Nejste přihlášen/a.
Tento dotaz tu už před časem byl.
Pamatuji se, že jsem uvedla sumu ze všech nejvyšší. 6 tisíc měsíčně na osobu a někdy i víc. Byly v tom započteny i kavárny, vínko, občasná hospoda... Taky si kupuji třeba dobrou rybu, krůtí maso, ořechy, borůvky, hlívu, kozí kefír, meloun, quinou, panens.olej, 80% hořkou čokoládu...Prostě žádné laciné náhražky.
Když to ale vydělím 30 dny, tak ta dvoustovka na den není moc.
Když počítám pouze jídlo tak utratíme měsíčně pro dvě dospělé osoby tak kolem 6000,-. Myslím, že jíme celkem zdravě, vaříme vše doma, nepoužíváme polotovary. Snažíme se používat kvalitní potraviny a nakupovat v akcích.
Nepočítám to, ale žijeme přiměřeně, jak se na normální důchodce sluší.
Vařím sama. Jen když jedeme třeba k lékaři, poobědváme ve městě. No, teď to velice dlouho nešlo. Vařím hlacvně česká běžná jídla, občas nějakou tuý specialitku, dobrou čínu, medailonky z panenky. A pak zase třeba ovocné knedlíky, hrachovou kaši s uzeným, nové brambory s mlékem, bramboráky.
Střídáme to, jak zpíval můj oblíbený Pavel Dobeš: Tak se to v životě střídá, vzestup, úpadek, bída...A protože vařím jen pro 2 lidi, většinou je to na 2 dny pon sobě. Dědovi to nevadí. Dneska třeba máme bramboráky. Zítra budu dělat poctivý hovězí guláš. Ten vydrží i na neděli. Jaga.
Jsem sama v důchodu, potřebovala bych se vejít do 3 - 4 tisíc, občas mi to stačí, ale často ne. Na nákup jezdím maximálně 2x týdně, vybírám, co potřebuji, koupím i něco ke kafi, často něco upeču, kupuji pohankovou a jinou mouku, nějakou zeleninu vypěstuji. Kupuji si hlívu, žampióny, batáty, jablka, , lepší rohlíky. Vařím si sama a myslím, že jím dobře a občas skromně. Maso každý den nemám, ale zeleninu a trochu ovoce ano. Ale že vyjdu je tím,že musím a že vařím jen pro sebe. Když tady mám vnoučata, tak vařím jinak, u mně by jinak umřely hlady. Vařím to,na co mám chuť a co mi chutná. Mám štěstí, že mi chutnají levná a obyčejná jídla. A taky se musím dívat na ceny. Známé to řeší tak, že mají objednané obědy, který jim stačí i na večeři a k snídani si dají něco lehkého.
Píšete že platíme za všechny 12.000. Za všechny znamená co? Třeba za celou rodinu + plus prarodiče? A kolik vašich dětí a vnoučat? My to vůbec nesledujeme, kupujeme, co potřebujeme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.