Nejste přihlášen/a.
Čím jsem starší, tím víc si myslím, že žádná láska /tak jak ji většina lidí chápe/ neexistuje.
Vede mě k tomu hodně poznatků. Lidi co se milovali se často časem nenávidí.
"Zamilovat" se lze téměř do kohokoli kdo je vám trochu sympatický a je na vás milý. Je vám s ním dobře. Ale láska to není.
Určitě existuje láska rodičovská, bratrská aj. Ale partnerská ne.
Je přece věcí náhody kdy a s kým se seznámíte a jak by se mohlo stát, že zrovna s tím jediným pravým partnerem?
Podle mě je láska stejný výmysl a hloupost jako náboženství. Blbnout lidem hlavu. Ano, mohu někoho mít rád. Jako partnera, člověka aj. Ale láska to není.
Láska a nenávist, to je tak tenká hranice. Láska neexistuje, je to jen představa, víra, že něco takového někde poletuje. Funguje jako opojení, vyvolává radost, štěstí, ale také smutek či beznaděj. Dnes už dávno víme, že se jedná pouze o jakýsi signál, který je úzce spojen s biologickými potřebami člověka - chtíč, potřeba reprodukce a uspokojení. Výběr partnera je podmíněn často jeho vlastnostmi (většinou disponuje něčím, co my nemáme, a proto to hledáme u druhého). Takže to, jak si lásku často vykreslujeme, je pouhý přelud a mystifikace. Na druhou stranu, díky tomu vznikala a vznikají ta nekrásnější díla z per známých i neznámých básníků, spisovatelů nebo jen náhodných umělců. Proč lidem brát zdroj štěstí? Proč lidem brát příležitost se spálit? Hodnoty a zejména spojené s vírou jsou důležité a rozhodně ne nesmyslné. Nelze žít pouze s tím, co v reálu mohu spatřit, některé "věci" zasluhují více. Generace Z je bohužel už natolik ovíněná materialismem, že si málokdy něco duchovního dokáže připustit. A sice bych ročníkem do "zetka" asi pomalu zapadal ... anebo raději ne.
Jsou tradice, které si zasluhují býti zachovávany.
A terazky mi povedzte, Pecos, co vy si predstavujete pod takym slovom laska.
Pokud ma nebo nema existovat, tak je ji nejprve potreba definovat. Pak se teprve muzeme zamyslet nad tim, zda existuje nebo ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.