Nejste přihlášen/a.
Nevím jestli to znáte, ale dneska mi to přišlo mejlíkem a fakt mě to docela zaujalo!
Virtuální cesta vesmírem
Americké přírodovědné museum zvizualizovalo virtuální cestu vesmírem až k hranici našeho poznání. Zpáteční letenka je v ceně šesti minut času. Startujeme nad Himalájemi a pak rychlostí, jež nedovolují nám známé fyzikální zákony, se vzdálíme od naší planety, abychom v průběhu několika minut měli možnost si uvědomit ten nepředstavitelně miniaturní časoprostorový rozměr naší existence.
Umělé družice Země, oběžné dráhy planet Sluneční soustavy, naše Mléčná dráha, blízké, pak i vzdálené galaxie, quasary a nakonec časoprostorově vzdálený horizont mikrovlnného záření - to vše se na obrazovce objevuje v časoprostorových souřadnicích, které odpovídají rychlosti světla.
Autoři využili Digitální atlas vesmíru (Digital Universe Atlas ), aby zobrazení všech vesmírných struktur odpovídalo jednotnému měřítku podle našich dosavadních vědomostí.
Ihned mne napadla odpověď, ale raději ji převedu do slušné a spisovné češtiny - naprosto zanedbatelnou úlohu...
ja si to predstavuju tak ze je v kosmu vice takovych uzasnych planet jako je zeme a jsou to takove stupne vyvoje .. verim na reinkarnaci a tudiz to beru tak ze se rodim tak dlouho az budu na takove urovni vyspelosti ze uz se tady na teto planete nenarodim ale POSTOUPIM NA JINOU PLANETU KDE JE TA UROVEN VYSSI .. ted se nekdo mozna pousmeje ale POKUD existuji mimozemstani tak TREBA JSOU prave oni ta vyspelejsi civilizace z te nejake planety kde se narodime nekdy v dalsich zivotech A PODOBNE...
tot muj pohled .. v hodne zkracene verzi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.