Nejste přihlášen/a.
Napsat OPLATEK, je stejné, jako napsat můj MAMINEK, můj HALENEK.
V současné době jsem diabetik, takže si dopřát nemohu. Ale vzpomínám na kdysi v dětství dobré vlnky, "komunistické" tatranky či horalky. To byla jiná chuť i velikost, než je teď. Tatranka byla za 1,50 Kčs, horalka za 1,20.
Velice mi chutnaly oříškočokoládové oplatky, větší balení, modrý obal. Ty se, myslím, dělají dodnes. A potom lázeňské oplatky, takové ty tenoučké křupavé placky ve čtvercové krabici.
V 60. letech se dělaly oplatky DUO. Byly to 4 čtverečky, 2+2 vedle sebe, bleděmodrý obal. Byly nebesky dobré. Cítila jsem z nich vanilku, kakao a oříšky. Dneska už se nedělají spoustu let.
Zhruba 1 x měsíčně si koupím oplatku DIA - buď ELA, nebo DIA trojhránky. Nic jiného totiž na trhu není. Ale není to ono, říkám, že to sladidlo sedá na jazyk. ![]()
Mnoho sladkých výrobků je chutných, ale dávej si pozor, ať to nepřeháníš. Trpěl by organismus i Tvůj vzhled. Ono se říká: Dobrého pomálu.
Jaga.
Ty DUO stály 2.60 Kčs. Vzpomínám na ně dodnes. Pamatujete je někdo ještě?
Molly, byli jsme před lety na dovolené na Sázavě v pronajatých chatkách. Byli tam s námi starší manželé a ti sbírali BEDLE. Tahalo to za uši, všichni ostatní sbírali BEDLY.
Tak jsem říkala: Jak vstali, HNEDLE, vyšli si na BEDLE, byli z toho VEDLE.
Jaga.
To mi připomnělo, že jedna sousedka chodila ke SLEPICÁM a co horšího, druhá chodila ke SLEPICŮM. Na bedle chodili asi proto, aby se jim to rýmovalo s tím vedle a hnedle. Ale OKUREK, to je strašnýýý.![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.