Nejste přihlášen/a.
Tento týden mi mělo zůstat z 1 000 Kč 500 Kč, ale bohužel zůstali mi jen 300 Kč, bohužel v pondělí jsem měl 4 piva zadarmo, tak jsem to musel ve středu vrátit, což mě dost naštvalo. Takže, když mi tento týden z 1 000 Kč, zůstane 500 Kč, tak zřejmě asi nemusím vybírat žádné peníze, chápu, že jsem v balíku a mám našetřené, ale tady jde o princip.
Vybrat 500 Kč či nikoliv? Na příští týden i na ten další mám 1 000 Kč a 1 000 Kč. I na ten další budu potřebovat 1 000 Kč, budu to muset našetřit z jídla, kdybych si nedobíjel kredit, tak bych vyšel bez problémů. A kartu ČSOB se mi brát fakt nechce.
Vybrali byste 500 Kč?
Vybrala bych, peníze budou a my nebudeme. 1000 na týden je strašně málo, když tam máte dobíjení kreditu a pivo.
Dneska všechno zdražuje a koruna ztrácí hodnotu.
Takže navýšit výdaje není problém. Přestala bych škudlit, nemám příjem 60 000 tisíc a více, abych si myslela, že spořením si zvýším v budoucnu životní standart. Spíše o všechno přijdu.
Ano, nějaký polštář člověk musí mít, ale v poslední době, když to vidím, jak stát prospodařil, tak obyčejný člověk nemá důvod se stresovat a šetřit.
A Vy si vážně myslíte, že když do sebe nalejete v pondělí 4 piva zadarmo, že je nebudete muset ve středu zaplatit? Je logické, že když si někde něco poručím, za všechno musím zaplatit. Už dávno totiž v našich končinách neplatí: Zaplať pámbu." Kdybyste vypil jedno pivo, zaplatil byste jedno, nemusel jste lábat hned 4. Není proč být naštvaný, leda na sebe. Chyba je ve Vaší nestřídmosti.
Je jedno, kolik z účtu vyberete, ale měl byste se naučit hospodařit s penězi tak, aby Vám v první řadě zbylo na nájem a energie, dále pak nějaká rezerva pro nečekané situace. Třeba když Vám prasknou boty, abyste si mohl hned jít koupit jiné. Nebo pokud máte vlastní spotřebiče /pračka, lednička.../, aby při problému bylo na nový. A teprve pak zábava.
Myslím, že železná rezerva by měla být minimálně tak 15 tisíc Kč. Hlavně kvůli těm spotřebičům. Nedávejte si 4 piva a spíš koukejte nějaké peníze našetřit. Nikdy dopředu nevíte, co Vás může potkat. A pak je nutno do nich občas sáhnout. Tomu se nevyhne nikdo. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.