Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmítnutí výzvy k tanci = nepřípustnost?

Od: nickn odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, jsem mladá žena a nesnáším tanec. Nebo spíš tanec s někým, kdo mi není blízký, nemám ráda ten fyzický kontakt. Zaráží mě ale názory mých blízkých, dle nichž je odmítnutí tance neslušnost a přeci mě "neubyde". Jsem striktně proti tomu, dle mého názoru NE znamená opravdu NE a dotyčný by to měl respektovat. Jako příklad uvedu rodinné oslavy, kde strýcové a jiní (starší, většinou vždy v solidně podnapilém stavu) mě kolikrát i bez mého svolení popadnou - v tom případě jim to dám najevo i za cenu vyvolané scény. Jak to vnímáte vy?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Buď na takové oslavy/akce nechoďte, nebo se držte někde stranou, nebo mějte celou dobu u sebe někoho blízkého, s kým tancovat chcete. Je divné, když odpovíte NE. Kdybyste měla třeba nějaký zdravotní problém/nikdy nechtěla tancovat s nikým, tak OK, ale takhle dávat strýcům košem... spíš se snažte, aby se Vám zeptat ani nemohli.

joudic*
proc by to melo byt divne.. pokud neco nechci delat, tak to delat nebudu, kazdy clovek je svobodna entita, nevim proc by se nekdo mel nasilim nechat nutit do neceho, co sam delat nechce.

hodnocení

5x

Ne je ne. Kdyz chce nejaka hrat povysenou netykavku a sedet v koute, ma na to jiste pravo. V ramci rodiny si pribuzni reknou, ze jsou pro pubertacku trapni a nebudou si ji vsimat, v ramci kolektivu zustane v tom koute a bude si kousat rty a nehty, ze ostatni se bavi a nakonec vecera, se jsou uz vsichni zadani. Ale bude hrat cool intelektualku, ktere se poklesle veseli netyka a v posteli pak bude zmoulat plysaky, bulet u toho a cpat se cokoladou. A bude cekat na toho praveho, s kterym ji nebude vadit si zatancit.

daniela1

...*haha*

Ale jo, proč potom vůbec na nějakou takovou akci jít, když o takový druh zábavy zájem nemám?

joudic*
daniela.. mozna protoze je to normalni oslava, na kterou clovek jde ze slusnosti, to neznamena ze si musi napr. nechat dat macat na kozy, protoze ostatni jsou ozrali a neumi se kontrolovat.. zamerne jsem nahradil tanec necim prisnejsim, muze to byt nuceni k alkoholu, lajne koksu, koureni jointa, cokoli.. ne je ne
nickn
hodnocení

Ano, přesně tak, ne = ne. Pubertální věk mám dávno za sebou. A proč na takové oslavy chodím? Třeba právě ze slušnosti, moc dobře vím, jak by oslavence mrzelo, kdybych se tam ani neukázala. Ráda si slušně popovídám s ostatními a dozvím se, co je v jejich životě nového. A ano, ráda zůstanu intelektuálkou, když budu chtít tančit, mohu jít na ples, který je trošku na "úrovni" se svými kolegy, kamarády intelektuály :-D :-D . Ale nechápu proč bych měla dovolit, aby se proti mé vůli na mě lepil někdo dotěrný, ožralý, jenom abych nekazila "zábavu"? Nepřijde mi na tom nic zábavného...

daniela1

Ne je ne, ale jak @axus píše o "cool intelektuálkách", není potom lepší na takovou akci, kde mi někdo bude chtít "mačkat na kozy", vůbec nechodit? Protože pochybuji, že nějaká mladá žena, která na takovou zábavu není , si "bude kousat rty a nehty, že se ostatní baví" a "pak bude žmoulat plyšáky, bulet u toho a cpát se čokoládou" proto, že si na nějaké rodinné oslavě nezatancuje s podnapilým, spíš otravně ožralým, strýčkem, pro ni starým kořenem. Ve výsledku z toho bude otrávená, protože, jak správně píše @molly, někteří prostě "ne" neberou jako vážně míněnou odpověď. Ale pak se může smát takovému názoru, jaký napsal @axus. :)

joudic*

daniela.. protoze slusnost, poprat, ocekavani inteligentnich lidi na oslave a inteligentniho prubehu, zrejme vase rodina jsou podobni tupci, ze to vselijak omlouvate... ja rodinne oslavy a svatby nemusim, presto je to u nas v ramci slusnosti i s alkoholem, neb lopaty u nas nenajdete.. a zadne povysovani za tim nehledejte.. byl jsem u na mnoha svatbach i z neznamych kruhu, a ikdyz se mi nechtelo, vzdy to byla nakonec super akce s normalnimi lidmi

A proč na takové oslavy chodím? Třeba právě ze slušnosti, moc dobře vím, jak by oslavence mrzelo, kdybych se tam ani neukázala.Tak přesně to je věc na kterou bych nereflektoval, a pokud bych tam šel tak bych si pak nestěžoval.-I když jste rádoby dospělá-tímto dokazujete , že jste ještě nedospěla!
molly
@axus Mně se líbí, jak ta co netancuje na to sice má právo, ale hned je povýšená netykavka, co doma bulí do polštáře :-D *palec*
Já netancuju nikdy, prostě nikdy, neumím to a připadám si při tom jako blbeček, tak se do ničeho nenutím. Asi bych nešla na ples. Ale je spousta akcí kde se "i tančí" jako různé oslavy narozenin, vánoční večírky atp a přece nebudu dřepět doma jen proto, že nechci tancovat. Celý večer proklábosím s lidmi, pokud se mi chce pít, tak ho strávím u baru a dobře se bavím. Za netykavku se nepovažuju, ale i tak netuším proč bych měla tancovat proto, že někdo chce a já ne, nebo bych měla pít když já nechci... Mám svoji svobodnou vůli a dělat něco jen abych neurazila, na to už jsem trochu stará. A kdo odpověď NE nerespektuje je primitiv, který toto nerespektování pravděpodobně ukáže i v jiné situaci, kdy opět NE bere jako joooo ale přemlouvej mě

molly
hodnocení

1x
Mně spíš vadí, když řeknu NE a následuje dotírání a přemlouvání. Přitom říkám vždy - nezlob se, ja netancuju ale děkuju (úsměv). A nastane různá vlna nátlaků. Je to jako když odmítnu panáka. Taky nejdřív haha, to je vtip, viď... A pak zase tlaky - ani trochu? Aspoň jednoho... Ale no tak, jen se mnou... Prostě nevím, proč pro většinu lidí není NE odpověď.
Tedy mně na slušném odmítnutí nic divného nepřijde.
smode*
To bude asi tím že se většina žen nakonec nechá přemluvit k lecčemu. Kdyby tomu tak nebylo, nebude to nikdo ani zkoušet :)

Ale to víš, že se někteří otrapové budou snažit si svůj zájem k čemukoliv vynutit. Prostě už takoví jsou. A s požitým alkoholem jsou ještě nechutnější a neodbytnější.

daniela1
17.06.21 22:02

*palec2*

joudic*
hodnocení

1x
rika se tomu asertivita... ne je proste ne, pobrecet si mohou pak u nekoho jineho
smode*
Třeba u toho plyšáka *smich*
joudic*
pobrecet bylo mysleno pochtivaci.. treba si muze pobrecet strejda u manzelky.. "ona se mnou nechtela jit tancit(na panaka atd)"

uzivatel
hodnocení

1x

Ono by asi bylo nejlepší dle posledních trendů, kdyby muži a ženy žili na jiných planetách. Muži už asi ženám vadí a překáží ve všem. :-D

hg
hodnocení

0x

NE znamená skutečně NE. Rozhodně to nelze považovat za neslušnost, naopak neslušnost je v upocený košili obcházet všechny dívky na sále a vnucovat se. Pokud příjdete s partnerem můžete říct NE, JSEM ZADANÁ, pak v dané sérii můžete jit tančit pouze se svým partnerem se kterým jste přišla anebo zůstat sedět. Pokud na rodinné akci nechcete dělat dusno, pak se můžete omluvit a odejít na toaletu.

asd1
hodnocení

0x

Ne znamená ne a respektovat by to měli. Maximálně ještě zkusit "prosím pojď si zatančit" a potvrzení NE slušný člověk respektuje a dál nenaléhá. A pokud nějaký buran ženskou popadne přes nesouhlas tak zaslouží kopnout kolenem do koulí. Jako partner slečny bych ho vyvedl ze sálu. Je to stejný jako osahávání - "Můžu si tě poplácat?" Ne." "Plác plác" = facka přes celou hubu.

jev
hodnocení

0x

Taky strašně nesnáším tancování a taky už se mi stalo, že někdo naléhal... Nesnáším to...

hodnocení

0x

Proč se nutit do něčeho, co mě nebaví, či se mi dokonce příčí? Pokud nerada tancuji, či to neumím, nepolezu na plesy a taneční zábavy. Je přece plno jiných zájmů.

Pokud tam polezete, jste pohledná žena a nebudete chtít tančit, možná si vysloužíte přezdívku "netýkavka". Za malokvětá, či nedůtklivá, na tom už nezáleží. Byla bych pro druhou možnost. *smich*

Pokud musíte oslavovat se svými podnapilými strejci, :-D, popřejte, pojezte a pak nenápadně odejdete, než se začne tančit. Když tam zůstanete sedět, pokaždé se najde někdo neodbytný.

Vzpomínám - v salonku restaurace byla smuteční hostina na počest našeho zesnulého strýce. Další ze strýců se opil a chtěl tancovat. Mermomocí, nikdo mu to nedokázal vymluvit. A vybral si právě mě. Vysvětlovala jsem, že se to rozhodně nehodí. Obtěžoval dál. Až pár pořádně mířených přes hubu od švagra pomohlo. Padl jak šraňky a byl pokoj. Někdy je to opravdu jediná možnost. Jaga.

jiofa
hodnocení

0x

Ani se vám nedivím. Prošel jsem za život nespočet akcí a ve většině případů musím souhlasit, že jen udržet ty opilce při tanci, pokud se to dá vůbec nazvat tanec, aby nespadli na zem, je nad ženské síly. Rovněž málokdo s chlapů umí pořádně tančit, to už musí být. Jinak tanec patří k takovým oslavám, zábavám, akcím a člověk s tím musí jaksi počítat. Pokud se mi to z nějakých důvodů příčí, tak se musíte zachovat jak píšete. Budete sice za "divnou" ale to vám může být ukradený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]