Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šetříte? ;-)

Od: iceman* odpovědí: 24 změna:

Já ano, už 6 let, od roku 2015. Každý měsíc mi zůstane z výplaty okolo 9 000 Kč nebo 8 000 Kč, někdy i víc no. Víc by mi zůstavalo, kdybych měl větší plat, ale beru jen okolo 18 500 Kč nebo 19 000 Kč, jak kdy. Mám našetřených necelých 400 000 Kč, to je slušné, ne? V roce 2015 to bylo jen 100 000 Kč. Mě právě v tom roce 2015 ošidilo pár lidí o peníze, na trestný čin to nebyl, šlo pouze o přestupek, tak jsem se od té doby tak naštval a šetřím až do teď, to jsem udělal, dobře, ne? Samozřejmě s těmi lidmi jsem to skončil, nebavím se s nimi.

Šetříte? ;)

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nějak si nedokážu představit, že by mi z tak malé mzdy zbylo tolik peněz :-D
Nechávám si dostatečnou rezervu a spořím si na důchod. Nijak přehnaně nešetřím, co potřebuju, to si koupím, co chci a není to úplná zbytečnost, to taky. Radši si těch peněz trochu užiju, než se dívat jak přibývají na účtu :) jinak částečně rekonstruuji dům, tam taky dost peněz mizí.

hodnocení

2x
Každý rozumný člověk přeci šetří, není nutno se ptát. Někdo míň, někdo víc. Někdo extrémně - žije celý život téměř jak poustevník a pak si vysokou částku vezme do hrobu. Tedy nevezme, příbuzní to pak lehkomyslně rozhážou za hovadiny. Do které skupiny se řadíte?

hodnocení

2x

Jo, jo, starej známej ze Zpovědnice Iceman:

google.com/...

Se divím, kolik lidí mu to chlubení tady spolklo i s navijákem.

Icemane, tvých 400 000 Kč je nic, já dokážu ze svého platu měsíčně ušetřit cca 15 - 20 000 Kč.

Tak tak.
Ušetřit měsíčně dvacku se dá, vcelku bez potíží. Ovšem jsou měsíce, kdy se pro třicet musí sáhnout pod polštář. Tudíž to vůbec neprožívám.

hodnocení

1x

To se chlubíte, nebo opravdu ptáte jestli šetříme? Případně jestli máme víc nebo méně *smich*

Ano šetřím.

makul
hodnocení

1x

Když už tady házíš finanč. částky, neuvedl si kolik Kč dáš za bydlení a stravu. Nebo jsi mamánek a komplet tě živí rodiče? Chceš-li od nás názor, nejprve doplň své výdaje včetně toho, kdo tě živí a potom ti třeba uvěříme. Takto je to zcela nevěrohodné.

liska5
29.05.21 14:09

Souhlas*mir*

iceman*
hodnocení

Makul: Na domácnost dávám měsíčně 4 000 Kč a na jídlo za měsíc 3 600 Kč. ;)

liska5

A internet, Tv, rozhlas, voda, teplo, odpady, pojistky, fond oprav,.. to je v tom bydlení?

iceman*
29.05.21 14:38
hodnocení

Ano.

liska5
hodnocení

0x

Z důchodu vytrvale 2 tisíce. Jednou to padne na zuby a nebo na platby v DD. Ostatní projím, probydlím a procestuji.

infinity
hodnocení

0x

Zkus popřemýšlet o investicích :) Třeba z naštřených 400 tis bych 100tis obrátil, ať neleží ladem :)

iceman*
hodnocení

Takže 100 000 Kč investovat někde do podnájmu? Já totiž bydlím na ubytovně, protože do práce od domu to mám 62 km, jenže bohužel tam nejsem sám. Bydlím s kolegou, který si vzal od svého syna a od své ženy všechny dluhy na sebe. :-D JInak pátek, sobota, neděle jsem doma, tak pohoda, jezdím až v pondělí. Kdybych měl holku, tak bych o tom uvažoval, jenže když jsem sám, nemělo by to cenu asi.

Možná blbá otázka, ale to vám stojí za to kvůli 19 tisícům měsíčně bydlet na ubytovně?

id
hodnocení

0x

Nevěřím vám. Když spočítám vaše povinné výdaje co platíte doma ´= 4000,- + 3600,- přidám k tomu spoření, tak mi vyjde, že na vše ostatní nemáte ani tři tisíce. Kde je jízdné, strava na ubytovně, oblečení boty, hyg. potřeby, trochu kultury atd.

A na co vlastně tak moc šetříte? Kolik je vám let, že žijete s rodiči?

iceman*
hodnocení

Je mi 32 let, šetřit jsem začal už poměrně brzo, měsíčně platím ubytovnu 1 800 Kč, to je skoro zadarmo, to mi strhávají z platu a když se ptáš na stravu ubytovně, tak v práci chodím na obědy a potom už jím jen lehká jídla. :-D Kdybych nešetřil na jídle, tak bych ani 400 000 Kč neměl. :-D Já nežiji s rodiči, naši jsou rozvedení, bydlím s mamkou a každý měsíc jí dávám 4 000 Kč.

Pokud jde o oblečení, boty atd. tak jsem schopen v tom chodit několik let a ne zbytečně utrácet za kraviny a pokud jde o rockové zábavy, tak tam nešetřím, tam si vypiju a najím se. :-D

Spokojený zaměstnanec.Zaměstnavatel dotuje ubytování a stravování, oblečení a boty vydrží několik let ( asi taky fasované...)

id

Hmmm, tímhle stylem života si nějakou fajn ženskou nenajdete i když již máte věk na vlastní bydlení a rodinu. Tak na co tak škudlíte a nic si neužijete? To budete jen stárnou a šetřit? K čemu? Brrr...

poradte.cz/...

Icemane, trochu nás taháte za nos. Píšete: pokud jde o rockové zábavy, tak tam nešetřím, tam si vypij a najím se.

Před pár dny jste ve Vaší otázce "Vybrat 500 Kč či nikoliv" psal, jak jste vypil zadarmo 4 piva. Když jste je pak ovšem musel zaplatit, píšete, že jste byl velice naštvaný. Tak to s tím rozšoupnutím asi nebude tak žhavé. :-D Jaga.

hodnocení

0x
A jak mate úspory zajištěné? Ročně přicházíte o 5%, to je z té vaší částky 20tis.
liska5

On hlavně nežije. A šidí se na jídle.

Třeba já bych si za ty prachy pořídila dobré kolo a vše na cykloturistiku a snažila se o solidní stravu, abych nepotřebovala doktory.

hodnocení

0x

Toby se mi líbilo, kdyby se mi dařilo z důchodu 13 000,- Kč šetřit měsíčně 20 000,-. Nemáte nějaký typ, jak to udělat? Jen podotýkám, že ze zdravotních důvodů nemůžu jít někam na brigádu.

liska5

Jeden tip mám: přesluhovat. Nebo si v důchodu najít práci. Měla jsem do 69 na půl úvazku.

liska5 : v důchodu jsem dělala na 1/2 úvazku skoro 5 let a jak píšu, ze zdravotních důvodů to už nejde. Jen mi je ale líto ušetřené peníze / bohužel to nejsou statisíce a miliony/ utratit za zbytečnosti, počítám s nimi na horší časy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]