Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí přístroj?

Od: cokolada odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

chtěla bych si měřit cukr v krvi. Nevíte, dá se sehnat přístroj na měření cukru v lékárně? Kolik stojí a jak se jmenuje? Myslím ten, jak se přikládá na ruku. Žádné píchání do prstu...

Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

Bez píchnutí kamkoliv žádný přístroj dosud není. Normální glukometr stojí pár stovek (a diagnostické proužky do něj dalších) a je k sehnání takřka všude. Senzory se čtečkou jsou zatím hodně drahé, několik tisíc měsíčně za senzory. Pro někoho, kdo nemá potíže s krevním cukrem je to zcela k ničemu, popravdě je to k ničemu i člověku, který není na intenzivní léčbě inzulínem. Mít pořád napíchnutý senzor není zas tak příjemné, jak to reklamy prezentují, i když člověka skutečně neomezují.

zaseja

A copak je na tom tak nepříjemného?

etana*

Zaseja, asi takto. Pro diabetika, který se MUSÍ často měřit je to úžasná úleva, píchne se jednou za čtrnáct dní a pak se jen stará, aby si senzor neurazil o dveře a aby se ten prcek neodlepil. Ale pro zdravého člověka, což zřejmě tazatel je, jinak by už dávno věděl, co a jak, který si chce z nějakého preventivního důvodu měřit cukr v krvi to je zbytečná starost a fakticky i vyhozené peníze. Pokud senzory používáte, tak to musíte vědět sám, přeci :)

evelyn
hodnocení

3x

Dobrý den. Zřejmě myslíte to, jak si na paži připevníte senzor a čtečkou potom zjišťujete průběžně kdykoli hodnoty cukru. Přesný název teď z hlavy nevím, ale za to vím, že je to hodně drahé. Ptala jsem se na to svého diabetologa a dělá to kolem 40 tisíc za rok. Musí se každých 14 dní měnit senzor a ten stojí nějak kolem 1700,-. Ta čtečka stojí taky kolem 1500,- , ale ta snad vydrží. Pojišťovna to hradí jen u prvního typu diabetu. A nevím, jestli celé. Pro toho, kdo si to může dovolit, podle mě skvělá věc.

zaseja

Jo, pojišťovna to platí celé a je to dobrá věc

Je to FreeStyle Libre

hodnocení

0x
etana*

Ano, ale to je jen půlka, ještě k tomu je třeba připočíst každých čtrnáct dní senzor, v současnosti cca 1600 Kč/kus.

liska5
hodnocení

0x

Glukometr. A dobré se poradit s někým, kdo ho už užívá, neboť je více druhů.

Lištičko myslím že je to jedno jaký druh-tedy pokud klasický tj píchnout se do prstu, kapičku na proužek v glukometru... A poradit? radu jak na to dá magistr-a v lékárně při koupi. osobně mám všechny tři o nichž píšu níže a je to na "jedno brdo"!Akorát jen jeden z nich lze běžným kablíkem připojit k PC a zobrazit všechna měření v paměti, ale to je vš. nedjou mazat a nedokázal jsem je ani přenést do PC.

Přeji pěknou neděli *slunce*!

liska5

Já už si dávno glukometr pořídila. Je to Standard Codefree Plus. Zrovna asi ani jinej neměli. V pouzdře je pero, co se natáhne a přiloží na prst.. Z něj vystřelí špička jehličky. Ani to nebolí. Na prstu vznikne kapka krve, na kterou přiložím proužek, co ční zastčený do toho měřiče /placička 8x4cm s dispejem/. Tam se hned ukáže hodnota. Proužek s vyhodím. Koupila jsem si jich k přístroji 50, dvě krabičky. Měřím se každý měsíc dvakrát. Taky jsem chtěla původně jednodušší a vymakanější systém, byť dražší. Ale když prý nejsem diabetik, tak to nemá cenu. Mám to jen proto, že jsem zvědavec, co nerad chodí k lékaři.

hodnocení

0x

Ano dá se koupit.Ale to není jen glukometr, musíte také koupit jehly do odběrného pera a také diagnostické proužky u tří co mám (Wellion cca400kč, Gluneo cca500kč a Element také cca500kč) jsou u nového po 50ks proužků, několik (nwn počet) jeho a odběrové pero. Jehly jsou stejně pro všechny odběrová pera,ale diagnostické poružky nejsou záměnné!. Jehly nwn kolik , diagnostické proužky cca400kč/balení 100ks

nikdo*
hodnocení

0x

Glukometr One touch verio plus, proužky 50ks, za 300 nebo za 400 podle toho jestli máte věrnostní kartu.

Používám to, co mi doporučil diabetolog, už proto, že používáme shodný SW pro zálohování dat z glukometru. On si při kontrole stáhne data z glukometru do PC, nemusím si psát hladiny cukru.

liska5
hodnocení

0x

Glukometr Standard Codefree Plus - komplet s 50 proužky mně přišel přesně před rokem celkem na 787,- Kč.

liska5

A pokud prý ho používám sama, není třeba ty jehličky měnit. To mi řekla ta prodavačka zdravot. potřeb. Tak jsem si aspoň pořídila desinfekci a vatové čtverečky, ať to mám jak u doktora :-D

etana*

Liško, ty jehličky je dobré čas od času vyměnit, protože nejenže se znečišťují, ale hlavně tupí. Krabička náhradních lancet do odběrového pera stojí sice dejme tomu stovku, ale vydrží vám velmi, velmi dlouho. Ale samozřejmě, je to každého věc, jak si to zařídí.

liska5

Etano, díky, ale pochopila jsem sama a už jsem jich několik vyměnila. To tupení mne napadlo, když jsem musela nastavit větší razanci na tom peru.

dada*
hodnocení

0x

dobrý den, mám doma glukometr několik let, stál asi 600 korun tenkrát, a je to dobrá věc, když chci tak změřím jasně píchnutí, které nic není, chodí ke mě i kamarádka a bratr si měřit, papírky se kupují zvlášt,d.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]