Nejste přihlášen/a.
Napsat OPLATEK, je stejné, jako napsat můj MAMINEK, můj HALENEK.
V současné době jsem diabetik, takže si dopřát nemohu. Ale vzpomínám na kdysi v dětství dobré vlnky, "komunistické" tatranky či horalky. To byla jiná chuť i velikost, než je teď. Tatranka byla za 1,50 Kčs, horalka za 1,20.
Velice mi chutnaly oříškočokoládové oplatky, větší balení, modrý obal. Ty se, myslím, dělají dodnes. A potom lázeňské oplatky, takové ty tenoučké křupavé placky ve čtvercové krabici.
V 60. letech se dělaly oplatky DUO. Byly to 4 čtverečky, 2+2 vedle sebe, bleděmodrý obal. Byly nebesky dobré. Cítila jsem z nich vanilku, kakao a oříšky. Dneska už se nedělají spoustu let.
Zhruba 1 x měsíčně si koupím oplatku DIA - buď ELA, nebo DIA trojhránky. Nic jiného totiž na trhu není. Ale není to ono, říkám, že to sladidlo sedá na jazyk.
Mnoho sladkých výrobků je chutných, ale dávej si pozor, ať to nepřeháníš. Trpěl by organismus i Tvůj vzhled. Ono se říká: Dobrého pomálu. Jaga.
Ty DUO stály 2.60 Kčs. Vzpomínám na ně dodnes. Pamatujete je někdo ještě?
Molly, byli jsme před lety na dovolené na Sázavě v pronajatých chatkách. Byli tam s námi starší manželé a ti sbírali BEDLE. Tahalo to za uši, všichni ostatní sbírali BEDLY.
Tak jsem říkala: Jak vstali, HNEDLE, vyšli si na BEDLE, byli z toho VEDLE. Jaga.
To mi připomnělo, že jedna sousedka chodila ke SLEPICÁM a co horšího, druhá chodila ke SLEPICŮM. Na bedle chodili asi proto, aby se jim to rýmovalo s tím vedle a hnedle. Ale OKUREK, to je strašnýýý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.