Nejste přihlášen/a.
No nevím, ale u nás to bývalo vždy opačně. Když odcházel někdo do důchodu nebo z jiného důvodu (podle druhu odchodu), dostal nějaký dárek od kolektivu. Menší kolektiv se pozval na posezení do restaurace či kavárny. U početenějšího kolektivu jen vybrané nejlepší přátelé a ostatním dvě, tři flašky na pití, chlebíčky.
Nedej bože koupit některé ženský o desetikorunu něco dražšího. (V případě rozdávání dárků kolektivu.)
Když odcházel kolega do důchodu, tak jsme každá dostala náramek ze skleněných korálků, bylo nás šest a každá jinou barevnou kombinaci. Ač byly od Vietnamců asi za 50,-, tak vypadaly krásně...A chlapovi třeba vtipný otvírák. Když mi odcházela poslední třída, tak jsem na každého maturanta složila báseň a celý zmenšený sborníček pak dostal každý.. Na jedné babské akci jsme každá dostala malou vařečku s vyřezávaným ksichtíkem- smajlíkem... Jednou jsem koupila na trzích stejné dřevěné hrací kostky a každý dostal jednu, aby si hodil, když bude v životě váhat. To by se dal i vlastnoručně namalovat kamínek. Nebo si sehnat jejich fota a vyrobit koláž pomocí vystříhaných postav z časopisů.
Taky podle toho, jaký to byl kolektiv. Myslím obor. Já, když opouštěla sborovnu, tak jsem každého obdarovala tu slovníkem, tu příručkou, tu sešívačkou- koníkem, někomu jsem dala konverzaci, jinému časovou přímku vlastní výroby, ba i rydla na linorit. Prostě jsem se rozdala. A dostala jsem nááádhernou obrovskou knihu o zahradách s podpisama všech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.