Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
O víkendu jsem se toulal lesem a narazil na toto značení (viz foto). Nevíte někdo, co to je za značku a co znamená? Je to vůbec turistické značení. Nikde jsem to na internetu nenašel.
Děkuji
Vypadá to čerstvě. Ten zašlý znak výše také připomíná kapku, i když obrácenou. Nebo to může být medvídek, to by pak mohla být stezka pro děti.
V Říčanském lese jsou taky nějaké prameny, třeba Rokytka tam má prameniště. Možná to s tím souvisí. Tak příště se po té značce vydejte, třeba narazíte na nějaké vysvětlení
Jak tak koukám na mapy, tak mě ještě napadlo, že tam jsou vlastně dvě turistické trasy, označené zelenou a červenou. Takže tento strom by mohl být na křížení někde na kraji lesa, kde trasy ještě oficiálně nejsou. A tyhle značky (včetně modré šipky) ukazují směr, kde začínají.
Umíte ukázat na mapě místo, kde to přesně bylo foceno? Až vyjedu na kole, tak si tam zajedu a mrknu se po tom. Jezdím často trasy přes Běchovice, Úvaly, Čelákovice, Brandýs, ŘÍčany a okolí
Bylo to, když vyrazíte z Radošovic od koupaliště Jureček po zelené turistické značce směrem na východ. Nevím, jestli se to začalo objevovat až po překřížení s červenou nebo už dříve.
Napsal jsem na KČT a odpověď pana předsedy Rady značení KČT Ing. Přílepka byla, že jsou to běžecké trasy vyznačené z aktivity MÚ Říčany.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.