Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu slouží tento kuchyňský spotřebič?

Od: kuchyn odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

pozná někdo prosím, k čemu slouží tyto dvě kuchyňské věci? K jednomu vede kabel, ale nevím, zda to patří k sobě nebo jsou to dvě různé věci a ke každé něco chybí. Budu rád, když mi sem dáte případně odkaz, jak na věc vypadá případně zkompletovaná, ať vím, co mám případně dál hledat ve skříni. Nepoužívám léta ani jedno, tak se nevyznám. Díky moc.

doplněno 27.05.21 11:21:

foto spodku přiloženo. Na té odsávačce (?) je napsáno různými řečmi, že to zřejmě nesmí přijít do vody. Ta konvice má z boku uvedeno "thermosteel".

K čemu slouží tento kuchyňský spotřebič?
K čemu slouží tento kuchyňský spotřebič? #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není ta levá menší věc část tzv. vejcovaru? Sousedka má něco podobného a ještě by tam chyběla část s otvory, co drží vejce na nějakém místě po obvodu a krycí průhledné víko.

Myslím že máte pravdu. Viděl jsem to jako vejcovar.

hodnocení

0x
Vypadá to jako ohřívačka kojeneckých lahví ale nějak mi nedává smysl to rozdělení na dvě části.

kuchyn
hodnocení

No ony ty dvě části k sobě vůbec sedět nemusí, může to obojí být k něčemu jinému (dvěma různým spotřebičům). Spíš jde o to, co tam chybí, co mám k tomu hledat dál a k čemu to vlastně slouží.

hodnocení

0x

A co takhle doplnit foto ze spodu oněch věcí, z jiného úhlu pohledu?!

kuchyn
hodnocení

foto vloženo

kenav
hodnocení

0x
Ta misa není to jogurtovač?

witch*
hodnocení

0x
Přijde mi to jako stará termoska na zmrzlinu.. a tady jsem našla ještě nějakou varnou konvici.
K čemu slouží tento kuchyňský spotřebič? #3
kuchyn
hodnocení

vypadá to podobně, ale těžko říct, ale díky

hodnocení

0x

pár postřehů (celkem zbytečnejch, neb jasnejch, a záhadu neřešících):
- "thermosteel" - hm, já ale vidím plast a nejspíš sklo, žádnou ocelovou termosku... (že by fir. značka?)
(- že se to s tou elektrikou nesmí dávat do vody, je naopak zcela nepřekvapující (-: ...)
- rychlovarka to jaksi asi nebude... (když to nemá napojení na elektriku...)
- jako jogurtovač by ta miska byla z dnešního hled. nepraktická, jinak by to mohlo bejt i na kynutí těsta (k tomu by vlastně nebylo potřeba víčko)
- miska má asi fungovat v poloze, jak je na fotce - viz výřez pro kabel na dně (tudíž by neměla nic spol. s předmětem č.2)
- naopak ta "konvice" asi postrádá uzávěr - viz tvarování na horním okraji
- dyzajnově bych obojí tipnul na sice starší výrobky, ale ne víc jak 25-30 let

pár dotazů (námětů):
- jestli k sobě obě věci pasujou, přece není těžký zjistit?
- to černý v misce je co? - regulérní povrch? (z čeho?), špína? (zapečená?)
- v "konvici" je nádoba ze skla?, ta se dá vyndat?, na dně plast. obalu je pak po vyjmutí co?
- skleněná nádobka vypadá (podle pasování k plast. obalu) jako původní součást? (není to jen náhražka něčeho jiného)
- zkusil tazatel misku zapojit? (pokud by se bál přehřátí, mohl do ní dát vodu) - za jak dlouho a na kolik miska hřeje? (to se dá vyzkoušet právě dobře s tou vodou - voda je za x minut / hodin - vlažná, horká, skoro vařicí...)
- vyhledávat dle obrázku už teda nejspíš někoho napadlo?, ale mohlo by to zkusit víc lidí (já to zatím neudělal)
(odpovědi na otázky sem tazatel pochopitelně nemusí vypisovat, měl by v nich mít jasno hlavně on (ale když sem dodá další informace, třeba bude věc jasnější, a někdo podle toho může dospět k finálnímu řešení))

(muj nezávaznej tip - miska je ohřívátko (a možná toho těsta),
konvici chybí uzávěr (možná 2 uzávěry, tj. zvlášť pro sklo); kdyby skleněná nádoba nebyla původní, mohlo by jít o jednodušší termosku (v plast. obalu, pochopitelně i s víkem, byla skleněná termosková vložka), kdyby původní byla, je to asi na uchování čehokoli ve skleněné nádobě, se kterou se líp manipuluje)

doplněno 28.05.21 14:29:

(P.S. s tou rychlovarkou to asi bylo myšlený tak, že spodní základna s elektrikou chybí (totéž u přístrojíku asi jen na chlazení (dělání?) zmrzliny) - to by samozřejmě muselo bejt na spodku vidět (že tam je el. kontakt) - neboli další dotaz..., ale skoro jistě na dně nic není, to by tazatel už sdělil, rychlovarka by pochopitelně neměla skleněnou vložku)

kuchyn
hodnocení

K té konvici - ano, je tam vevnitř taková skleněná nádobka a dá se samostatně vyndat, jedná se zřejmě o bílé varné sklo. Nádobka vypadá původní. Vnitřek "konvice" je materiálově zřejmě stejný, jako její spodek na fotce - šedý, nic jiného tam není. Je tam jen nápis na konvici, není žádný kabel, ani regulace.

To druhé s tím kabelem nikde žádnou regulaci nemá, ani kontrolku. Dole kromě toho, že se to nemá dávat do vody je nějaký výkon 350W a made in Germany. Hnědá část vypadá ušpiněně (používaně). Do elektřiny jsem zatím radši nic nezapojoval.

Konvice a tato část asi podle mě do sebe nepůjdou, když to dám na sebe, tak to tam nezapadne, budou to asi dvě různé části. Co se týče stáří, určitě bych věřil, že ta část s tím kabelem může být stará 30 let, ale je to jen můj dojem.

350 W je dost, to asi hřeje hodně (to teda na těsto nebo jogurt nevypadá...),
to místo na elektriku je tak malý, že tam pomalu nemůže bejt ani místo na nějakej regulátor, co by to chvílema automaticky vypínal? (v elektrice se nevyznám), a i kdyby tam tepelný čidlo a spínač byly, proč tak složitě? - leda na rychlý zahřátí obsahu - ale jakýho?; na dlouhodobej ohřev by bylo výhodnější dát menší stálej výkon, než pořád vypínat a zapínat, ovšem stálej výkon 350 W? - co by měl ohřívat? (to by to možná za nějakou dobu vařil, nebo smažil...)
proč je to vevnitř tak černý? (pokud to neni jen zkreslení na fotce)

nov
hodnocení

0x

Od prvního přečtení dotazu si asi nesmyslně myslím, že ta věc vlevo by mohla být ohřívací miska pro psy, králíky, ale za 1. el. šňůra se zdá dost krátká a za 2. nevím jestli je uvnitř nějaká regulace teploty, aby voda nebyla vařící. Je to pouze má domněnka.

což o to, u jednoduchýho ohřívátka žádnou regulaci nepotřebujete, ani vypínač ne, prostě krom šňůry nic, leda kontrolku (stejně jednoduše sou dělaný dnešní jogurtovače, a tam si nemůžete dovolit přešvihnout teplotu, to by kvasinky pochcípaly)

kicune*
hodnocení

0x

Ten hrníčkoidní předmět by mohl být nějaký pravěký termohrnek, kterému chybí víčko.

A tentononc se šňůrou těžko posoudit. Zkoušela jste to strčit do zásuvky, co to dělá? Ohřívá se to?

doplněno 28.05.21 21:14:

A ten hnědý vnitřek, co je to za materiál? Je to tvrdý plast, nebo guma, nebo co to je? Musíte rychleji komunikovat, nebo se vám tady na to lidi vykašlou *smich*

kuchyn
hodnocení

Zvnějšku to bílé je plast, to je jasné. To uvnitř je opravdu hnědé, pohmatem mi spíš přijde, že to bude kovové, případně potřeno nějakou ochrannou vrstvou (smalt?), to žluté na tom povrchu budou nějaké nečistoty, těžko říct, od čeho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]