Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pomoct klubu sehnat členy?

Od: vmsh odpovědí: 23 změna:
Zajímalo by mě: já s kamarádem jsme založili před pár lety klub a když to zjistili ostatní lidé jakoby pár lidí okolo mě a jeho tak si myslí že ten klub je blbost a že jsme úplně bezmocní a vždy takové hlášky jako: no tak kolik vás tam v tom klubu už je a podobně jakoby mě je jedno co druzí říkají ale je tu i druhá věc: chceme se stát někým kdo má svojí budoucnost a tak podobně...
Proto by mě zajímalo jak donutit lidi aby se k nám přidali a do nějaké kratší doby vybudovat komunitu odhodlaných spravedlivých a oddaných ve smyslu že si nebudou dělat co chtějí aby v tom nebyl bordel. Ta komunita má jako první cíl už od nedávna získat prvních tisíc lidí jakoby někdo si může říct že je to kravina ale není jsou i větší které také takhle začínali. Tisíc lidí je náš první cíl.
A také je naše priorita taková aby ti lidé byly odhodláni pomáhat našemu klubu jakoby takovému velení toho klubu a pomoct nám např založit kapitál aþ už nám přinés sběr ze kterého by něco bylo atd aby jsme měli finance na plnění našich cílů.
Kdyby jte měl někdo nějakou radu jak těch tisíc lidí co by byly věrní a alespoň trochu by poslouchali a dodržovali kázeň tal sem s tím.
;))

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klubicko
hodnocení

9x

Tak to bude spíše sekta - donutit lidi, oddaných, odhodláni pomáhat klubu, založit kapitál, přinést sběr, poslouchali, dodržovali kázeň...

První nástřel zájemcům by měl znít - čím se bude zabývat, protože členové klubu musí mít společné zájmy, cíle.

Vy, jako zakladatelé máte cíl a musíte přesvědčit a najít lidi, kteří s Vámi budou souznít. Nač by byli členové sportovníhu klubu ve střelbě na terč z luku, když by je zajímala akvaristika?

Nač potom platit příspěvky? Jen tak vložit kapitál asi nikdo nebude chtít,

Tedy nějaký zájmový klub, sportovní klub, politický, přírodovědný, máme třeba klub českých turistů, čtenářský klub atd..

Možná se nemusí jednat o klub, ale o nějaké sdružení, spolek. Mít program, co osloví co nejvíce lidí. Pořádat akce, pobyty, burzy, výlety, výcvik atd.

Zároveň budete muset splnit nějakou legislativu, mít stanovy, administrativu, mít účet, zařídit licenci, vykazovat hospodaření, mít rozdělenené úkoly a zodpovědnost za úseky, nevyhnete se i právním věcem, psychologii, najít vhodné prostory na setkávání, /podnájem, pojištění, platby za energie atd./.

Možná tisíce a tisíce lidí je moc velké sousto. Někdo musí být lídr, vedoucí, tahoun, který dokáže klub vést a vést lidi. Nezapomeňte, čím více lidí, tím více názorů, tím více střetů. A to se musí ustát.

hodnocení

5x
Hlavně to musí mít nějaký nápad. Klub jen tak pro nic za nic je předem odsouzen k nezdaru.

asd1
hodnocení

3x

Sekta spravedlivých odhodlaných poslušných a jako první vám dát prachy... Tak na takovou píííí ovinu mně nenalákáte, možná nějaký sluníčkáře. Podle popisu maj známí pravdu *smich*

vmsh
hodnocení

No o prachy nám nejde a ani je nějak nechceme jde nám spíše o to dostat se víš.
Ach ten češtin...
Kam výše se chcete dostat?
Třeba do parlamentu?

liska5
hodnocení

2x

Klub by měl vykazovat nějakou činnost, která ty lidi přitáhne. Přednášky, exkurze, nějaký třeba netradiční sport, nebo turistiku zaměřenou na nějaké cíle, klub sdružující nějaké sběratele, činoherní klub, hudební... Pokud chcete vybírat členské příspěvky, vstupné, nebo dostávat podporu, tak byste museli klub na obci přihlásit. To ale musíte uvést členskou základnu, počet osob. Já bych třeba vstoupila do okrašlovacího spolku, jaké byly kdysi...

hodnocení

2x

Pacia sa mi tieto tajomne otazky, kde sa nic nedozviete (teda okrem prznenia pravopisu, to poznam aj ako cudzinec). Aky klub? Co je napln cinnosti? Mate nejaky web? Kde sa mozem dozvediet viac? A nehovorte mi, ako je to tajne, lebo ved vy chcete predsa novych clenov.

hodnocení

2x

No jestli je cílem klubu získat tisíc členů, tak na to čistě teoreticky nepotřebuješ mít kapitál.

Jestli zakládáš politickou stranu, tak ho budeš potřebovat sakra hodně... Ale členy politické strany nezískáš na program zaměřený na získávání členů.

Kolik Ti je let?

ladis*
hodnocení

2x

"...finance na plnění našich cílů."

A jaké že to jsou vlastně vaše cíle?

vmsh
hodnocení

Cíle jako např postavit si klubovnu.
liska5

Pořád mi tam ale chybí ten předmět činnosti. K čemu klubovna. Jen sedět nasucho tam asi nikdo nepůjde.

Na stavbu klubovny potřebujete mít pozemek a stavební povolení. Řešit zavedení elektřiny, vody, vytápění, odpady/WC/, úklid. Obíhat úřady a shánět různá povolení. Kdo bude platit dań z nemovitosti. Bude potřeba objekt pojistit. To vše děcka nemohou.

Hmmm... Postavení klubovny jako cíl založení klubu? Dejme tomu, že by se Vám to i povedlo (což je velmi naivní představa) - co jako v té klubovně hodláte dělat? Budete se v ní pravidelně scházet a koukat na sebe?

Klubovna pro 1000 lidí *zmateny*... To už je docela slušná hala. To asi za sběr nepostavíte :-D.

Mimochodem - kolik už má Váš klub za těch pár let členů? Tedy mimo Vás a Vašeho kamaráda?

ladis*

To budou mladý anarchokapitalisti :)

hodnocení

2x

To mi připadá, jako kdysi touha soudruhů: Až nás půjdou milióóny, všichni proti větru...*smich*

Zdá se mi, jako by to svým rozsahem i náplní mělo prvky jehovismu, fašismu, či jiných pochybných organizací. Každá organizace se musí nějak projevit, něco udělat pro to, aby se lidé nabalovali, věřili, aby je program bavil. Nemá cenu chodit po městě a říkat: Přidejte se k nám. Není důvod. Proč bych to dělal? řekne si každý. A má pravdu.

Znám jeden turistický oddíl. Není velký, je tam asi 20 - 25 nadšenců, kteří vyznačují trasy při pořádání pochodu, uklízí přírodu, pořádají akce pro děti i dospělé. A lidé za nimi jdou. Letos 8. 5. pořádali už 41. ročník Májového pochodu. Zúčastnila jsem se. Bylo to moc pěkné. Pro zajímavost: vybíralo se startovné - dvacka, což nikoho nezabije. A za těch 41. ročníků byla letos nejvyšší účast. Na dvou trasách /15 a 22 km/ šlo celkem rovných 350 lidí. Což je 7 tisíc do kasičky turistů. Za to zase pak mohou pořádat další akce. Považuji to za regulérní. Není to žádné žebrání typu - členové přinesou sběr, složí kapitál...Tak to bylo kdysi v sudech v Táboře na náměstí, pokud Ti něco říká dějepis. Ale to mělo jiný, vyšší, účel. A o žebrání rozhodně nešlo.

A 1000 členů - to je úplná konina. To by nemohlo ani fungovat. Stačí opravdu 20 činorodých lidí, kteří vše řídí. Ostatní se pak přidají svou občasnou účastí i případně tím startovným. A Ty budeš asi ředitel toho všeho, ne?

Není to opravdu dobrý nápad, jak se dostat VÝŠ. VÍŠ? Jaga.

hodnocení

2x

To vypada na konkurenci Svobodnym zednarum.

hodnocení

2x

Tisíc lidí v klubu? Rychlých šípů bylo pět.

111®
hodnocení

0x

zkuste šplhat po zádech druhých...

hodnocení

0x

Hovorite o nejakom MLM predaji?

hodnocení

0x

"...by mě zajímalo jak donutit lidi aby se k nám přidali..."

Nijak. Členství v klubu musí být především dobrovolné a klub musí mít konkrétní program. Členové musí mít nějaký společný zájem. Když nabídnete přitažlivý program, budou se členové hlásit i bez nucení. Jestli je ale Váš jediný cíl získávat členy, kteří budou plnit rozkazy a nebudou dělat bordel a nic jiného jim nenabídnete, tak máte smůlu. Není jediný důvod, proč by k Vám měl někdo vstupovat.

"...chceme se stát někým kdo má svojí budoucnost..."

A tu budoucnost vidíte v čem? Že budete mít několik tisíc členů, kteří budou nosit sběr? A co dál?

vmsh
hodnocení

Nn takto jsem to nemyslel to by byl jen začátek před tím než by jsme se rozrostli a pak by se uvažovalo dál. Ale dobrá poznámka ;D

Tohle naprosto dokonale uměl Hitler. Z ničeho dokázal udělat za několik let záležitost, o které se mluví již sto let a ještě hodně dlouho mluvit bude. Rakušák, ale němce utáhnul na vařený nudli.

Jen to mělo chybu, bylo to všechno úplně zvrácený.

ladis*

Hitler nic neuměl, byl to nýmand, na to měl českého učitele, kterého se pak elegantně zbavil.

kralovi*
hodnocení

0x
Tak tady se tvori sekta v primem prenosu.
.."jsou i větší, které také takhle začínali."
Jo, treba Jim Jones a jeho Jonestown nebo Asahara a jeho Aum Shinrikyo...ti to panecku umeli, to byli takovi guru, ze jejich privrzenci umeli zabit nejen ostatni, ale i sebe.
Ale neco ti reknu, ani kure zadarmo nehrabe, do klubu ti nikdo otroka delat nepujde, lidi se do tvyho klubu nepridaji bezduvodne, budes jim muset neco nabidnout, at uz to bude duchovni ocista a spasa ci moc, penize, drogy, zbrane...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]