Nejste přihlášen/a.
Konzervativně-liberální strana, nejlépe středopravicová, která je mírně euroskeptická, ale preferuje reformu EU (zpět k jejímu významu - ekonomická spolupráce) před czexitem.
Možná k tomu má blízko koalice SPOLU, ale TOP 09 je ryze liberální a u KDU-ČSL nikdy nevíte, kam se přidá. Jasně, je to o kompromisech, ale TOP jako liberální strana má spoustu rozdílných názorů na klíčové věci (euro, migrace, integrace, vnitřní společenská témata). S komparací s přesvědčením člověka, preferující již zmíněnou stranu na začátku.
STAN ujde, ale spojení s progresivní levicí už nezní tak lákavě. Trikolora je neozkoušená, ani na regionální úrovni se neprosadila (o preference nejde). SPD lze z možností vyloučit, stejně jako ANO. Levicové strany snad netřeba zmiňovat, ani subjekty, které chtějí razantně měnit Ústavu. Pak je možnost nejít k volbám vůbec.Nebo aspoň na detailnější kampaň.
Máte tip, který by aspoň trošku odpovídal popisu? Předem díky za něj. Pěkný den všem.
Především je třeba, uvědomit si, že politická strana v zemi naší velikosti má statisíce až miliony členů.
Jinak nejde o politickou stranu, ale jen o spolek korýtkářů, kteří kvůli korýtku naslibují cokoli.
Třeba STAN má 164 členů. Je to politická strana?
Urza Martin. je český anarchokapitalistický aktivista, publicista, programátor, bývalý podnikatel a učitel. Patří k nejznámějším osobnostem české libertariánské a anarchokapitalistické scény.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Urza
Tak toho beru, ten zapadne
@juraja Aha, děkuju za informace. To víte, neštuduju každého, kdo se mihne kolem politického dění. A zrovna anarchokapitalismu moc nefandím
Mně ty slepence vadí. Třeba nechápu, proč se praktičtí Starostové přidali k vítačským Pirátům.
Přesně, proto také píšu, že jinak bych asi zvažoval STAN, ale jak se spojili s progresivní levicí, tak jsem od nich upustil. Lepší, kdyby šly ty strany samostatně, beztak se nezřídkakdy neshodnou ani na důležitých tématech a mám pocit, že je spíše upřednostňován kompromis před kvalitní politikou.
Slepence také nemám ráda. U některé strany se mi třeba zamlouvá program, ale pak zjistím, že se spojila s kdekým, klidně i s , hlavně, aby se dostala ke korýtku. A rázem je to pro mě nevolitelné. Chápu, cpou se tam všichni /hodně slimáčků na málo kapustičky/, ale jsou schopni pro to udělat takové kompromisy, doslova politické veletoče, že člověk jenom nevěřícně zírá.
Jaga.
@babajaga Přece pokud si strana stojí za svým programem a postojem (vizí), pak by měla sebevědomě sama nabídnout program. Právě na tyto předvolební koalice jsem si dosud nezvykl. Argument, že je to transparentní je sice na místě, protože kompromisy se dělají, ale až po volbách. Podporu si zaslouží ta strana, se kterou se nejvíce shoduji. Nevolím ji proto, aby se pak spojila s další stranou, ale aby dosáhla co největšího výsledku. Takto to může dost lidí odradit, protože volí mix idejí a postojů, s nichž mnoho třeba ani nesouhlasí. A že mezi ODS a TOP 09 jsou značné rozdíly, co teprve s tou druhou koalicí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.