Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik vám musí být let aby se mohlo říkat že jste umřeli na stáří?

Od: stepanka* odpovědí: 14 změna:
Přemýšlím nad filozofickou otázkou, jakého věku by měl člověk dosáhnout, že by se o něm mohlo říct, že už odešel stářím na věčný zasloužený odpočinek a tenkrát za dávných časů se říkalo byl už v požehnaném věku. Jaká je ta riziková věková hranice skutečného stáří člověka?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x
Tak 80+? Tohle asi vědí gerontologové. Samozřejmě záleží na celkové kondici, přidružených nemocech, jak se člověk udržuje. Každopádně ve věku 80+ už těch štramáků moc nebývá, ve věku 90+ už toho většina moc nenachodí a většina staletých už ani nezvládne sedět.

hodnocení

2x

Hranice stáří se posunula. Je čím dál tím víc lidí, kteří se dožijí v pohodě devadesáti let. Samozřejmě že už "neskotačí", ale klidně žijí dál v poklidu a svým rytmem, který je pro ně naprosto dostačující. Podle mne se jejich nároky na spokojenost zúží a stačí jim to, že je nic nebolí. To jsou podle mne ti, kteří zemřou poklidně věkem, protože tak to je prostě přírodou zařízené. Tělo "doslouží", a život vyhasne přirozenou cestou, protože už spotřebovalo veškerou životní kapacitu. Zrovna tak, jako když dohořívá oheň v krbu...:)

hodnocení

2x

No, konstrukční věk vyplešatělé opice je 35 let. Co je navíc, je navíc a bez nároku na reklamaci ..

liska5
11.06.21 20:01
hodnocení

1x

Přes 90.

senior
hodnocení

0x

Tak přes 90 let.

Ale do té doby slyšet, vidět, být soběstačný.

kare
hodnocení

0x
3:10

youtu.be/...
Tak, že asi tak. *smich*

natalka
hodnocení

0x
Stáří beru tak od 60 let a výše.

Tak to odhaduji, že Vám nebude ani 30 let. Však změníte názor, až k té šedesátce přiblížíte. ;)

Všechno to bude otázka životní energie, znám několik sedmdesátiletých mladíků a občas potkám čtyřicetiletého staříka.

11.06.21 20:27
hodnocení

0x
100

lama*
11.06.21 21:26
hodnocení

0x
Za mě 85+

hodnocení

0x

Tak asi 90, spíše 95. Například můj táta zemřel v 90 a čtvrt roku, ale nezemřel na stáří, ale na výduť na břišní aortě. Nebýt toho, ještě by tu asi byl. Babička zemřela v 90ti, ale s ničím vlastně nemarodila, po doktorech vůbec nechodila, tak u ní se dá říci, že zemřela stářím. Každý to máme spočítáno jinak, takže je těžké uspokojivě odpovědět.

liska5

Maky, dneska jsem si u Vietnamců koupila světle zelené delší tričko s květinou...A omládla jsem! Nejenže budu mít našlápnuto k dlouhověkosti, ale zastíním i ty biblonoše *modla**modla**ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]