Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká se vám líbí jména?

Od: iveta* odpovědí: 15 změna:
Jaká se vám líbí jména pro kluky a pro holky?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Eduard, Martin a Denis - Tatiana, Luisa a Lucie

smode*
hodnocení

2x
Hezký den. Klučičí žádná, holčičí např. Linda, Klára, Veronika, Lucie, Monika :)

hodnocení

2x

Líbí se mi spíš česká jména.My Češi jsme zatížení na zdrobněliny a udělejte z nějakého jména typu Naomi, Alien, Noah, Esmée, Stig, Arwen apod. /všechno jsou to jména daná v Česku/ uchu lahodící zdrobnělinku. :-D

Chlapci: Libor, Karel, Martin, Jan, Milan

Dívky: Petra, Kateřina, Magda, Dana, Jana, Karla, Markéta, poslední dobou se mi u holčiček líbí roztomilé jméno Tonička, nebo Anička.

Sama mám děti Libora a Petru. Jména se nám líbila, hodila se i k příjmení.

Nejvíc jsem se jednou nachechtala ve vlaku. Babička cestovala s vnoučkem, pravděpodobně se jmenoval Samuel. Jenže dítě bylo živé, zlobilo, lezlo po sedadlech. Až se babička začala zlobit a vykřikla: No tak, už toho, SAMEČKU, nech a sedni si!

Musela jsem se jít vychechtat na chodbičku, kde jsem si otevřela okno a vystrčila hlavu ven, aby to nebylo nápadné. A říkala jsem si: Tak už mají SAMEČKA, zdalipak mu taky pořídí SAMIČKU? Jo, jo, ty nešťastné zdrobněliny! *smich2*Jaga.

Některá módní jména se nehodí zase k specifickým českým příjmením. Za léta ve školství jsem znala skutečné děti: Kevin Hnilička, Mustafa Ramšák, bratši Ronald a Christian Paďourovi, jejich sestra Fleur Paďourová. To skutečně není fantazie, ale pravda. Dcera má teď v MŠ milou holčičku rovnou s dvěmi exotickými jmény a ryze českým příjmením. Moc jsme se nachechtaly. Jenže je to tak těžké a neobvyklé jméno, že jsem to prostě zapomněla. ;) Jaga.

doplněno 16.05.21 08:59:

Dcera mi to připomněla: Amy Rous Strnadová a její sestřička Chloe Strnadová. Je to každého jeho rozhodnutí, ale Jana Strnadová, či Eva Strnadová, Lenka Strnadová... - to by bylo podle mě daleko lepší.

Kromě těchto děvčátek mají v MŠ také Anabellu a Melánii. Na malou vesnickou školičku je to exotika jako hrom. *ee*

liska5

Ty kombinace, to je fakt sranda! *smich*

My máme Karin, Gabrielu a Editu, ale k tomu německé příjmení...

72mona
hodnocení

1x
Čím jsem starší, tím víc se mi líbí ta klasická (z dob mého dětství a mládí). Dost bylo Rebek a Viktorií, hlasuji pro Kateřinu, Lenku, Annu nebo Pavlínu. A kluci a pánové, co se jmenují Michal, Pavel, Marek či Vítek, ti jsou nej.
My Češi jsme v skvělí v tom, že z úplně obyčejného jména stejně vytvoříme jiné, které nám k dané osobě lépe sedne (se jmény si hrajeme, vytváříme přezdívky, zdrobněliny). M.
doplněno 16.05.21 09:51: @boba - píšu z dob mého mládí (a já si říkala, kdo se chytne*smich*). To Viktorie nebyla žádná. Teď jsou, ale ne kvůli "původu". Spíš V. Beckham (či jak se to píše) atd. M.

Viktorie je překrásné jméno, které se používalo od pradávna. Znamená vítězná.

Můj tatínek měl sestru Viktorii a dnes by jí bylo 115 let.

Při vybírání jmen by měli rodiče přihlédnout k příjmení, aby nedocházelo k takovým až trapasům, kdy sestřička v čekárně volá Miu Štětinovou.

Mona, kdo by se měl chytat? To je jenom vaše výmluva.

72mona
Výmluva? OK. Další expert na scéně*pozdrav* M.

Vy patříte k těm na "Poraďte", kteří se bláhově domnívají, že jen jejich pravda je ta pravá. Je mi vás líto. Končíme tu zbytečnou konverzaci. Hezkou neděli.

hodnocení

0x

Šimon a Matouš. Veronika a Kateřina.

kralovi*
hodnocení

0x
Viktor, Matyáš, Valentýna, Viktorie

janm*
hodnocení

0x

Například :

Matěj, Patrik, Jan, Jakub, Bohumil...

Markéta, Krista, Andrea, Antonie, Lenka, Petra, Soňa, Simona, Lada...

kicune*
hodnocení

0x

Mně se moc líbí Martin a Kateřina. Případně Štěpánka a Petr.

hodnocení

0x

Mně se líbí česká jména. Rychlejší kolegové už jich vypsali dost. Některá sice nemají jen a jen český původ, jsou to jména původně biblická, ale v našem prostředí už jsou po staletí běžná. A mně se líbí tím víc, čím víc přibývá dětí se jmény Jenifer, Kevin atd.

V televizi se dívám hlavně na detektivky. V poslední době jsem viděla několik severských. A u nich mě kromě zápletky velmi zaujalo, že v titulcích, v soupisu herců, zvukařů, maskérů a dalších profesí jsem četla v naprosté převaze nějaká ta jejich původní jména. To nebyla jména starců a stařen. To byla jména lidí v produktivním věku. Bylo tam i pár výjimek, ale málo. Občas kouknu na sport. Mladí sportovci lehce nad dvacet - totéž. Jména divná, ale evidentně severská. U nás chceme být světoví a na jména typu Rostislav, Zbyšek, Květa, Libuše atd. se zapomíná. Na severu se ta stará jména zřejmě dětem stále dávají. Docela to obdivuji.

ania
hodnocení

0x
Carmen, Aurélie, Daniela, Viola, Ester, Gabriela, Sofie, Jasmína, Sára, Evelin, Martin, Daniel, Gabriel, Alexej, Filip, Robert, Kryštof, Jiří, Jindřich.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]