Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najdu v Praze brigádu?

Od: luky4 odpovědí: 6 změna:

Už rok jsem studentem jedné VŠ v Praze, studium mě ale nebavilo, a tak se tomu teď nevěnuji a raději se připravuji na přijímačky. Když se toto rodiče na začátku tohoto roku dozvěděli (že už se nechci věnovat studiu na této VŠ), pohádali jsme se, čas jsem spolu nemluvili. Od ledna jsem tedy doma s rodiči a občas chodím na brigádu. Rodiče mi teď řekli, že pokud se nedostanu na VŠ, nechtějí mě doma ani vidět. V Praze ještě s dalšími čtyřmi ledmi držím byt, takže mám, kam jít, kdyby se tedy přijímačky nepovedly. To, zda se povedou, je podle mě 50/50. Velmi jsem z toho nervozní, nemohu spát a pořád jsem hrozně napjatý z nervů. Myslíte, že bych v Praze mohl najít někdy na podzim, kdybych se tedy nedostal na VŠ, brigádu (mám pouze gymnázium s maturitou) a lze chodit na brigádu, když bych již neměl status studenta, vyplatilo by se mně to?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wojobie
hodnocení

0x

Zdravím,

pokud nebudete studovat, proč neplánujete pracovat na plný pecky? Jenom z brigády se dlouhodbě neuživíte.

ladis*

Bo se mu asi makat nechce, vypada to na "vecnyho studenta" ;)

S podobnym typem otazek ani ne moc chytryho... ;-(

Tazatel je hotový Raskolnikov. Nestudoval, a také si zkoušel přivydělávat. *smich*

ladis*

Šmankote, dvojnasobny vrah a milenec moralizujici prostitutky? *smich*

hodnocení

0x

Rodiče se asi nedokáží smířit s myšlenkou, že by z jejich syna nebyl vysokoškolák. Prostě, musí, za každou cenu. I když mu to třeba nejde.

Jistě máte SŠ za sebou, najděte si stálé místo /brigáda je málo/ a začněte pracovat. Pokud budete bydlet s rodiči, přispívat jim na chod domácnosti. Myslím, že pokud jste se nevěnoval jedné škole, kam jste se dostal, nebude to o mnoho lepší ani na jiné. Je to o přístupu ke studiu. To raději pracovat, než se povalovat po školách do 40. Není to žádná hanba.

Jeden můj známý se kdysi bez problémů dostal na VŠ pedagogickou. Po ukončení této školy víte co udělal? Vyučil se ZEDNÍKEM. Nevím proč, ale asi k tomu povolání měl nějaký vztah. A následně si sám postavil krásný rodinný dům. Dneska je asi jediným školním inspektorem v Čechách, který je současně i zedníkem. :-D

Žádná práce není ostuda. Proto začněte pracovat. VŠ jste už zkusil, nešlo to. Takže práci. Pokud byste sám časem opravdu hodně chtěl, i VŠ si můžete dodělat jinými způsoby, než denním studiem. Jaga.

hodnocení

0x

Cos ten rok v Praze dělal, že se teď musíš ptát tady? Asi nic moc. Ono "od ledna jsem doma s rodiči" jaksi roční studium vylučuje. Ano, kupodivu i v Praze se dá najít brigáda a nemusí se čekat zrovna do podzima, že? Výsledky přijímaček jsou známy poněkud dříve. S tím statutem studenta - to tě fakt ještě nevylili, když si tam z druhého semestru nebyl ani den? Bacha na zdravotní pojištění. Za studenty a evidované uchazeče o zaměstnání ho platí stát, ostatním hrozí návštěva exekutora. Ne teď, ale za pár let, až se nedoplatek díky příslušenství hezky rozroste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]