Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boty, botky botičky

Od: meri odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, přeji všem ženám. Rozhodla jsem se vámi sdílet, můj celoživotní boj s obuví. A začnu od začátku.. Jako holka, jsem rychle vyrostla a i moje chodidla. V patnácti jsem byla vysoká asi 177cm.Měla jsem ploché nohy,vložky do bot mi spíše škodily, než pomohly. Nakonec mi byla doporučená kvalitní pevná obuv. Kdykoli jsem navštívila prodejny obuvi, tak jsem odcházela většinou s nepořízenou. Ale pokochala jsem se krásou botiček velikostí 36,37,38,39,které byly naprosto dle mých představ... Kdyby byly tak na mě. Oči mi jely po regálech, ale krom tenisek a několika bot na deseticentrovém podpatku na výběr ve velikosti 42.nic... Postupně, jsem ubírala ze svých představ... Nemusí být boty krásné, ale pohodlné.. Chtěla bych modré, ale i zelené postačí... Myslela jsem, že se to časem změní, ale bohužel je to v dnešní době ještě horší. Dnes jsem žena ve středním věku, mám problém stejný. Nemohu sehnat hezké boty které by mě těšily. Když mi v prodejnách prodavačky říkají, s čím mi mohou pomoci, odpovídám, zda umí čarovat. Ukazuji na botky na Popelku, kterých jsou plnné regály.. Prodavačka se chápavě podívá a povídá.. Jo paní, takové boty když jsou ve velkých velikostech, jsou hned pryč.
... Moje chodidla za roky utrpěla nevhodnou obuví totální spadlou klentbou,což mi při chůzi způsobuje bolesti. Jo jsou tu možnosti obrátit se na specialní prodejny XXL. Ale ptám se proč si mám koupit boty ve speciální prodejně za mnohonásobně vyšší cenu?. Včera jsem proběhla několik prodejen obuvi a v mé velikosti 42-43.nebyly k mání ani jedny. Ale byly tam úžasné výprodeje na botky malých velikostí, to bylo úplné představení. A tak jsem si koupila alespoň víno, doma jsem hodila nožky na stůl a pustila hezký film..Bota jménem Melichar.. . Jsem z toho smutná, mám krásné oděvy, ale obuv dělá celek. V pondělí si jdu podrazit jediné sandále, které mám pár let, abych měla alespoň něco. Holky co máte stejný problém, je to nefér, proč si màme kupovat boty draze, my jsme si tu naši velikost nevybraly. Mějte se hezky a užijte léto.. Všem přeji jen to nej.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tedy, nejsem žena a neporadím. Jen abyste věděla, že problém nemáte sama. Zimní boty nakupuju v pracovní obuvi, tam je kupodivu když už ne výběr, tak alespoň moje číslo dostupné. Z nakupování bot jsem měl trauma, teď už to beru sportovně. Nemám žádnou obří tlapu. Při váze atakující 100 kg a výšce kousek pod 2 metry je číslo 48 normální velikost. V létě chodím v prestižích, mám odzkoušenou velikost a už asi patnáct let objednávám přes internet a hrozím se okamžiku, kdy se dozvím, že výroba byla ukončena. V číně vyráběné boty jsou mi buď malé (48 není 48) nebo úzké. Problém nastává při potřebě sportovní obuvi. Trekové sandály jsem koupil ve výprodeji za směšnou cenu (o parníky nebyl zájem), boty na běžky jsem musel risknout přes internet, objednával jsem z druhého konce republiky, jinde nebyly a OK. Poslední zážitek mám z minulého týdne. Poté, co se mi rozpadly cyklistické tretry z mládí, jsem jezdil v obyčejných botách, což se s přibývajícím věkem (a vahou) ukazuje jako nezdravé. Objednané tretry padly délkově, na šířku to ale neklaplo. Tak jsem si udělal výlet do prodejny (cyklistická speciálka), kde mi příliš nepomohli. Teď už vím, obuv kterých firem by mi mohla být, ale není a u kterých to nemá cenu ani zkoušet. Toť vše po návštěvě firmy, která se prezentuje jako mamutí firma s půlmilionem zákazníků.

Takže držím palce a jsem si vědom, že oproti mě máte situaci o to horší, že Vaše obuv musí být ne-li krásná, alespoň pohledná. Na to já už dávno rezgnoval a jako chlap si to snad mohu dovolit.

meri
hodnocení

Děkuji, to jste napsal moc hezky

hodnocení

0x

Třeba v Německu (Deichmann) mají tyto velikosti u téměř u všech bot. Velikost 42-43 není velikost na speciální prodejnu, stačí najít dobře zásobenou prodejnu. E-shopy na internetu jste zkoušela?

To je ta samá firma, která v ČR zatvrzele odmítá vést pánskou velikost 48?! Třicet let volného trhu nedokázalo narovnat obchodní podmínky v Evropě *bum*

witch*
V Deichmannu jsem si nikdy nevybrala vkusně boty. Děs běs.

meri
hodnocení

Děkuji,ale nejlepší je, obuv si vyzkoušet.

Samozřejmě, ale jestli vám opravdu došly nápady, kde nakupovat, tak si můžete objednat více velikostí - nebo i dva páry od stejné velikosti kvůli kazu a pak zase vracet (hodně e-shopů má vracení bez poplatků).

hodnocení

0x

Máte pravdu, nejlepší je obuv si vyzkoušet. Odpadá posílání zpět, problémy.

Napadlo mě, je to už ovšem asi 20 let. Existovaly prodejny obuvi přímo nadměrných velikostí. Jezdívala jsem třeba služebně do Nymburka a tam byla jedna taková v uličce hned za náměstím. Velká čísla a výběr vcelku dobrý, zvláště, když dostali krátce předtím zboží. Ale myslím si, že už tam ta prodejna dneska není, dlouho jsem v NB nebyla. Ceny nebyly nijak navýšeny, odpovídaly cenám menších čísel.

Zkuste se poinformovat, zda tyto prodejny nadměrných velikostí s obuví dosud existují. Jaga.

doplněno 21.06.21 06:27:

Každé 2 roky dostanu poukaz od lékařky na obuv pro diabetiky s tím, že si budu muset rozdíl zaplatit. Není to žádná paráda. Kupuji si č. 40, takže menší, než Vy. Ale mají i dámské velké či pánské. Tyto boty jsou ale opravdu z kvalitní kůže, takže povolí, přizpůsobí se noze, snadno nepromoknou. K šatům ovšem nejsou.

Ohromnou výhodou je, že diabetické boty NEMAJÍ žádné vnitřní švy. Takže se noha neotlačí, chodí se v nich jako v peřinkách. A protože chodím na delší výšlapy, nekupuji si už ty sportovní boty, co lidé nosí, ale absolvuji pochody v diabotách. A není nic lepšího.*palec2* Podívejte se na www.medi-shoes.cz

Ale upozorňuji znovu, pohodlné, lehké, příjemné na noze. Ale parádu v nich neuděláte!

hodnocení

0x

Nevím, jak dnes, ale dříve byla možnost nechat si udělat boty na míru, existovalo družstvo SNAHA, meli prodejnu v každém mestě. To už asi dávno neexistuje. Zkuste zadat botynamiru.com.

cutora
hodnocení

0x

Ale ptám se proč si mám koupit boty ve speciální prodejně za mnohonásobně vyšší cenu?.

Ptáte se? Já odpovídám, pro zdraví, děvče, pro zdraví.

Chci-li chodit i ve vysokém věku pěkně, bez bolesti, tak to prostě do kvalitní obuvi dám.

Každý máme nějaký problém. Když mě budou bolet záda, tak si zaplatím lázně a jedu.

Když chci pěkné zuby, vysolím na stomatologi 50 -100 tisíc,

Když chci nohy bez žil, a bez 3 týdenní neschopnost, zaplatím za jednu třeba 23 000.

O očních operacích ani nemluvě.

Zdravotní boty můžete vybírat v lékárnách, Zdravotnických potřebách, Ergonu na Praze 7.

ergon.cz/...

Já vím, že ty boty na míru nejsou tak hezké, ale asi budou mít další vzory v katalogu, k vybrání na místě, jinak zdravá noha za to stojí, ne?

Pokud se podíváte na individuální ukázky bot, tak budete za svoje nožky ráda a budete si jich považovat a pečovat o ně, byť nebudou navlečeny v supermoderním desingu.

Já bych ale doporučila boty Vasky. vasky.cz/...

pb®

S nošením kvalitní obuvi souhlasím, ale když mě budou bolet záda, budu cvičit třeba několikrát denně. Když chci mít pěkné zuby, tak se o ně starám tak, že pak u zubaře nic neplatím a chodím jen na preventivku. Vážně, zubař jen spravuje to, co si člověk nechal sám svojí špatnou péčí skazit. Takže já jsem za celý svůj život nechala u zubaře přesně 800Kč, tedy méně, než stojí jedno ošetření na dentální hygieně. Na té jsem nechala už mnohem víc a ještě víc mě stojí zubní pasty, vody, kartáčky normální, mezizubní i jednosvazkové, nitě, remineralizační gely...A toho času. To nejsou ony omílané dvě minuty, abych si dokonale vyčistila zuby, trvá mi to minut asi 10. Večer co večer, každý den. Ovšem pak se nemusím bát zubaře, nevím co to je bolest zubů, dokonce ani injekce při vrtání, hrůzy jako endodontické ošetření kanálku, váček na zubu, zánět dásní, tahání nervů, mrtvý zub, prasklý zub, toho já se ani nedožiju.

cu

jsem cutora, jméno se nedoplnilo - Sice jsem to psala v jednotném čísle, ale myšleno bylo všeobecně, jako příklady. Že do zdraví je potřeba investovat.

Ale někdy se to tak popsuje, že ani prevence nezaúčinkuje.

hodnocení

0x

Mám velikost velikost bot 40-41 a přesně vím, o čem mluvíte. Moje velikost je (pokud mluvíme o dámské obuvi) ta poslední, která se dá běžně sehnat, a rozhodně nemůžu říci, že by byl kdovíjaký výběr. Nějaké boty vždycky seženu, ale jednoduše musím brát to, co je. :( Zajímalo by mě, nakolik výběr velikostí bot v českých obchodech odpovídá velikostem nohou v naší populaci.

velkahaxna
hodnocení

0x

Alespoň máte šanci nahlédnou do chlapeckého nebo pánského oddělení. Plesové dívčí botky tam neseženete, ale sportovní nebo turistické jsou často unisex, stačí sáhnout po nějaké více holčičí barvě. Já mám cca 47, sportovní třeba Adidas teď nějak změnil číslování a potřebuji už snad 48,5 :(.

Jak už tu někdo zmiňoval, větší velikosti lze najít v prodejnách pracovní obuvi. Rozumná cena, pohodlnost nadstandardní, trvanlivost též. Bohužel vzhledově to bývá velká bída. Nechápu, že obchody dosud nezareagovaly na poptávku po větších velikostech, když poměrně často narazím v obchodě na zoufalé rodiče a prodavači jen přitakají, že takových poptávek po větších botách mají plno. Přitom to není o tom, že by se dané velikosti nevyráběly / nebyl pro ně nastaven stroj ve fabrice apod. Zkrátka jen prodejci nechtějí riskovat, že jim tak velké boty zbydou na skladě. Přitom v dnešní době, kdy logistiku řeší počítače, by to snad nemusel být takový problém. Třeba i s tím, že by během půl roku mohli vrátit zboží na sklad výrobce a ten ho pak nasměroval do jiného cíle... Třeba Salomon za několik tisíc Kč se velké vyrábí, ale na prodejnách nejsou.

Už vynechávám prodejny Sportisimo, kde před lety zamrzly snad u 46 a jim podobných, byť větší číslovkou značených ale stejně malých bot. To se nikdo nezabývá statistikou prodejů / poptávky / reálnou vs značenou velkostí? Nebo fakt došli k závěru, že se jim to nevyplatí? To i Vietnamci už nabízí některé modely až do velikosti 50. Ale většinou ne ty hezké a z lepších materiálů :(. Občas se dá nakoupit u Deichmanna (mají i krabice označené XXL), kvalita sice nižží, ale cena také nízká. Sportovní lze najít v A3 sportu nebo Sport Directu. Prodejna nadměrných velikostí byl u nás naprostá tragédie. Ceny dvojnásobné, modely tak 30 let staré. Tuším, že už skončili.

id
hodnocení

0x

Kde koupit boty nevím. Ale určitě vím, že žádné boty vám nebudou pohodlné se spadlou vaší klenbou. Napřed navštive ortopeda, na míru vám udělá vložky do bot a pak shánějte boty. Koupené boty musí mít vyjímatelnou vložku, aby se dala zaměnit za ortopedickou. Mě vložky na míru vloni stály u lékaře 220,- Kč.

kare
hodnocení

0x
Gratuluju,
našla jste díru na trhu. :)
Zkuste oslovit výrobce bot a otevřít si obchod.
Jak to asi dopadne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]