jen během dne klidně v rozmezí 1,5kg. A když postavíte váhu o kus dál, zase budete vážit jinak - i v ní bývá problém.
Jsem ráda, že jsem neodpověděla hned po přečtení dotazu. Můj mozek mi totiž ukázal 2-3 kg méně, ne dkg. Chtěla jsem napsat, že ani rakovina nedokáže denně ubrat 2-3 kg... Teď vidím ostatní odpovědi a už čtu správně. 2-3 dkg. Chlape! (teda jestli jsi chlap), rozdíl pár deka není vůbec nic. Nic to neznamená. Jen jednou si dojedete pořádně na záchod a máte půl kila (i víc) dole. Zvažte se s mobilem v kapse a máte další odchylku. Takže žádnou paniku (ani nadšení), važte se pravidelně, třeba každé dva dny. A zhruba ve stejnou dobu. Ale taky si uvědomte, že váha není podstatná. Svaly třeba váží víc než tuk. Takže mnohdy je efektivnější sledovat objem než váhu. M.
Kdyby to byla 2 - 3 kila, tak to by bylo opravdu špatné. Ale stačí, abyste se o trošku míň vyprázdnil a nic nepoznáte. Nezoufejte, nikdy jsem nečetla, že by se takto projevovala rakovina. Abyste mohl řešit 2 - 3 deka, musel byste se vážit po klistýru, ráno na lačno přesně ve stejnou dobu, ale i tak si myslím, že tento rozdíl nepoznáte a nehraje žádnou roli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.