Nejste přihlášen/a.
Já ano, už 6 let, od roku 2015. Každý měsíc mi zůstane z výplaty okolo 9 000 Kč nebo 8 000 Kč, někdy i víc no. Víc by mi zůstavalo, kdybych měl větší plat, ale beru jen okolo 18 500 Kč nebo 19 000 Kč, jak kdy. Mám našetřených necelých 400 000 Kč, to je slušné, ne? V roce 2015 to bylo jen 100 000 Kč. Mě právě v tom roce 2015 ošidilo pár lidí o peníze, na trestný čin to nebyl, šlo pouze o přestupek, tak jsem se od té doby tak naštval a šetřím až do teď, to jsem udělal, dobře, ne? Samozřejmě s těmi lidmi jsem to skončil, nebavím se s nimi.
Šetříte?
Jo, jo, starej známej ze Zpovědnice Iceman:
Se divím, kolik lidí mu to chlubení tady spolklo i s navijákem.
Icemane, tvých 400 000 Kč je nic, já dokážu ze svého platu měsíčně ušetřit cca 15 - 20 000 Kč.
Zkus popřemýšlet o investicích Třeba z naštřených 400 tis bych 100tis obrátil, ať neleží ladem
Takže 100 000 Kč investovat někde do podnájmu? Já totiž bydlím na ubytovně, protože do práce od domu to mám 62 km, jenže bohužel tam nejsem sám. Bydlím s kolegou, který si vzal od svého syna a od své ženy všechny dluhy na sebe. JInak pátek, sobota, neděle jsem doma, tak pohoda, jezdím až v pondělí. Kdybych měl holku, tak bych o tom uvažoval, jenže když jsem sám, nemělo by to cenu asi.
Nevěřím vám. Když spočítám vaše povinné výdaje co platíte doma ´= 4000,- + 3600,- přidám k tomu spoření, tak mi vyjde, že na vše ostatní nemáte ani tři tisíce. Kde je jízdné, strava na ubytovně, oblečení boty, hyg. potřeby, trochu kultury atd.
A na co vlastně tak moc šetříte? Kolik je vám let, že žijete s rodiči?
Je mi 32 let, šetřit jsem začal už poměrně brzo, měsíčně platím ubytovnu 1 800 Kč, to je skoro zadarmo, to mi strhávají z platu a když se ptáš na stravu ubytovně, tak v práci chodím na obědy a potom už jím jen lehká jídla. Kdybych nešetřil na jídle, tak bych ani 400 000 Kč neměl.
Já nežiji s rodiči, naši jsou rozvedení, bydlím s mamkou a každý měsíc jí dávám 4 000 Kč.
Pokud jde o oblečení, boty atd. tak jsem schopen v tom chodit několik let a ne zbytečně utrácet za kraviny a pokud jde o rockové zábavy, tak tam nešetřím, tam si vypiju a najím se.
Spokojený zaměstnanec.Zaměstnavatel dotuje ubytování a stravování, oblečení a boty vydrží několik let ( asi taky fasované...)
Hmmm, tímhle stylem života si nějakou fajn ženskou nenajdete i když již máte věk na vlastní bydlení a rodinu. Tak na co tak škudlíte a nic si neužijete? To budete jen stárnou a šetřit? K čemu? Brrr...
Icemane, trochu nás taháte za nos. Píšete: pokud jde o rockové zábavy, tak tam nešetřím, tam si vypij a najím se.
Před pár dny jste ve Vaší otázce "Vybrat 500 Kč či nikoliv" psal, jak jste vypil zadarmo 4 piva. Když jste je pak ovšem musel zaplatit, píšete, že jste byl velice naštvaný. Tak to s tím rozšoupnutím asi nebude tak žhavé. Jaga.
Toby se mi líbilo, kdyby se mi dařilo z důchodu 13 000,- Kč šetřit měsíčně 20 000,-. Nemáte nějaký typ, jak to udělat? Jen podotýkám, že ze zdravotních důvodů nemůžu jít někam na brigádu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.