Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Testujete se pravidelně kvůli restauraci

Od: rostislav odpovědí: 34 změna:
Mělo by se správně testovat pokuď si někdo chce někde posedět v restauraci nebo na zahrádku na pivko,kávu.Jenže pro důchodce možnost antigenních testů již už není každé 3 dny,ale jen 1x v týdnu a to na celý týden Vám vstupenka nestačí.Mají v systému zaznamenáno kolikrát jste byli na testech. Jak to řešit pokuď se otestuji např.v pondělí a platí to jen do středy,potom zbytek týdne a na víkend už nemám nic?Jak jsou někde přeplněné zahrádky a hospody,tak se mi nezdá úplně,že by to každý štamgast tak poctivě praktikoval,tak jak by se mělo a letní akce podobné jarmarkům pro mladé pochybuji o poctivosti,kde jsou stánky s jídlem a pivem praskají ve švech a je tam hlava na hlavě u dřevěných dlouhých stolů, nyní o víkendu v Pardubicích a hygiena to neřeší na nejrizikovějším místě shlukovaní lidí,jak mi řekl jeden kolega.Jediná možnost je nejspíše po vyčerpání dotovaného testu asi ze svého si další platit.Jaký máte na to názor?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

5x
Neznám nikoho, kdo by si kvůli restauraci nebo posezení u pivka dělal dobrovolně test, je to absurdní nesmysl, který máme snad jen my a Rakousko, všude jinde mají rozum a nechají lidi žít. Od vlády je to ale jednoduchý styl nátlaku, jak lidi donutit k "dobrovolnému" očkování. Jinak nikdo v restauraci nemá právo vědět, jestli jste testovaný či očkovaný, předpokládám že ani na základě toho nesmí zamezit vstup. Jediné, kdo to snad může kontrolovat je hygiena, ale s tou se nemusíte ani bavit a policie, které ale nemusíte vypovídat v případě vašeho neprospěchu a osobně ani nevím, proč bych měl sdělovat komukoliv nějakou informaci o mém zdravotním stavu.
rostislav
hodnocení

Přesně tohle jsem si myslel,že v praxi to probíhá jinak než vládní nařízení ustanovuje.Tolik platicích lidí za testy v každé restauraci a na zahrádkách,to by jich tam tolik zřejmě nesedělo.Chtěl jsem jít na oběd na výletě a řekli mi v testovacím centru,že mám svůj limit zadarmo vyčerpán.Leda že bych si zaplatil za to 300Kč.To by šlo měsíčně do domacího rozpočtu v některých větších rodinách razantně do nepříjemné situace.

smode*
hodnocení

5x
Hezký den. Drzost úředníků a restauratérů dosáhla vrcholu. Už v době kdy prošel zákaz kouření to byl začátek konce restaurací. Dobře jim tak. Dělat komukoliv tržbu jen s možností toho že mě bude jakýkoliv zoufalec kontrolovat je pro mě neakceptovatelné. Testy spousta lidí ani nedělá a dělat nebude. Až se za rok objeví u vstupu terminály kde si budete muset "cvaknout" tak už se jim na to vykašle předpokládám většina. Skončí patrně cca 2/3 restaurací. Jen možnost případné buzerace v restauraci je vrchol drzosti.

hodnocení

2x
I když si myslím že očkování je v pořádku a sám už mám odbyto, proti úřední blbosti rád poradim. Právníci tvrdí že si Češi jako obvykle našli právní kličku. Stačí si najít paragraf podle kterého nemusíš vypovídat pokud bys tím způsobil újmu nebo trestní stíhání sobě nebo osobě blízké. Tuším paragraf 52-53. Takže když nějaká kontrola přijde a bude se ptát jestli tam máš co dělat řekneš, že odmítáš vypovídat podle paragrafu abys si nezpůsobil újmu :)
Hygiena nemá právo tě legitimovat takže odejde. S policajty to bude horší.

liska5
hodnocení

1x

Dosud jsem se ani jednou netestovala, ale stihla jsem už obě očkovací dávky, tak jsem v pohodě.

hodnocení

1x
Tak se nechte naočkovat zdarma a můžete chlastat každý den. Já myslím, že to nebude mít dlouhého trvání a na podzim budou lidi nadávat znovu. Ale na sebe určitě nee...
rostislav
hodnocení

Už z těchto vládních slibů,kdo je naočkovanán bude mít větší svobodu taky pomalu dávají zpátečku.Mají obavy z trombózy a tak si nerisknou,že by jim něco dovolili navíc oproti neočkovaným.
ocko
A což teprve až bude jasné, že naočkovaní zdaleka nejsou neinfekční *sok*
Přesně tak, to si raději to pivo odpustim, než pak být kvůli očkování v lepším případě mrzák.

joudic*
hodnocení

1x
do hospy nechodim ale nasi a segra s rodinou chodi normalne bez testu uz od dob okenek

hodnocení

1x

Do hospody nechodím, kávu si uvařím sama, promluvím se sousedkou na zahradě a testování neřeším, protože už mám jednu dávku očkování a další bude brzy následovat. Pracuji jak doma,tak i na zahradě a mám pořád co dělat. Nechodím ani na společné večírky ze zaměstnání. Hospody mohou být zavřeny nadlouho. Nepotřebuji je. Opilci se k alkoholu vždy dostanou.

Nejste jediná na světě, aby se to tu řídilo podle Vás.
Restaurace nejsou jen pro opilce,je to i prostor pro společenský život.
Je to i rituál, dát si tam kávu.
Tlachat každý den se sousedkou nemusí každému stačit.
nox®

Hospody mohou být zavřeny nadlouho. A kdo to zaplatí? Vy?

donpapa

Jak to říkal MUDr. Štrosmajer o té holubičce? Být vás více, mohli jsme ušetřit za celý nákup JAS-39C/D Gripen.

noxi - zaplatí to opět daňoví poplatníci. A to nejsou ani pinglové ani hospodští povaleči ..

hodnocení

1x
Ne. Nechala jsem se naočkovat. Zatím první dávka,za měsíc druhá. To samé partner.

hodnocení

1x

Nechodím do restaurací a do kin. Kadeřnistvý jsem také vyřešil strojkem na vlasy.

Nepodléhám žádné mediální masáži očkování ani teď.

ocko
hodnocení

0x
Je to jedno z nesmyslných nařízení vlády, jako testy na koupaliště venku atd. Buďme rádi, že do obchodu a MHD stačí respirátor, i když bývá často plno v autobusech a pod. Tam lidi funí a potí se jak čuňata a virus je v pohodě... Není to jak v Kocourkově?*zed*
nox®
A to je přesně ono, buďme rádi, že... Lidi si rychle zvykli na něco, co ještě donedávna považovali za nepřijatelné. Už jste v tom respirátoru jel v tramvaji za současných dní, kdy může ve městě být i ke třiceti stupňům? Já jsem už malém párkrát zkolaboval, takže už to nikde nenosím řádně a nejsem zdaleka sám.
ocko
Taky je mi na omdlení, ale vládní šiml by mohl ještě víc zdebilnět a chtít v obchodech a MHD kontrolovat nejen jizdenky, ale taky neg.testy *cert* ! Proto buďme rádi, že si zatím aspoň svobodně nakoupíme bez "covidpasu":)
nox®
To je přesně ono. Stačí trošku povolit obojek a člověk je vděčný i za to málo. Ale pořád jste na obojku.
ocko
A dalšího povolení obojku se dočkáme až Babiš dá pokyn MZ k rozvolnění :)

Milé naivní Ocko, opravdu se domníváš, že zloduch Babiš a jeho přisluhovači mohou za epidemii u nás, v přilehlé Evropě ba i v celém světě? Tak jistě, to bylo už za socíku - je nutné najít vinníka ... *smich*

Mohu Tě ujistit, že stejně jako my, se v tom plácají ve většině zemí, často i s horšími výsledky.

Poměrně dobře je na tom třeba Izrael, kde se ovšem s tím moc nepářou a proočkovali co jen šlo.

To jste ale asi nechtěl slyšet, což? *smich*

ocko
Promon- nic nepochopil! Babiš za virus nemůže, ale má na vodítku Vojtěcha a ten vydává na jeho popud pokyny. Jinak Izrael sice hodně očkoval, ale už se to tam zase vrací*plac*

Ocko - nemíte věřit všemu, co píše kdejaký poblázněnec na Fejsbůůůk . Přikládám graf i se zdrojem informací a jsem zvědav, jak odpovíte - opravdu si myslíte, že průměrně 17 nakažených denně odpovídá tomu, že se ,,Covid vrací´´? *smich* Ono i v Izraeli je skupina ultraortodoxních, kteří odmítají očkování z náboženských důvodů. To se dá ještě pochopit.

Testujete se pravidelně kvůli restauraci

ocko, jeden místní poradce neustáte předkládat info o Izraeli, jak tam očkují a jak hodně přibývá nakažených. Přitom to byla lež, takže přešel na informaci o Brazílii...

Jsou stále lidi, kteří věří tomu, že země je placatá.

pb®
hodnocení

0x
Důchodce má být dávno očkován, aby nezacláněl na JIP, až se situace na podzim zase zhorší. Testuju se v práci kvůli tomu, abych byla na pracoviště vůbec vpuštěna. Ne kvůli tomu, abych mohla denně lemtat pivo v hospodě. Takhle nežiju a v lese, na cyklostezce ani u přátel .na zahradě po mně nikdo test nechce. Ještě bych byla ochotná udělat si doma samotest koupený za 60Kč z Alzy, ale ne podporovat moloch testovacích center.
ocko
Pb- nebylo to povinné zdarmatestování v práci už zrušeno jako protiprávní?
Jinak každý i čilý důchodce přece není způsobilý k očkování a přesto chce žít normálně. Ale jinak s úsměvem držím palce rázné uvědomělosti a práci čest!
nox®
Možná bylo zrušené jako protiprávní, ale co by to bylo za vládu, kdyby nekálela na naši ústavu a každý týden si nevydala nové nařízení, které opět porušuje práva?

hodnocení

0x

Já mám tu výhodu, že jsem nemoc prodělala a tak můžu všude bez testů. Podle toho, kolik je všude na zahrádkách a v restauracích lidí, pochybuji, že by měli všichni testy, myslím. že spousta lidí na to kašle. Na druhou stranu vím, že chodí na kontrolu hygiena spolu s policií, tak bych se asi bez testu bála, protože jak se říká náhoda je blbec a jedno pivko mi nestojí za vysokou pokutu.Myslím, že se také řešilo, že máte nárok ještě na dva PCR testy měsíěně zdarma, ty pak mají mít platnost sedum dnů a když to vhodně prostřídáte s těmi antigenními, mělo by vám to pokrýt měsíc. Ale nejsem si jistá, zda to nakonec takto platí, pořád vše mění a jsem už z toho otrávená.

nox®
Nepokryje, takže zdravý člověk si musí platit další testy ze svého.
motak
Ona taky není povinnost chodit každý den do hospody,že...
nox®

To není, ale také nikomu není nic do toho, jak chce trávit svůj volný čas nebo jak často chce chodit do společnosti.

hodnocení

0x
Chodím na pivo lidi tam jedi a nikdo test nevyzaduje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]