Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalé následky z užití drog?

Od: tupys odpovědí: 11 změna:
Ahoj, takže kde začít.. Před rokem když mi bylo 16 let
(ano vím.. moc brzo) jsem ze zvědavosti chtěl vyzkoušet extázy (taneční droga, droga lásky) tak jsem si sehnal pilulku a hned večer jsem si jí dal, lepší pocit jsem v životě nezažil, hudba zněla naprosto dokonale a já zažíval neskutečnou euforii. Pak jsem tenhle úžasný pocit chtěl zažít znovu a já sháněl další, JENŽE! V mých hloupých 16 letech jsem si nezjistil rizika, jak často užívat atd. Takže jsem se pak dostal do bodu kdy jsem nemyslel na nic jiného až zase zažiju ten euforický pocit a bral jsem to svinstvo klidně 2x týdně.. Jednou jsem se dokonce předávkoval, dal jsem si jich 6.. V tu noc jsem mohl klidně umřít a nejradši bych si za tohle nafackoval.. Nejhorší na tom je že mi bylo 16 let. Takže teď se zeptám vás, myslíte si že následky budou trvalé? Poškodilo mi to nevratně mozek? Do teď mívám deprese a jsem věčně zavřený v pokoji.. S kamarády už se nestýkám protože mě úplně přešla chuť někam chodit nebo se s někým bavit.. Hrozně rád bych to vrátil ale už je pozdě. V prváku na střední jsem vydržel půl roku jenže se absolutně nedokážu soustředit a nevypočítám ani ten nejlehčí příklad.. ani jsem si tam nenašel kamarády protože jsem úplně vymletý a nedokážu udržet konverzaci, tak jsem odešel a teď mám jenom základku.. :( Zkrátka můj život se stal peklem a nevím jak z toho ven. Budu rád za vaše rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

4x
vysmrkal jsem sveho casu, co se sypalo, rekord 12 extazi za vikend a jsem programator slozitych systemu, troufnu si rict expert na vlastni noze.. a je to jen maly zlomek me prace a zajmu... v tom to neni... nemas-li na to, najdi si praci, kterou zvladnes, asi tak
witch*
Taky jsem sezobala co se dalo a následky fakt nemám. A jelikož jsem jezdila na rychty, tak toho nebylo zrovna málo.

hodnocení

1x

Chtělo by to vyhledat odbornou pomoc. Evidententně nejste jako někteří hudebníci, kteří v tom jeli dlouhá léta a jsou pořád funkční. Existují i případy, že po jedné dávce drogy se spustila u dotyčného schizofrenie a následky byly trvalé. Každý jsme jiný, vyhledejte co nejdříve odbornou pomoc. To je jako s chlastem - znala jsem zedníka, který chlastal celý život a umřel v 85 a také jsem měla spolužačku, která se upila v 45 do roka od rozvodu. Takže takové to - já jsem dělal tohleto atd. a nic se mi nestalo, neplatí pro každého.

asd1
hodnocení

0x

Přestat se užírat co bylo a co by z toho mohlo být - to nezměníš. Ale koukat dopředu co by se dalo dělat. Pokud ti něco nejde tak hodně moc se dá natrénovat. Jen chtít a něco pro to udělat.

bca
hodnocení

0x

Tvoje tělo a duše je z toho pořád asi v šoku. Důležité ale je, že jsi si uvědomil, co si udělal za blbost. Změnil jsi se i povahově a přidaly se deprese. Možná řekneš, že je to blbost, ale fakt by ti pomohl psychiatr, Není to ostuda jít se poradit s psychiatrem nebo si najít psychologa. Taky by se hodil aspoň jeden kamarád, takový ten normální.

hodnocení

0x

Kdo chce kam...zavinil sis to sám, dobrovolně. Nikdo Ti to do krku nestrkal. Můžeš poděkovat jen sám sobě.

Po pravdě - je mi 66 let a nikdy jsem nic podobného nezkusila. Cigaretu, alkohol - ano, ale drogy nikdy ne. Ani nebyla ta možnost. A teď jsem za to ráda.

Drogy, stejně jako alkohol, poškozují mozek trvale, nevratně. Ale udělal sis to sám, nikdo Tě k tomu nenutil, nemáš koho obvinit, od koho požadovat odškodnění. Nemáš rozum, nemáš vzdělání. Budeš prostě takovým "vořechem", možná s psychickými problémy. Ale rozhodl ses pro to sám.

Víš, často jsem přemýšlela o jedné věci: proč jsou dneska lidé samá deprese, samý stres, nic nevydrží. Za mého mládí toto nikdy nebylo. Lidé byli normální, žádní chovanci psychiatrie. A myslím, že jsem na to přišla - je to užíváním drog. Za nás to vůbec nebylo a byli jsme normální. Teď kdekdo hulí, šňupe, polyká...a malér je na světě.

Tak děkuji, Tvá otázka vlastně otevřela oči i mně. Jaga.

Za nás to vůbec nebylo a byli jsme normální.
Ale no tak. Tomu prece sama neveris.

1. republika - koks, heroin, opium...to temer patrilo ke spolecenskemu bontonu

socializmus - redidla, lysohlavky, lsd, od 80. let i trava a hasis a smozrejme po cela tehdejsi desetileti droga cislo 1 - pervitin

Věřím, Axusi.

Ano, za 1. republiky hérečky koketovaly k kokainem. Třeba Adina Mandlová, jak jsem četla, či Marylin Monroe. Píšete, že to patřilo k bontonu. Já jsem byla z nižších vrstev, u nás to rozhodně k bontonu nepatřilo. ;)

A ta ředidla, lysohlávky, LSD, pervitin. Skutečně jsem se s tím NIKDY V ŽIVOTĚ nesetkala. Nevím, proč mi nevěříte.

Zato jsme si dali se spolužáky na školním výletě v jižních Čechách /bylo nám 17 let/ večer pár láhví poctivého rybízáku za 7 Kčs/flaška. To byl teda humus! Na rozdíl od spolužáka, který pozvracel nejen sebe, ale i ostatní blíže sedící, mi to jenom nechutnalo. A proč si dělat z organismu mrzáka? Jen proto, že to dělají ostatní? Jaga.

Ale ja Ti prece verim, ze ty osobne sis to nikdy nedala.

To jen, zes to napsala tak pausalne, ze tohle tehdy nebylo. Bylo. Stejne jako dnes.

witch*
Jasný že to tu bylo. Stejně jako grupy Kubánců.. :-D

senior
hodnocení

0x

Je červenec, než shánět práci a brigádu /já vím, že už se jim tak neříká/

tak napřít sílu a porozhlédnout se po učňovském školství a obvolat, co se dá a něčím se vyučit.

Jinak jsi hochu na tenkém ledě. Většinou neperspektivní pro opačné pohlaví.

Koukej vybrat takový obor, kde Tě budou lidi nahánět, kde budeš pro lidi potřebný. Tedy spíše černé řemeslo, jak se říkávalo. Poradit se doma! Nekoukat na řeči, že musíš mít maturitu, to má dneska každej, ale zlatý český ručičky se budou tím zlatem vyvažovat ...

Neviděla bych to na kuchaře, číšníka, pekaře, cukráře, ševce, švadlena apod.. přece jenom. Jsou sice potřeba, ale ty platy nic moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]