Já se více těším, až celý ten kolotoč nesmyslných nařízení a buzerace zdravých lidí nebo lidí nezatěžující zdravotnický systém skončí, ale když jsem četl o novele zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, která tedy zatím neprošla, nejspíš to neskončí nikdy a pandemii tu budeme mít i kdybychom nechtěli.
Souhlasím. Ale v kontextu mediální masáže covidem trochu smysl dostává. Pokud chápu správně, jde o registraci na očkování proti covidu pro věkovou skupinu 16+.
Mně nějak vadí to "centrální". Moje zdraví může zajímat obvoďáka a potažmo pojišťovnu, neboť ta to platí. A dále si chci vybrat vakcínu. A také se neví, jak dlouho očkování vydrží, takže spíš příprava na podzimní vlnu. Ta tu bude coby dup, hospody už zase pěkně hučí a hlučí....
Coby konzerva se asi tak hned nezaregistruji. Pamatuji centrální plánování...
liska5
Já už mám splněno, obě očkování, takže brzy mohu vyrazit, aby měly restaurace více návštěvníků. Zatím rodiny brzdí právě požadavek, aby byli všichni testovaní nebo očkovaní.
Jinak nejsem příznivcem očkování obecně, ale tady jsem ustoupila v zájmu lidu . Prostě jsem usoudila, že je to potřeba, aby se koronáč utlumil a život se vrátil k normálu.
Kdo se cítí buzerován, ať si platí případnou léčbu a event. hospitalizaci sám ze svého.
Proč by si měl někdo platit léčbu ze svého? K čemu se platí zdravotní pojištění? Proč by tedy neměli v nemocnici či u lékaře platit všichni za vše? Covid totiž není jediná nemoc nebo úraz, ke kterému lze přijít. Pak by se to dalo aplikovat například tak, že za zlomeninu si může každý sám, protože vstal ráno z postele a měl by si léčbu platit sám. Je potřeba naučit se zase normálně žít, ať už s vakcínou nebo bez. Nemoci tu budou vždy, ať už ty bezvýznamné, tak ty vážné. Ale když vidím, jak se myšlení lidí za tuto zimu a po masírkách z médií a vlády obrátilo nohama nahoru, je to docela znepokojivé. Já osobně třeba nestojím o to, aby mi někdo určoval, co je pro mne nejlepší, přestože to popírá jakoukoliv špetku zdravého rozumu. Ale je prima vidět, že si čímdál tím více lidí nechá píchnout vakcínu hlavně proto, aby měl pohodlnější život, jak kvůli vlastnímu zdraví nebo přesvědčení.
smode*
Liska5: na to jsem na 100% ochoten přistoupit. Ale samozřejmě na oplátku za zrušení veškerých osobních omezení a snížení výdajů za pojištění - ať se chrání ti co se bojí a ty ostatní nechte zemřít na co chtějí. Mají na to právo. Tomu se říká svoboda. Avšak tato možnost tu není. Ozvěte se až tato možnost bude, zatím jsou to jen lichá slova a neplatné nabídky
lidus: Možná ano. Ale vzhledem k naprosto nelogickým zvýhodňováním očkovaných může ohrozit neočkované.
molly
Lisko, ať mi dají uhradit případnou léčbu, ale zároveň tedy v rámci spravedlnosti ať přestanou hradit léčbu feťáků, alkoholiků, lidí co se z vlastní blbosti vysekali v autě a jsou na hadry, všech těch skokanů do vody co zůstanou na vozíku, nebo toho frajera co lezl na vagony a žije jen s polovinou těla. Všichni tihle si za svoje zranění a následné léčení můžou sami. Že jim něco hrozí je věc všeobecně známá. Takže až všichni tito budou za svoji léčbu platit, pak ať platí ti neočkovaní. Já tedy vidím velký rozdíl mezi debil@m co leze ze srandy na vagón a mezi člověkem co se nenechá očkovat novou neznámou látkou u níž jsou možné nějaké zdravotní následky do budoucna. A že možné jsou mi plyne už z toho, že některé vakcíny není žádoucí dávat mladším 60ti let. Pročpak asi? Btw. až se naše zdravotnictví rozhodne nechat lidi za léčbu platit, mělo by je taky nechat konečně rozhodnout, jestli o záchranu života ten dotyčný stojí. Ono totiž záchrana života stůj co stůj s vydáním jakýchkoliv peněz nemusí být vždy úplně žádoucí
amfr
Očkování ochrání jen před těžkýmprůběhem nemoci, lepší pro imunitu je chorobu v lehkém provedení prodělat. Zatím tenhle fakt žádný imuno- a podobný odborník nevyvrátil. I po třetí dávce očkování si člověka může najít obzvláště RAFINOVANÁ MUTACE. Čas ukáže, co si napěstujeme, že.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.