Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebudou už stačit roušky?

Od: rou odpovědí: 43 změna:
Co myslíte, nebudou už teď stačit zase roušky, když se má rozvolnit, jsou přece jen méně dusivé ve vedru *uf*

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

V poslední době používám ve vnitřních prostorách nanoroušku. Hloupé je jen to, že vypadá jako obyčejná bleděmodrá rouška. A už 2 x si mě podali, proč nemám respirátor, ale jen OBYČEJNOU roušku. Jednou v prodejně, podruhé na poliklinice při odběru krve. Pokaždé jsem vysvětlila, že jde o nano, na dolním okraji je to slepě vytištěné, ale čitelné. V obou případech děvčata koukala, jako by spadla z višně.

Myslím, že asi na obyčejné roušky hned tak nedojde. Výrobci roušek už se napakovali dosyta, ale respirátoráci, zdá se, mají pořád ještě málo. Navíc textilní roušku si může člověk i sám ušít, použít případně i tenkou šálku či šátek. A tím peníze utíkají. Nemám pravdu? Jaga.

rou
hodnocení

Dnes se vyjádřil k této otázce i ministr Vojtěch v TV :), budou prý brzo zase povoleny i roušky, ale jen chirurgické, domací látkové asi už ne *nevi*

sulla
hodnocení

3x
Minimálně prodavačkám by je měli povolit. Je nelidské v tomhle vedru fyzicky makat v respirátoru. Je to snad jediné povolání kde jsou ty chudiny celý den na očích na prodejní ploše a mají je stále nasazené. Jinak pošta, banka, pumpa... Všude plexiskla a nenosí nic.
rou
hodnocení

Záleží to jen na ministrovi zdravotnictví nebo čeká na pokyn shora?

nox®
hodnocení

3x

Osobně to už nenosím ani ve vnitřních prostorách pořádně, vždy si to stáhnu pod nos ať můžu dýchat. Už mě po delší době v respirátoru začala trápit silná migréna a to jsem nikdy na nic takového netrpěl. Nebudu si kvůli vládním hovádkům ničit svoje už tak dost problémové zdraví. Ale že by to zrušili úplně? Jděte, ještě nejsme pořádně zachránění a někdo si na tom očividně docela slušně nahrabal.

Taky v obchodě dávám pod nos a beru si roušku ne respirátor, v tom se nedá dýchat. Chudí duchem ho neustále nosí i venku.

hodnocení

2x

Používejte rozum a ne nařízení vlády.

Myslím, že v 95% dne není nutné mít na ústech nic...

rou
hodnocení

Jel jste teď někdy v MHD bez?*sok* -vždyť už jen ty pohledy vraždí, ale kdyby to sundali všichni...!

A musíte sockou? nemůžete tu jednu dvě stanice pěšmo či na kole místo busem či OA?

rou
hodnocení

Kdybych to měla blízko, tak do MHD nelezu. Ale teď jsem zaslechla ve zprávách, že rouška nebo respirátor, tak by to měli zřetelně zopakovat, aby to bylo zcela jasné!
nox®

Oni ovšem už kolikrát ani sami neví, co platí.

Rou -tak se přestěhujte , nebudete muset řešit roušku-respirátor a budete moci utužovat své zdraví chůzí do práce!

rou
hodnocení

Proč se stěhovat, když báječně bydlím. Raději si pořídím auto, co s penězi...

Tak si nestěžujte že musíte sockou nebo autem a ne nakole a nezapoměnte si vzít respirátor nebo dvě roušky!

rou
hodnocení

Mate problém pochopit text? To bude možná už následek vakciny *ee* nebo přidušení mozku.

Ne to je reakce na Vaše stupidní dotazy.A Vakcínu spi pro nme zamne můžete strčit..Víte kam!

rou
hodnocení

Pardon, ale máte především všude stupidní reakce *bzum*

A paní je odbornice na vše tak se omlouvám že jsem se ozval když nedokáži ocenít Vaši vysokou intelogenci a přínosné rady na všechny dotazy !

rou
hodnocení

Omluva přijata, každej jsme nějakej *klik*, ale nemusíte reagovat za každou cenu. Jinak právě teď se Vojtěch k rouškám vyjadřuje a vlastně na mou otázku odpovídá, že brzo budou náhubky na výběr :)

Zaregistrujte se a pak kritizujte jinak ten Váš Vojtěch mi může víte co!

mraf
hodnocení

2x

Co to je "Stačit roušky?" Jen nám trošku otrne, exponenciála nárustu jde dolů, tak vlnu pro jistotu zase zkoušíme mladistvě přivolat či "rozjet"? Při těchto rozvolňovacích úvahách máme podzimní vlnu zaručenou, a asi nejen jednu. Ta paměť...loni touhle dobou...jak to bylo? *zmateny*

Vir s námi je a ještě dlouho bude, pokud si v hojném počtu občanů na nošení ochrany výdechu, potencionálně zavirovaném, aniž to třeba bezpříznakově tušíme - nezvykneme. A na odstupy - proč se lidi ve frontě / v MHD na sebe lepí, když máme kilometry prostoru? Koukněte na východ, jaký mají státy před pandemií respekt.

Pořád vydýcháváme stejné litry kapének, jenom je venku sluníčko odpaří dříve a antivirově ohřeje UV zářením. Hrrrrr na zahrádky!*palec*

08.06.21 11:13

*zed*

To je mrafe přesně ten druh vadného přemýšlení, které předvádíte, co nás drží v těchto s**čkách.. *alene*

výtka
Upozornění od sys milancukrar 08. 06. 2021 17:28:02
Vás taky někdo uráží že máte ten druh vadného přemýšlení
nox®

Prosím, netvrďte, že na podzim se to celé rozjede kvůli tomu, že se rozvolňuje nebo si to lidi přivezou z poloprázdné pláže v Chorvatsku. Na podzim se to rozjede znovu na 100% protože to tak bylo vždy už stovky let a nebude tomu jinak ani teď. Nošení roušek a nesmyslných protiprávních opatření celou věc akorát prodlužují donekonečna.

pb®
hodnocení

1x
Roušky stačit nebudou už nikdy, respirátor forever. Důvod je jednoduchý, je dražší než rouška, dá se na něm víc vydělat.

pb, kdo na nich vydělá? Prodejce, výrobce, distributor?

Jaké máte ekonomické ukazatele?

Všechny tři skupiny.

rou
hodnocení

Nenažranci jsou ti nejhorší škůdci!

vydělá na tom jako na pivu, chlebu či jiném zboží?

pb®
Ne, pivo ani chléb není povinný, respirátor ano, pokud chci chodit do práce a na nákup. Jistě, nikdo mě do práce chodit nenutí, ale já už jsem tak nějak zvyklá, takže musím respirátor koupit.

witch*
hodnocení

0x
Nenosím to. Smůla prostě. Do Penny jsem si to zrovna včera vešla "nahoře bez".. :-D

Myslíte si, jak nejste vtipná. Opak je pravdou.

witch*
Bububu.. se zašijte ve sklepě.
Taky jsem posledně viděl v obchodě v lidlu seniorku nahoře bez a úplně v pohodě, nikdo ji neobtěžoval blbými poznámkami, všechno bylo v pořádku :)
witch*
A přišla Vám trapná @dejv111? :-D
nox®

Mě by třeba paní přišla spíš rozumná, než trapná. Protože proč si dobrovolně ničit zdraví i v době, kdy žádná pandemie na úžemí ČR neexistuje. Navíc, může mít klidně vyjímku nebo lze nařízení odmítnout pokud by ohrožovalo jeho zdraví. Mě například respirátory začaly spouštět silné bolesti hlavy a závratě.

Vůbec mi nepřišla trapná a spíš jsem ji záviděl její odvahu! :)
witch*
No vidíte klucí. A odvaha se dnes nenosí. Kaboní se to pod držkoplenou s hlavou sklopenou k zemi. Občas mi přijde, že Ti lidé už jedou jen ze setrvačnosti. Existence prakticky nula. Dneska kolem lidí projdete, rozdávate úsměvy na všechny strany pro lepší den a oni by pohledem vraždili. :-D
nox®

Zeptal jsem se postaršího pána, co se v tom teple sotva belhal na poloprázdné ulici s respirátorem na ústech, proč si to nesundá a nedýchá čerstvý jarní vzduch? Prý už si na to zvykl... Tak dlouho se bude ohýbat hřbet, až to přijmeme za standard.

To je děs... :(

witch® - to není odvaha, ale primitivní uvažování.

nox®

Co je primitivní jednání? Nechtít si ničit své vlastní zdraví?

hodnocení

0x

Ne nebudou na podzim si budete pmuste pořídit M10 a k tomu minimálně JP-75.Na některých pracovištích pak OPCH a k tomu dýchačák saturn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]