Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Campylobacter - mám jenom já

Od: karlosdos* odpovědí: 13 změna:

Dostal jsem průjem ,přitom jsme jedli celá rodina stejné jídlo . při výtěru mi byl zjištěn campylobacter.Máte někdo podobnou zkušenost,že by to dostal jen jeden člen rodiny? Jedli jsme dostatečně dlouho pečené kuře .

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jak říkala babička. Občas není od věci, řádně se vyčistit.

liska5
hodnocení

1x

Campylobacter /střeva / stejně jako Helicobacter /žaludek/ máme všichni v sobě, ale v malém množství. Pak záleží na naší životosprávě a potažmo kondici, zda jim dáme šanci se divoce pomnožit a způsobovat průjmy, vředy a bolesti...Je fakt, že si jich dost můžeme přidat, když třeba použijeme prkénko nebo nůž od syrového kuřete na porcování toho hotového.

Připomíná to boj s kvasinkami. Vždycky v nás určité množství žije. Pomnoží se při nerovnováze střevní mikroflory /hodně cukru ve stravě, moc masa a uzenin/, ale jinak nám ve střevech v malém množství pomáhají při likvidaci těžkých kovů.

karlosdos*
hodnocení

Děkuji za vysvětlení, ale to mi dluží moje praktická lékařka. léčila mě na dálku . Po telefonu mi poslala ercefuril a až třetí den jsem si vynutil výtěr. Potom za dva dny jsem si volal o výsledek , ano je tam campylobacter z kuřecího masa a dost.

hodnocení

0x
Kdo to jídlo připravoval? Kdo to kuře porcoval? Nedošlo k přenosu za syrova? Při mytí rukou, použití ručníku, špatné hygieně?
doplněno 30.05.21 09:09: Člověk dbá na čistotu ale může bezmyšlenkovitě udělat něco, co mu ani nepřijde závadné,třeba nějaký dotyk jiného nože, se kterým se pak ukrojí chleba apod., určitě chápete, co mám na mysli.
Já jednou seděl u barového pultu v herně, servírka něco chystala, pak si opláchla ruce a utřela si je do utěrky pod pultem. Já si asi za 10 minut objednal colu, ona vzala skleničku, opláchla a začala utirat toutéž utěrkou. Říkám, to nemyslíte vážně. A ona, a co jako? No utirala sis tam ruce. Aha, promiňte.
Ani jí nepřišlo, že udělala chybu, prostě automatický pohyb.
A tak mohlo dojít i k Vaší infekci.

karlosdos*
hodnocení

jídlo připravovala manželka , dbá na čistotu, jedli jsme to oba ,ještě jsme dali synovi s přítelkyní a dostal jsem to jenom já. Pečené kuře s rýží ,ledový salát.

Tak z jídla co připravovala Vaše paní to tedy asi nebylo nebom jste oproti ostatním v rodině hoooodně cimprlich!

karlosdos*
hodnocení

no asi mám horší imunitu. ale stejně půjdu ještě na gastroenterologii, protože to není normální ,nic jsem na to nedostal . Ercefuryl , ten nepomohl, potom jsem si koupil smectu . v těch střevech to prý může být ještě 6 týdnů?

cikitsaka

Zkuste oreganový olej. pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/...

A to je prvně co jste se pos..l? Dejte si živočišné uhlí a endiaron, dietu-černý neslazený čaj, k tomu max suchý rohlík, později piškoty , banán do týdne by mělo být vše OK.

hodnocení

0x

Se syrovým kuřetem pracujeme jako s biologickou zbraní. Pokud ne, nedivíme se.

31.05.21 10:09

*zed*

liska5
hodnocení

0x

A kupte si a užívejte probiotika, třeba Biopron Forte. Jde o to srovnat si střevní mikrofloru. Na její rovnováze závisí celková imunita. Vynechte průmyslově vyráběné potraviny a omezte mléko, cukr, bílou mouku. Teď jezte jen jednoduchá jídla. Jestli na tom jste tak, jak popisujete, zkuste dělenou stravu. Nezatěžuje tolik trávení. To znamená NE maso a přílohu najednou na talíři. Pokud maso, tak jen se zeleninou. Pokud přílohu, taky jen se zeleninou. Pár příkladů: Rybí filé přírodní a k němu salát z led. salátu, červ. řepy, řapíkat. celeru.. pokapat citronem a oliv olejem. Brambory s dušenou mrkví. Červenou čočku zahuštěnou oves. vločkami a salát z kys.zelí. Plátek krůtího a zelené fazolky. Zeleninové rizoto se žampiony...

karlosdos*
hodnocení

už ho beru ten biopron.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]