Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavění na orné půdě

Od: lenulakr® odpovědí: 10 změna:

V minulých dnech jsem četla, že se uvažuje o zákazu stavby rodinných domů. Jak to vidíte? Nebyla bych proti, pokud se nestaví na orné půdě. Když někde jedeme a vidím to i u nás, tak tam, kde se pěstovalo obilí, brambory, tak dnes se staví nebo již jsou postavené rodinné domky. Jezdím často kolem jednoho bývalého pole, kde jeden týden bylo obilí , druhý týden vysekaný pruh ještě nezralého a další týden vykolíkované parcely. No, nezabili byste někoho? Kdo to povolí? Vždyť ta orná půda bude jednou chybět. Jednou se přijde na to, že si můžeme ledacos vypěstovat sami a nebude kde. Logistická centra, obchodní domy atd. to je neštěstí. To, když se tenkrát postavil v Pardubicích Globus, tak jsem si říkala, ta ohromná plocha zastavěná a vyasfaltovaná, že to je nevratné.Četla jsem že v Německu nevím, jak jsou s tím daleko, ale uvažovalo se o zákazu dalšího stavění jednotlivých domů. Měly se stavět alespoň čtyřbytovky. Taky vám to vadí?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Vzhledem k tomu, že nám EU za dobu svého působení prakticky zcela zrušila i naše zemědělství a udělala z nás pouhé dovozce, do té doby u nás pěstovaných plodin, lze tyto plochy buď nechat ležet ladem, nebo s nimi udělat to, co nám ještě nezakázala. Takže dokud budeme členy EU, nikdy nám nebude chybět orná půda a vždy se budeme podřizovat nařízením EU. Jo v Německu, to je něco jiného. Přece si Němci nerozhodnou ve svůj neprospěch! V náš to jo. Ale ve svůj? To je přeci jasné jak facka. Ida

rudla
hodnocení

2x

Tak na tom zbytku orné půdy, co zbyde, se bude stejně pěstovat řepka anebo kukuřicice.

EU doporučuje z ekologických a ekonomických důvodů stavět tzv. bytové domy. To jest o více jednotek. Já s tím problém nemám. Je to určitě hospodárnější .

V dnešní době to považuji za dobrý nápad.

Nestrachujte se, ony i ty jednotlivé domy se budou stavět, jenom budou o trošku dražší. Už u nás na Praze-východ, nebo okr. Kolín, takový poplatek městu, jako úhrada minulých, či budoucích investic okolo 450 000.

A ten, kdo bude mít dost peněz, tak postaví určitě s tučnou obálkou pod sakem.

Navíc na starých pozemcích, parcelách se staví na tom místě, kde stával ten minulý dům, tedy po zbourání, musí kopírovat/nebo mít podobný půdorys. A že starých baráků v zástavbě je. Nyní v květnu jsem se dozvěděla o dvou. Jeden už je zbourán a druhý koupili mladí manželé a bude se také bourat.

Nebude to tak horký, že by se nestavělo, ony existují výjimky. A navíc, kdoví, co bude. Straší na podzim něčím, že příjde ještě něco horšího. Aby měl vůbec kdo stavět, nebo aby lidi měli vůbec zájem stavět.

hodnocení

2x

Bohužel s tím nic nenaděláte. Lidí je jak psů, každý chce někde bydlet. Také není pole jako pole. Smutné je třeba, když se jede do Prahy vlakem, tak někde u Velimi se staví domy - ne domy, ale bungalovy, na takové krásné černozemi, až je z toho člověku do pláče. Jednou ta nenažranost nás smete všechny. Stačí se projít do přírody. Nedávno jsem si říkala, co mi chybí někde u lesa - nebyl tam žádný hmyz - všechno kvetlo a kolem letěl jeden čmelák...

jendad
Na včely je zima. Dost jich letos pomrelo. Cmelaci vydrží větší chlad. Asi mají větší telo - odolnější
rudla

Jenom taková úvaha. Nedávno nás ale masírovali, že vymíráme, že se nás rodí málo. Ale přece nejde do nekonečna růst.

Bílá žena má průměrně tak 1-2 dětí. A navíc, mladí se neberou, nebo ani nechtějí mít děti. Sousedka má 2 děti 30 let a pořád říká, já se vnoučat nedočkám, oni je nechtějí. Jiná má tři děti přes 40 a jenom 1 vnouče, a víc ani nebude.

Tak někde je nějaká chyba, u něčeho vymíráme /nebude práce pro všechny, nebude na důchody/ a u něčeho jsme přemnožení /ničíme planetu a bílí prý nejvíce/.

Jo, to bydlení bude vyřešeno - už je to naplánováno - Agenda50, bunebudete nic vlastnit, vše bude sdílené - byty, auta, oblečení i věci - potřeby na vaření. Což považuji za debilitu. Potřebuji mixér a budu na něj čekat, až mi ho někdo přiveze?

rudla

oprava - nebudete nic vlastnit ...

hodnocení

1x

A většina z těch co to zakáží v tom bydlí. *smich* To bude takové pěkně pokrytecké.

Myslím, že orná půda se zabírá na horší věci než na bydlení. Co obchvaty apd, tam vám půdy líto není? Zakážeme všechno vč letišť, kolejí apd? Většinou to protíná ornou půdu a zabírá nemalý pruh.

hodnocení

Teď jsem se podívala na Seznam a zrovna se tam řeší bydlení. Když každá rodina bude mít malou parcelu o rozloze třeba jen 400 m2, to budou všude jen domy. Podle mě by byly nejlepší tak čtyřbytovky, i když nejhorší je, že sousedy si člověk nemůže vybrat a stačí i jeden konfliktní a je po klidném bydlení.

jendad
Problém je jiný. U nás je nemovitost uložení peněz. A tak je nemovitostni trh zablokován. Je 0.5 milionu prázdných nemovitostí a lidé je nechtějí prodat. Tudíž lidé kteří chtějí bydlet se preplaceji o sociální panelakove bydlení. Památkáři nechtějí výškové stavby a tak se rozsirujem do šířky.
V Americe to vyřešili tržne. Obce jsou financovány z daně z nemovitostí podle hodnoty. O tu se na obci vede volební boj.
Lidé se tedy zbavují toho co nepotřebují a naopak obec se chce rozrůstat. Je tedy dostatek příležitosti ke stavbě, ale mraky pozemků nikomu nepatří, protože musí nést výnos, aby jste měli na daně. Paradoxně tak usa je v žebříčku dostupnosti bydlení na čelních příčkách a krizi bydlení neznají. Průměrná velikost obydlí je tam 3x větší než u nás a na přepočet obyvatel se vydává 5x více stavebnich povolení. Od začátku roku jim stavebnictví vzrostlo o 30%.
Holt co dělají hnusné kapitalistické daně z nemovitostí. Nutí majitele a obce točit peníze.

smode*
hodnocení

0x
Dobrý den. Vaše úvaha není ani v nejmenším o stavbě rodinných domů, nýbrž o kontrole porodnosti. Je třeba řešit příčinu, nikoliv následky. Kdyby každý druhý neměl 3 a více dětí (=křivka populace roste exponenciálně) vůbec by Vás takový nesmysl nenapadl. Zakázat mladým lidem pěkně bydlet je podobné jako propagovat eutanázii pro každého kdo dovršil 60. let věku - a dá se argumentovat podobně: když lidé nemusí bydlet ve vlastních domech (stačí přece byty) tak proč by měli žít déle než do šedesáti (stačí přece jen do 60ky)..úvahy možná zajímavé, zcela nesmyslné však určitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]