Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EURO - v ČR

Od: gella odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, mám dotaz, jaký názor máte na přijetí eura. Kdy nás to čeká. Často o tom přemýšlím, jestli ho vůbec ještě chceme, jestli je to nutné. Já osobně euro moc nechci, bylo by mi líto, že by navěky zmizela naše česká koruna. Také mi přijde, že EU už není ani tak stabilní, kdoví co nás ještě čeká, tak k čemu ještě euro.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, ČR se zavázala, že euro přijme - je tam "háček", že není uvedeno kdy to bude. Myslím si, že celkově u nás ochota přijmout euro klesá, příhodná doba už se "prošvihla" a nyní je to tak nějak "u ledu". Takže, žádný termín není a hned tak nebude (radovat se nebo se obávat není aktuální). Zdravím!

lidus*
hodnocení

6x

Doufám, že nikdy a snad se najde strana která bude chtít vystoupit z EU a v tom případě mám vybráno koho volit. Hned pak NATO, také k ničemu.

motak
No jo, dle co potom? Z čeho budete chtít vystoupit pak?
lidus*

Pak budeme konečně samostatná česká republika. Chtěla bych tomu věřit.

Snad se najde strana, však ta strana existuje,je i v parlamentu.SPD.Já ji volím.
nox®

Opravdu si myslíte, že když jen tak vystoupíme z EU, že najednou bude dobře?

Pozor, SPD nechce vystoupit z EU. SPD je pouze pro referendum o vystoupení z EU.

motak
Určitě,Tomio to říkal. A hlavne budeme moct kupovat i křivé banany.

Mne budou stačit české jablka a okurky;)

nox®

Ty snad dneska neexistují?

hodnocení

3x

Někteří Euro chtějí, někteří nechtějí, dalším je to jedno. Tak to bude tak dlouho, dokud se euro nepřijme.

Jen aby se do toho nepustil zase guvernér Rusnok co vyházel desítky miliard na to aby se kurz koruny udržel tam kde se roky drží po zasypání toho jeho tunelu i bez regulace a zadarmo.

jojohuh*
hodnocení

1x

Na území čech, Moravy a kusu Slezka se platilo v různých dobách mnoha druhy peněz. Zlatky a krejcary z dob rakousko-uherska, ... Nynější měna má asi 28 let a to je nic oproti pěnězům za Rakousko-uherska.

Ono euro přijmeme určitě, to je jisté, jen nevíme zda dříve nebo později. Je to jen otázka času.

Náhodou bych řaekl, že euro je docela stabilní a také eurem můžete platit po celé Evropě bez poplatků směnáren z převodů koruny.

Mě přijetí eura nevadí. Mám špíše problém se spojením "naše česká koruna", já jsem Moravan!*bum*

nox®

Přece nežijete v Moravské republice, jak jinak by se měla naše koruna nazývat?

Moravská koruna přece.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]