Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životní role českých herců

Od: ringo® odpovědí: 18 změna:

Jaké role našich herců považujete za stěžejní, neboli životní?

Já např. : Bohdalová - Fanny

Dejdar - Učitel tance a Šakalí léta

Zedníček - Četníci z Luhačovic

R. Hrušínský - Pozor vizita

Brodský . byl vždy dobrý spíš v melancholických rolích. Třeba Návštěvníci, nebo Babí léto.

Jak to máte vy?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kicune*
hodnocení

2x

Bohdalová se mi moc líbila v Čtyři vraždy stačí drahoušku. A nedávno jsem koukal na Vraždu Ing. Čerta, tam bych řekl, že také celkem excelovala. Dáma na kolejícjh také byl dobrý výkon.

Zedníček se mi v Četníkách moc líbil. Dobře zahrané. Jeho role se těžko posuzují, spíše připomínají celoživotní jízdu. Ale zvlášť mi utkvěl v pěkné roli v Dobří holubi se v/..., to byl herecký koncert vícero herců a laťka byla velmi vysoko, někteří se tam vybičovali k životním výkonům.

hodnocení

0x

Krampol - Waterloo po česku

Pomeje - Playgirls

Vydra - Kamenak

Zilkova - Babovresky

liska5
hodnocení

0x

Taky něco přidám:

Iva Janžurová - Morgiana - dvojrole Jessie a Morgiana... a více, tu mám ráda.

Taťána Wilhemová - Chyťte doktora - taky dvojrole

¨Eliška Balzerová - Nemocnice na kraji města a Rok tygra

Luďěk Sobota se mi líbil v Okresním přeboru.

R.Hrušínský - ...ježiš, jak se to jmenuje z prostředí pohřeb. ústavu, jak tam oběsil svou ženu, od Ladislava Fuchse

Radek Brzobohatý - Rodáci

Jan Cina - Herec

Josef Polášek - Děvkař

Jiřina Jirásková - Sestřičky

...

kicune*

To bude Spalovač mrtvol :)

csfd.cz/...

liska5

Díky, Kicune, skleróza. Hlavně, že jsem to i četla.

kicune*

Moc pěkný film. Díky za připomenutí. Pustím si ho :)

kicune*

Janžurová je skvělá, tu miluju :) Třeba nezapomenutelná scénka Fuňes *smich*

rajskyprotlak

Morgiana - úžasný film se skvělou atmosférou, také bych ji dal u Ivy Janžurové na první místo, i když by hned v závěsu za ní byly Petrolejové lampy

Přidal bych Danu Medřickou a její Kočičí hru na divadle a ve filmu nejspíš Romeo a Julie na konci listopadu

hodnocení

0x

Eva Hrušková - Popelka, R. Hrušínský - Dobrý voják Švejk, Dejdar - Ozzák z Cambeku a také ve Zdivočelé Zemi se mi líbil. Jiřina Bohdalová - Fany a Dáma na kolejích, Jiřina Jirásková - Sestřičky.

hodnocení

0x
Miloš Nedbal a Nezralé maliny. To nemá chybu.
Pepa Dvořák, Jana Paulová a S pydlou v zádech.
Zdeněk Svěrák a Kolja.
Libuška Šafránková a Svatební cesta do Jiljí.
František Peterka a jeho Krakonoš.
Petr Čepek a Petrolejové lampy.
Na nespočet dalších jsem zapomněl.
Bohužel...
hodnocení

Libuška Šafránková nemá slabé výkony, ale podle mě nejvíc zazářila v seriálu Náhrdelník.

Jo, tak na ten jsem zapomněl.
I jako paní Turková ve Vesničce exceluje. A samozřejmě i ledaskde jinde.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já dotaz trochu obrátím, tak snad to nebude vadit. Ucho (Bohdalová, Brzobohatý), Všichni dobří rodáci (Brzobohatý, Menšík, Matuška, Prachař, Brodský), Svatba jako řemen (Pucholt, Janžurová, Landovský, Hrzán, Zázvorková, Filipovský, Libíček), Můj báječný rozvod (Balzerová), Hrdý Budžes (Hrzánová), Mezi námi zloději (Sovák, Menšík, Krejča, Zázvorková, Filipovský, Deyl), Zapomenuté světlo (Polívka), Světáci (Sovák, Libíček, Brodský, Bohdalová, Janžurová, Jirásková), Na samotě u lesa (Svěrák, Kemr, Tříska), Limonádový Joe (Fiala, Schoberová, Fialová, Menšík, Kopecký, Deyl), Páté kolo u vozu (Baldová), Pension pro svobodné pány (Abrhám, Janžurová, Hrzán), Taková normální rodinka (Rosůlková, Medřická, Řehoř, Cupák, Hanzlík, Kolářová, Štěpánková), Hříšní lidé města pražského (Marvan), Starci na chmelu (Pucholt), Šakalí léta (Dejdar), Pupendo (Polívka, Holubová, Pecha, Dušek, Cibulková), Kolja (Svěrák), Okresní přebor (Vetchý, Sobota), Most! (Hofmann), U pokladny stál (Burian), Kristian (Nový), Hlídač (Hrzán), Procesí k panence (Trégl, Zázvorková, Růžek, Filipovský, Filipovská, Kemr), Rozmarné léto (Hrušínský), Ostře sledované vlaky (Neckář), Žert (Somr), Hrobničky (Šafránková) a mnoho a mnoho dalšího. Zdravím!

hodnocení

0x

Trochu mimo dotaz, ale souvisí to. Včera večer jsem si při pohádce Princezna se zlatou hvězdou na čele připomenula, jak jsem v dětství neměla ráda Martina Růžka. Ať měl roli jakoukoli, dlouho jsem v koutku duše čekala, kdy se projeví ten zlý a protivný Kazisvět.

kicune*

To vlastně znamená, že svou roli zahrál velmi dobře, když jste mu ji uvěřila :)

Já ho taky kvůli roli Kazisvěta neměla ráda. Stejně tak Jiřinu Jiráskovou, protože ona hrála v 80. letech takovou zlou ježibabu. Před pár měsíci tu pohádku dávali v televizi. Já si o ní myslela, že je zlá prostě.
Klaním se, měsíci, se jmenovala ta pohádka. Hrála tam zlou čarodějnici.

liska5
hodnocení

0x

To máme plejádu herců!

A kolik jmen ještě nepadlo. Jan Werich, Horníček, Vlad.Menšík, Miloš Kopecký, Karel Roden, Ivan Trojan, Vladimír Dlouhý i jeho brácha, Bolek Polívka, Pavel Liška, Mir.Krobot, z nových Krejčíková, nádherná Bára Poláková, holky Bokovy a především všichni ti staří bardi a dámy z meziválečných let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]