Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na první pohled jsem se zamilovala do velmi pohledného a svobodného muže. Je tu ale jeden problém, je to učitel ve škole a každý den se spolu vidíme. Nevím, jak mu mám projevit svou náklonost... Prosím o radu, děkuji, O.
Budu ráda za každou vaši radu.. děkuji..
Tady někdo ukázkově trollí. Holka 15+ se ptá na poradně, jak zaujmout protějšek. Tak to mě teda hodně bavíš!
Ale pokud je to tak, jak píšeš, radu mám. Při své minimální vynalézavosti nejsi schopna imponovat ani vrstevníkovi, natož chtít zaujmout dospělého muže, proto radím, zapomeň na něj. Není to nic pro tebe. Vlastně obráceně.
A sama pak dodává, než dostuduji, bude ze mne babička... Tak z toho jsem jelen.
A což opsat dopis Taťány Oněginovi a poslat mu to. Je hra to vabank, ale co...
No jasně že "trolí". Proto jsem jí také napsala, že je to tak, jak jsem si myslela. Jenomže kdybych to napsala rovnou, tak by se také mohlo stát, že by mi tady někdo vyčetl, že jsem příliš podezíravá. Tak jsem ráda, že jste to vyslovil alespoň Vy.
Jsem rád za reakce zrovna vás dvou, dámy, protože rád čtu Vaše názory. No a pokud jde o Vás @suzymon, tak Vám to tak trochu dlužím. Vzpomínám si, že jsem měl kdysi potřebu reagovat na chlapce, který začal psát místo svého dědy, protože jsem tomu ani trochu nevěřil. Viděl jsem ty příznivé reakce, tak jsem nechtěl bořit iluzi. Vy jste měla odvahy víc a taky jste to pak pěkně schytala. Doufám, že se nepletu a byla jste to Vy.
Zdravím "rajskyprotlak". Ano, byla jsem to já, a myslím si to stále. Ono to tenkrát začalo ještě před tím, než tady admin udělal ten nový systém s barevným označováním, kde je na první pohled vidět, že je něco "špatně". Ale pak jak tohle začalo fungovat, tak se všechno rázem "obarvilo", a samozřejmě i ve starých diskuzích. A tam jsem viděla, že jsem vůbec nebyla daleko od pravdy. Ten člověk co se vydával za malého chlapce, totiž odpovídal až příliš "dospěle", a hlavně se pak několikrát i prozradil, když odpovídal pod jinou přezdívkou. Jenomže to bylo vidět až pak. A stejně to někteří nikdy nechtěli "vidět", asi se jim daleko víc líbí představa, že může takový úžasný chlapec opravdu existovat a nechtějí připustit, že si z nich vlastně "utahuje" dospělý člověk. A je zajímavé, že pak po té adminově úpravě poradny, to zázračné dítě z poradny zmizelo. Ale je možné, že sem chodí dál, ale už si dává pozor.
Jak projevit nákolnost svému učiteli ? No třeba tím, že budete vynikat v "předmětu", který on učí. Toho si určitě všimne. No a pak holt budete čekat až dokončíte školu, abyste ho mohla pozvat třeba na kafe, jako bývalého učitele, a nepůsobila mu žádné vážné potíže. Ale vůbec není jisté, že se mu zrovna Vy budete líbit, protože takových "zamilovaných" žákyň má on plnou třídu celé roky.
Najít ve skříni dlouhé šaty po babičce, pořídit si velké černé brýle a učesat si copy. Namalovat se jako Marfuša a při hodinách sedět jako myška. No, a teď vážně. To se stává často, že se dívkám líbí mladý a pohledný učitel, ale běžně to zůstává jen u těch krásných snů. Učitel by měl velký problém a to snad mu za to opravdu nestojí. Můžeš o něm snít, ale na tvém místě bych u toho zůstala. Jen by ses před ostatními ztrapnila a po straně by se ti posmívali. Až vyjdeš ze školy, pak mu to můžeš klidně říct. Takových lásek ještě bude !
Neboj,kdybys věděla, kolikrát jsem byla platonicky zamilovaná. A když kluk, který se mi líbil, projevil zájem, tak jsem couvla. Představ si, že první pusu od kluka, jsem dostala asi v 7 letech, když jsme stáli frontu na táboře na pusu od jednoho vedoucího. Taky se mi líbil. Pak už to bylo každou chvíli někdo jiný , ve škole jsme posílali psaníčka, ale řeknu ti, ty sny byly stejně nejhezčí. Pak,když jsem začala chodit s klukem na střední, bylo to jiné. Učitel nebývá ta pravá láska. Zkus si psát deník, vnučka v tvém věku si ho píše, má ho zamknutý, nikdo v něm nečte, ale po čase, až si v něm bude sama číst, bude se divit, jak byla naivní. Vím to z vlastní zkušenosti. A na lásku musí být dva, na snění stačí jeden. A ona ta láska přijde.
V tom přeci žádný problém není - jako dospělá učitelka snad dokážete svého kolegu oslovit a pozvat na kávu...
V tom případě se můžete pouze odláskovat - tento vztah není reálný.
Nechce se mi vkládat stovky odkazů nebo textů, dám jen jeden namátkový. Základem je však věk 15+:
Na základních školách je nepřípustný, na střední škole jde o spíš o morální kodex,,, vztah bývá často problematický. Učitel by si měl zachovat dekorum, mít odstup od studentů.
Někdy to zakazuje i školní řád, jinak záleží na tom, jak to pojme vedení školy, pokud k něčemu takovému dojde. Několikrát se stalo, že učitel byl přeložený na jinou školu, někdy se scházejl se studentkou tajně,jindy dokonce se vzali..
Někdy jde o velký věkový rozdíl, studentka v něm vidí otce, s nímžý nemá dobré vztahy nebo nežije atd.
To je divné... Vždyť mám víc, jak 15 a není mezi námi nějaký velký věkový rozdíl... Nevidím v něm svého otce... Znám holku, která měla vztah se svým učitelem a žijou spolu doteď. A já jsem nechtěla poučování, o tom, že to nesmím dělat, nebo tak.. Chtěla jsem jen vědět, jak ho můžu zaujmout,... miluji ho a nevzdám se ho! Jen mu to chci ukázat a nevím, jak - proto se ptám...
Kdyby to nebyl učitel, tak by ses takhle neptala a udělala to. Teď se ptáš na to, jak udělat nevhodnou věc. Kdyby to vhodné bylo, neptala by ses. Jak Ti bude, když Tě odmítne? Ztrapníš se, budeš ho pořád vídat... Bez ohledu na to, jestli se mu líbíš nebo ne, Tě odmítne proto, že je profesionál.
Jsem zastáncem přímého jednání - přijít za ním, pozvat ho, vyjádřit se. Když vám to vysvětlí sám, bude vše ok a nemusíte se trápit týdny a měsíce.
Ovšem stejně jak doporučují kolegové, zkuste pročíst ty stovky románů, kdy zhrzená zamilovanost zničila životy více lidem. Jeden román z Prima Love na tisíc nešťastných lásek končících změnou školy (v tom lepším případě).
Omlouvám se, nepoznala jsem to, dneska se tomu říká ZŠ Ale ZŠ to není je už to o hodně vyšší škola, ale stejně, nevím, jak se tomu učiteli zalíbit, co když má jinou, nebo já nevím... poraďte mi prosím...
Základní devítiletá škola.
Jinak počítej s tím, že takhle mohl zaujmout dávno některou a prostě má slečnu a možná je i sám zamilovaný.
Jinak že ho miluješ, to neříkej ani jemu a už vůbec holkám ve třídě. Akorát by se bavily na Tvůj účet.
Učitele asi nejspíš zaujmeš zájmem o jeho předmět a znalostmi v jeho oboru, milým úsměvem, příjemným vystupováním, inteligentním humorem, aktivním postojem k problémům.
Asi by sis to pokazila hurónským projevem, vulgárním slovníkem, špekatým tělem, vyzývavým a vlezlým chováním i příliš zmalovanou fasádou.
Dobrý den. Pokud nevynikáte v předmětu který on učí, požádejte ho o doučování. Buďte snaživá, příjemná, učenlivá a usměvavá. Při doučování si Vás všimne určitě. Že to není dobrý nápad nadbíhat učiteli víte jistě sama. Ale nebyla byste první ani poslední..
Tak můžete s doučováním pokračovat příští školní rok. A třeba se o prázdninách zamilujete do jiného a už to nebudete potřebovat.
Radši se smiř s tím, že s ním nikdy nebudeš. Ty jsi zamilovaná, to se často stává, že se holky zamilují do učitele, ale on to tak necítí. Je to dospělý chlap, pohledný, jak píšeš, těžko bude sám. A jestli ne, určitě moc netouží po 15 leté dívence. Ale jednou budeš ráda vzpomínat na svou zamilovanost.
Ne, není to češtinář. Do takového bych se nezamilovala... Učí matematiku - taky žádná sláva, ale lásce neporučíš.
Co mám dle vašeho názoru dělat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.