Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Při sledování televize mě napadla tahle otázka. Vidíme americké vojáky, kteří se přesunují po ose, z Německa do Maďarska. Tak nechápu, proč nejedou přes Rakousko, kde by cesta byla o dost kratší. Máte někdo nějaké vysvětlení? Díky.
Myslím, že adekvátní odpověď byste získal jedině na GŠ AČR.
Ovšem mě osobně přijde pozoruhodná přehnaná pozornost věnovaná těmto přesunům. Já jsem sloužil v ČSLA těsně před ,,plyšákem´´ a tudíž pamatuji doby, kdy jsme měli ,,poněkud´´ více techniky, než pár letadel a tanků. Jezdili jsme na manévry poměrně často a to s mnoha stovkami kusů techniky, přičemž se vagonovaly většinou jen tanky, ,,bevka´´ a podobná pásová technika. Vzhledem k tehdejšímu stavu a propustnosti silnic tyto přesuny mnohdy slušně paralyzovaly dopravu, zejména tehdy, kdy se na manévry přesouvali i ,,osvoboditelé´´ ze Střední skupiny vojsk. Přesto to lidé brali naprosto v pohodě, zatímco dnes vyšilují ze sporadických konvojů amíků, které jsou ještě situovány do doby relativního dopravního klidu
Dobrý den, je Rakousko v NATO? Myslím, že nikoliv, tak by to možná byla kratší cesta, ale přes neutrální stát zřejmě nemožná. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.