Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co ovlivňuje naší mysl v poslední době

Od: tomicek odpovědí: 11 změna:
Jsem tady poprvé,je to docela zajímavé a někdy inspirativní čtení.Trochu jsem udiven,jak lidem vymývají mozky média a naši mocipáni,které jsme si zvolili a spousta lidí tu řeší jen ten Covid a někdo se tím trápí,že už neumí ani volně žít.Je opravdu situace tak vážná-alarmující nebo je to vše nadnesená mediální bublina,že se to tady tak velmi často řeší v poradně od vakcín přes testy až děsivým karanténám-izolacím pod dohledem a podobné strašáky co slýcháme ve zprávách každý den?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Tomíčku,

Někdo píše pravdu, někdo lež. Jak jste na tom Vy?

Jsem tady poprvé

a co historie Vašich příspěvků?

hodnocení

2x

Protože se v mnoha ohledech považuji za jakýsi průměr, tak se vyjádřím osobně. Covid nepovažuji za středobod svého života. Ano, loni jsem se lekla. Zahájila jsem "zdravotní kúru", která spočívala ve vyšší spotřebě cibule, citronů, medu a případně dalších potravin, které považuji za zdravé. Podrželo mě to psychicky tím, že pro sebe něco dělám. Navíc nejsem tlustá, nemám cukrovku, zkrátka ve zdraví jsem se dožila očkování, kterého jsem se nebála. Moji mysl tedy covid nějak výrazně neovlivňuje. Mám úplně jiné starosti.

Jeden z vnuků začíná kašlat na školu. To mi vadí hodně. Objevila jsem v blízkosti bydliště toulavou kočku. Podle pokynů veterinářky se snažím ji odčervit a získat její důvěru, aby se dala odchytit ke kastraci. Krmím ji už pár týdnů. Ztloustla. Ztloustla mou zásluhou, nebo je plná koťat? Mám nemocnou sousedku. Snažím se ji alespoň trochu rozptýlit. Neprší a neprší. Tedy u nás. Tahání vody ze sudu mě unavuje, brzy nebude co tahat. To tedy ovlivňuje moji mysl také hodně. A mohla bych připsat pár dalších věcí, které mě trápí a rozčilují. A když se tak rozhlédnu kolem sebe, mají moji známí obdobné starosti. Neznám nikoho, kdo by žil covidem. Covidu se všichni trochu bojíme, ale denní starosti ty obavy odsouvají poměrně dost stranou.

motak
hodnocení

2x
Myslim, že máte sám vymyty mozek, když přidáváte další téma, ve kterém se řeší covid.

hodnocení

1x

Moji mysl v poslední době silně ovlivňuje letní počasí a z toho vyplývající dění na zahrádce.

witch*
Moje momentální dění na zahrádce je svlačec na plotu od sousedů. *bum* Mám naškubanej toho ksindlu už 10 l kýbl a furt nekončím! Navíc se mi to rozlezlo na záhon s rajčaty a celerem.. se poseru.

Svlačec také máme a ještě k tomu bršici. To je také pěkná mrcha, rozleza se hlavně v pivoňkách.*ee*

witch*
Mi povídejte. Než to všechno vypleju, tak bude večer. A to chci ještě udělat postřik proti invazi mšicí, kterých je najednou hordy a podívat trávu. Je mi už teď jasný, že všechno dneska nestihnu. :(

hodnocení

0x

V dnešní době se mozek "nevymývá" tak snadno. Jste svobodný, a nikdo Vás nedrží za "zátylkem" a nenutí Vás, abyste přijal proti své vůli nečí "ideologii", nebo názor. Pro mne za mne si v médiích mohou říkat co chtějí. Vyslechnu, a jdu dál. Je to na Vás, jestli se necháte zmanipulovat. Takže třeba zrovna já o žádném "vymývání mozků" nemám ani ponětí. Samozřejmě, že také čtu a poslouchám různé zprávy, a žiji ve stejné zemi jako Vy, a já třeba nevidím tu karanténu a izolaci jako něco, čeho bych se měla děsit. Určitá opatření byla zapotřebí, a jsou za určitých okolností zapotřebí dál. Pokud vím, tak ti lidé nebyli pod žádným přímým dohledem nějakých dozorců s obuškem v ruce. Pak mluvíte o nějakých podobných strašácích. Nevím, o co máte na mysli a co Vás tak straší. Já vystrašená nejsem. Tak jestli nejste nějak moc bojácný, nebo co. Ale všimla jsem si, že tak jako Vy, mluví překvapivě hodně lidí, když si přečtou na "Novinkách" nějaký informativní článek třeba o tom "covidu". Hned se vyrojí překvapivá spousta příspěvků lidí, kteří tu informaci asi špatně chápou a mají pocit, že je chce někdo strašit. *co*To mi přijde úplně směšné. To já jsem daleko víc "vyděšená" z toho, jaká je většinová úroveň třeba zrovna těch lidí, kteří se účastní debat na těch "Novinkách". Už jsem si kladla otázku, co to je za lidi, kteří mohou sedět už od rána u počítače, hledat všelijaké články a klábosit o ničem celé hodiny. Dospěla jsem k názoru, že to jsou určitě už důchodci, kteří nemají co dělat a nudí se. A to mne trochu utěšuje, protože přece není možné, aby tam přispívali lidé v produktivním věku, třeba z počítače v zaměstnání. Protože kdyby to tak bylo, tak to je daleko "děsivější" odhalení, jelikož by to znamenalo, že ti lidé se v pracovní době nevěnují svému zaměstnání.

Nejsem ani vyděšená, ani mi nepřipadá, že by se můj život v poslední době točil kolem "covidu", nebo voleb. O žádné "mediální bublině" nemám potuchy. Jsem si vědoma toho, že procházíme pandemií a doufám, že je skutečně na ústupu, že se lidé budou v létě chovat z převážné většiny zodpovědně, a že už se nevrátí "nouzový stav".

joudic*
ja se desim spis toho, co tam pisou, pac jestli je to vzorek naroda, tak tahle zeme je ztracena

Ano Joudic, tak jsem to myslela také, když jsem napsala "úroveň". Také jenom žasnu, a myslím si totéž co Vy. Jenom se utěšuji tím, že snad tam opravdu už píší jenom lidé, kterým není kolem třiceti let, a nejsou takzvaným pilířem tohoto státu. V tom případě by to snad tak nevadilo. Já vždycky přečtu několik příspěvků, a jdu od toho, protože číst ty názory, které tam jsou schopni mnozí napsat, to je opravdu děsivé.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, naší mysl ovlivňuje již po staletí stále to jediné, co lze vyjádřit asi takto: "Svět je kulatý a točí se okolo dámského přirození." Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]