Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu slouží čárky ve větě

Od: babajaga® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

dost často tady školáci žádají rádce o upřesnění, kde má být ve větě čárka. Je to občas dost složité určit. V mně přišel včera takový veselý mail, kde je psáno, k čemu slouží čárky ve větách a jak si dát pozor na to, kam je umístit. Posuďte sami. *smich* Jaga.

K čemu slouží čárky ve větě

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

witch*
hodnocení

1x
Tohle jsem taky před 5-ti lety viděla a dost se u toho pobavila. :-D

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jo, vtipné a poučné (i s tou chybou = ředitel / ředilet). Zdravím!

pb®
hodnocení

1x
Pěkné, ale blbec stejně nepochopí, čárka ve větě je už vyšší dívčí. Obzvlášť nepochopí ten, který je schopný napsat já jsi myslím. Nad my by jsme místo my bychom nebo vy by jste místo vy byste už se ani nepozastavím.

kicune*
hodnocení

0x

Někdy i stará pila ještě dobře řeže.

rafm
hodnocení

0x

Propustit, nelze popravit. **** Propustit nelze, popravit.

"Válku, ne mír!"**** "Válku ne, mír!"

hodnocení

0x

To jsou hezké příklady. Ale ne vždy se použitím - nepoužitím tak dramaticky změní význam věty. Taky s čárkama bojuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]