Nejste přihlášen/a.
V poslední době používám ve vnitřních prostorách nanoroušku. Hloupé je jen to, že vypadá jako obyčejná bleděmodrá rouška. A už 2 x si mě podali, proč nemám respirátor, ale jen OBYČEJNOU roušku. Jednou v prodejně, podruhé na poliklinice při odběru krve. Pokaždé jsem vysvětlila, že jde o nano, na dolním okraji je to slepě vytištěné, ale čitelné. V obou případech děvčata koukala, jako by spadla z višně.
Myslím, že asi na obyčejné roušky hned tak nedojde. Výrobci roušek už se napakovali dosyta, ale respirátoráci, zdá se, mají pořád ještě málo. Navíc textilní roušku si může člověk i sám ušít, použít případně i tenkou šálku či šátek. A tím peníze utíkají. Nemám pravdu? Jaga.
Osobně to už nenosím ani ve vnitřních prostorách pořádně, vždy si to stáhnu pod nos ať můžu dýchat. Už mě po delší době v respirátoru začala trápit silná migréna a to jsem nikdy na nic takového netrpěl. Nebudu si kvůli vládním hovádkům ničit svoje už tak dost problémové zdraví. Ale že by to zrušili úplně? Jděte, ještě nejsme pořádně zachránění a někdo si na tom očividně docela slušně nahrabal.
Rou -tak se přestěhujte , nebudete muset řešit roušku-respirátor a budete moci utužovat své zdraví chůzí do práce!
Tak si nestěžujte že musíte sockou nebo autem a ne nakole a nezapoměnte si vzít respirátor nebo dvě roušky!
A paní je odbornice na vše tak se omlouvám že jsem se ozval když nedokáži ocenít Vaši vysokou intelogenci a přínosné rady na všechny dotazy !
Co to je "Stačit roušky?" Jen nám trošku otrne, exponenciála nárustu jde dolů, tak vlnu pro jistotu zase zkoušíme mladistvě přivolat či "rozjet"? Při těchto rozvolňovacích úvahách máme podzimní vlnu zaručenou, a asi nejen jednu. Ta paměť...loni touhle dobou...jak to bylo?
Vir s námi je a ještě dlouho bude, pokud si v hojném počtu občanů na nošení ochrany výdechu, potencionálně zavirovaném, aniž to třeba bezpříznakově tušíme - nezvykneme. A na odstupy - proč se lidi ve frontě / v MHD na sebe lepí, když máme kilometry prostoru? Koukněte na východ, jaký mají státy před pandemií respekt.
Pořád vydýcháváme stejné litry kapének, jenom je venku sluníčko odpaří dříve a antivirově ohřeje UV zářením. Hrrrrr na zahrádky!
To je mrafe přesně ten druh vadného přemýšlení, které předvádíte, co nás drží v těchto s**čkách..
Prosím, netvrďte, že na podzim se to celé rozjede kvůli tomu, že se rozvolňuje nebo si to lidi přivezou z poloprázdné pláže v Chorvatsku. Na podzim se to rozjede znovu na 100% protože to tak bylo vždy už stovky let a nebude tomu jinak ani teď. Nošení roušek a nesmyslných protiprávních opatření celou věc akorát prodlužují donekonečna.
Mě by třeba paní přišla spíš rozumná, než trapná. Protože proč si dobrovolně ničit zdraví i v době, kdy žádná pandemie na úžemí ČR neexistuje. Navíc, může mít klidně vyjímku nebo lze nařízení odmítnout pokud by ohrožovalo jeho zdraví. Mě například respirátory začaly spouštět silné bolesti hlavy a závratě.
Zeptal jsem se postaršího pána, co se v tom teple sotva belhal na poloprázdné ulici s respirátorem na ústech, proč si to nesundá a nedýchá čerstvý jarní vzduch? Prý už si na to zvykl... Tak dlouho se bude ohýbat hřbet, až to přijmeme za standard.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.