Nejste přihlášen/a.
Buď na takové oslavy/akce nechoďte, nebo se držte někde stranou, nebo mějte celou dobu u sebe někoho blízkého, s kým tancovat chcete. Je divné, když odpovíte NE. Kdybyste měla třeba nějaký zdravotní problém/nikdy nechtěla tancovat s nikým, tak OK, ale takhle dávat strýcům košem... spíš se snažte, aby se Vám zeptat ani nemohli.
Ne je ne. Kdyz chce nejaka hrat povysenou netykavku a sedet v koute, ma na to jiste pravo. V ramci rodiny si pribuzni reknou, ze jsou pro pubertacku trapni a nebudou si ji vsimat, v ramci kolektivu zustane v tom koute a bude si kousat rty a nehty, ze ostatni se bavi a nakonec vecera, se jsou uz vsichni zadani. Ale bude hrat cool intelektualku, ktere se poklesle veseli netyka a v posteli pak bude zmoulat plysaky, bulet u toho a cpat se cokoladou. A bude cekat na toho praveho, s kterym ji nebude vadit si zatancit.
...
Ale jo, proč potom vůbec na nějakou takovou akci jít, když o takový druh zábavy zájem nemám?
Ano, přesně tak, ne = ne. Pubertální věk mám dávno za sebou. A proč na takové oslavy chodím? Třeba právě ze slušnosti, moc dobře vím, jak by oslavence mrzelo, kdybych se tam ani neukázala. Ráda si slušně popovídám s ostatními a dozvím se, co je v jejich životě nového. A ano, ráda zůstanu intelektuálkou, když budu chtít tančit, mohu jít na ples, který je trošku na "úrovni" se svými kolegy, kamarády intelektuály
. Ale nechápu proč bych měla dovolit, aby se proti mé vůli na mě lepil někdo dotěrný, ožralý, jenom abych nekazila "zábavu"? Nepřijde mi na tom nic zábavného...
Ne je ne, ale jak @axus píše o "cool intelektuálkách", není potom lepší na takovou akci, kde mi někdo bude chtít "mačkat na kozy", vůbec nechodit? Protože pochybuji, že nějaká mladá žena, která na takovou zábavu není , si "bude kousat rty a nehty, že se ostatní baví" a "pak bude žmoulat plyšáky, bulet u toho a cpát se čokoládou" proto, že si na nějaké rodinné oslavě nezatancuje s podnapilým, spíš otravně ožralým, strýčkem, pro ni starým kořenem. Ve výsledku z toho bude otrávená, protože, jak správně píše @molly, někteří prostě "ne" neberou jako vážně míněnou odpověď. Ale pak se může smát takovému názoru, jaký napsal @axus.
daniela.. protoze slusnost, poprat, ocekavani inteligentnich lidi na oslave a inteligentniho prubehu, zrejme vase rodina jsou podobni tupci, ze to vselijak omlouvate... ja rodinne oslavy a svatby nemusim, presto je to u nas v ramci slusnosti i s alkoholem, neb lopaty u nas nenajdete.. a zadne povysovani za tim nehledejte.. byl jsem u na mnoha svatbach i z neznamych kruhu, a ikdyz se mi nechtelo, vzdy to byla nakonec super akce s normalnimi lidmi
NE znamená skutečně NE. Rozhodně to nelze považovat za neslušnost, naopak neslušnost je v upocený košili obcházet všechny dívky na sále a vnucovat se. Pokud příjdete s partnerem můžete říct NE, JSEM ZADANÁ, pak v dané sérii můžete jit tančit pouze se svým partnerem se kterým jste přišla anebo zůstat sedět. Pokud na rodinné akci nechcete dělat dusno, pak se můžete omluvit a odejít na toaletu.
Ne znamená ne a respektovat by to měli. Maximálně ještě zkusit "prosím pojď si zatančit" a potvrzení NE slušný člověk respektuje a dál nenaléhá. A pokud nějaký buran ženskou popadne přes nesouhlas tak zaslouží kopnout kolenem do koulí. Jako partner slečny bych ho vyvedl ze sálu. Je to stejný jako osahávání - "Můžu si tě poplácat?" Ne." "Plác plác" = facka přes celou hubu.
Proč se nutit do něčeho, co mě nebaví, či se mi dokonce příčí? Pokud nerada tancuji, či to neumím, nepolezu na plesy a taneční zábavy. Je přece plno jiných zájmů.
Pokud tam polezete, jste pohledná žena a nebudete chtít tančit, možná si vysloužíte přezdívku "netýkavka". Za malokvětá, či nedůtklivá, na tom už nezáleží. Byla bych pro druhou možnost.
Pokud musíte oslavovat se svými podnapilými strejci, , popřejte, pojezte a pak nenápadně odejdete, než se začne tančit. Když tam zůstanete sedět, pokaždé se najde někdo neodbytný.
Vzpomínám - v salonku restaurace byla smuteční hostina na počest našeho zesnulého strýce. Další ze strýců se opil a chtěl tancovat. Mermomocí, nikdo mu to nedokázal vymluvit. A vybral si právě mě. Vysvětlovala jsem, že se to rozhodně nehodí. Obtěžoval dál. Až pár pořádně mířených přes hubu od švagra pomohlo. Padl jak šraňky a byl pokoj. Někdy je to opravdu jediná možnost. Jaga.
Ani se vám nedivím. Prošel jsem za život nespočet akcí a ve většině případů musím souhlasit, že jen udržet ty opilce při tanci, pokud se to dá vůbec nazvat tanec, aby nespadli na zem, je nad ženské síly. Rovněž málokdo s chlapů umí pořádně tančit, to už musí být. Jinak tanec patří k takovým oslavám, zábavám, akcím a člověk s tím musí jaksi počítat. Pokud se mi to z nějakých důvodů příčí, tak se musíte zachovat jak píšete. Budete sice za "divnou" ale to vám může být ukradený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.