Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je podle vás smysl života?

Od: amigokkkkkk odpovědí: 47 změna:
Jaký je podle vás smysl života. Děkuji

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Neměli bychom stále hledat smysl života. Naopak. Měli bychom životu dát smysl.

*slunce*

hodnocení

7x

"Je zhola zbytečné se ptát, má-li život smysl či ne. Má takový smysl, jaký mu dáme." — Seneca

"Nemůžeme dojít na konec svého života a zjistit, že jsme žili jen jeho délku. Je třeba žít také jeho šířku a hloubku." -Diane Ackerman

mulata
hodnocení

4x

To nikdo neví možná, že jsme jen hříčkou vyspělé civilizace.

12.05.21 17:20
hodnocení

4x

Omlouvám se, podařilo se mi něco pomotat. Pokusím se to napravit.

Jaký je podle vás smysl života?

právě jsem tady přidala stejný citát, můj oblíbený a hodně známý :D

72mona
hodnocení

3x

Života lidského? Nebo života všeobecně?

Některým věcem se smysl musí dát. Ne čekat, že ho mají automaticky. M.

kicune*
Zajímavé, setkal jsem se se ženou, která měla podobný názor na muže. Nejste náhodou z Modřan?
72mona

@kicune - tak to mě zajímá. Jakýže to mám názor na muže? M.

kicune*

Já neříkám, že zrovna vy, ale znám jednu ženu z Modřan, která má stejný názor na muže, jaky vy na věci. Tak mě jen napadlo, jestli to nejste vy? *smich* Jste tedy z Prahy Modřany?

72mona
OK. Já vám odpovím, zda jsem či nejsem z Modřan, pokud vy mi odpovíte, jakýže to má ta paní z Modřan názor na muže, který já podle vás nemám, ale mám ho na (a to by mě fakt zajímalo jaké) věci.*smich*. M.
kicune*

Parafrázuji její slova, o muži mluví jako polotovaru, který bloudí bezcílně světem, dokud nepotká speciálně ji, aby mu řekla co má dělat, jak myslet, co říkat. Jakože teprve ona mu dokáže dát smysl existence. No vykládala mi tyhle moudra na zastávce, včetně příkladů jak doma "vychovává" manžela. No odkýval jsem jí to a byl jsem moc rád, že autobus tentokrát vyjímečně neměl zpoždění.

72mona
*smich2*
Asi to ve vás muselo zanechat velké trauma. No, vy jste odjel tím autobusem, ale co chudák její manžel?:-D
Jestli nakonec nějakého muže "zachránila". Každopádně tedy mohu s klidným svědomím odpovědět: ne, díky Bohu nejsem z Modřan. M.
kicune*

No ale přesně tyhle myšlenky o jejím manželovi, jak píšete, mě napadaly cestou tím autobusem. No ale třeba jim to doma šlape, mám právo je soudit? Není mi nic do toho, co kdo dělá za zavřenýma dveřma, pokud s tím souhlasí obě strany.

Znám ho od vidění, chodí venčit psa. A nepřijde mi nějak v depresi *smich*

Fajna diskuze. Fakt fajna a pjekna. *smich2*

kicune*

Jo v Modřanech je hezky. Já tam jezdím často a rád. Tak často, že ty lidi si tam v okolí si myslí, že tam bydlím.
Vezmem čokly, proběhnem kolem cukrkandlu a šmajdáme u řeky..

hodnocení

3x

Jako plati pro mnohe v tomto vesmiru krome par nemennych konstant, vse je relativni a zalezi na vztazne soustave.

Napr. tveho pro mne naprosto zadny.

Detí pro svou matku zcela zasadni.

Greenpeace pro velryby vyznamny.

Grety pro klimateroristy doslova modlosluzebny.

a tak dale...

Smysl zivota se vytvari vzdy ve vztahu k necemu.

Nejde o konstantu nezavislou na pozorovateli.

hodnocení

3x

Množit se a udělat něco /byť drobnost/ pro další vývoj či chod lidstva.

joudic*
13.05.21 05:24
hodnocení

3x
42
ladis*

Zkus 42x prehnout (kancelarsky) papir, kdyz se ti to povede, dostanes se na Mesic :)

13.05.21 12:16
hodnocení

3x

Život.

kralovi*
hodnocení

3x
Kdyz to budes brat z biologickeho hlediska, tak jsme vsichni zivi tvorove, jejichz hlavnim ukolem je mnozit se, aby byl zachovan rod.
Jenze, jako lidska rasa mame (vetsinou) vyssi inteligenci a s ni prichazi i urcita volba vzeprit se svym zvirecim pudum. Mas moznost se svobodne rozhodovat (i kdyz to by zase bylo na diskuzi, zda existuje svobodna vule) a naplnit svuj zivot, jak jen budes chtit. Pro nekoho je smyslem zivota rodina a predani sve krve. Nekdo se citi v zivote ztracen, a proto se treba uchyli k nejakemu nabozenstvi, aby mu dalo pravidla, jak zit.

fram
hodnocení

3x

Smysl života pochopíme až ho prožijeme, ale ovlivnit ho určitě můžeme. Takže dejme našemu životu ten nejlepší smysl a neztrácejme čas, protože to co čas vezme, to už nikdo nevrátí.

"Lidé jsou se životem nejspokojenější ve věku, který začíná kolem padesátky a končí kolem sedmdesátky. Zhruba kolem šedesáti let znají smysl života, nebo se aspoň domnívají, že ho pochopili. A proto jsou šťastnější a zdravější, než ti, kteří ho nenašli a nechápou," uvedl americký psychiatr Dilip Jeste, který se tímto tématem dlouhodobě zabývá a vyzpovídal kvůli němu tisíce lidí.

ladis*
hodnocení

2x

Sobecký gen je jedna z ústředních metafor moderního neodarwinismu. Podle ní je gen hlavní jednotkou přirozeného výběru, ne jednotlivec, nebo dokonce skupina, jak předpokládal výběr skupinový. Jednotlivé alely mezi sebou soupeří o zastoupení v dalších generacích a organismy jsou jejich pouhými výtvory, vehikly, které si postavily, aby se mohly účinněji prosazovat ve světě.

viz cs.wikipedia.org/...

liska5
hodnocení

2x

Přežít, reprodukovat se a užít si to po svém.

makk
hodnocení

2x

Pravým smyslem života je zachování lidstva. Tedy mít děti a řádně je vychovat. Je zajímavé, že čím jsou lidi inteligentnější, tím častěji se stává, že děti nechtějí. Chtějí si jen užít svůj život a nemít pokračovatele, kteří by je velkou část života omezovali (finančně, časově...). Zvířata i rostliny o tom nepřemýšlí, prostě mají instinkt se množit a tak se množí. Podobně se chovají třeba i nějaké zaostalé domorodé kmeny. Tak mě tak napadla teorie, že tímto se příroda brání proti nadměrné inteligenci lidí, kteří pak do přírody zasahují víc, než je zdrávo.

smode*
Ano, a též je jedním z častých důvodů nechtít děti i poznání potenciálních rodičů že život ve skutečnosti z mnoha důvodů ani nestojí zato a tak nechtějí zbytečně hloupému a agresivnímu pojetí současného žití své potenciální dítě vůbec vystavovat.

hodnocení

1x

Je otázka, jestli lidským mozkem je možné smysl života pochopit (smyslu života porozumět).

Co když je to tak, že snaha pochopit smysl života by byla podobná, jako když by se třeba pes pobíháním po nějaké fabrice snažil pochopit smysl rozestavení strojů atd.?

Přemýšlíte, proč jsem to napsal? I proto, že např. pochopit nekonečnost vesmíru nebo např. pochopit vznik atomů a molekul po tzv. velkém třesku je dost velký problém.

cikitsaka

Dobrá úvaha. Smysl čehokoli zná vždy autor.

Cikitsaka.

To je odvazne tvrzeni.

Ja bych si napriklad netroufl tvrdit, ze autori mnoha zakonu znaji jejich smysl.;)

cikitsaka

Smyslem nesmyslných zákonů je jednoduše... škodit. Vede v tom brusel.

ladis*

@cikitsaka ale notaak, bez EU bychm davno byli v jeste vetsi prde... Usa Rusko China by vic dominovala

@lopezz "pochopit nekonečnost vesmíru nebo např. pochopit vznik atomů a molekul po tzv. velkém třesku je dost velký problém."jak to myslíte? Co je na tom k nepochopení?!Možná jen představivost dělá laikovu mozku problém, kdy mozek se tu miliardy let nesetkaval s s měřítkem atomů a vesmíru, takže se neadaptoval, stejně tak jako se mozek Evropana neadaptoval na rozpoznávání obličejů Asiatů apoď

cikitsaka

ladis: Sice se dostáváme OT, ale EU by teoreticky (v reálu těžko) mohla existovat i v neškodící podobě, jako její předchůdce EHS. Osobně jsem ale pro zapojení do rozšířené spolupráce V-4.

ladis*

@Cikitsaka : Děkuji, ale nechci vystupovat z EU a se spojovat do skupiny, kde jsou už jen slabší nás, tedy do V4 skupiny Maďarska, Polska, Slovenska. To fakt ne :)

To by znamenalo zavedení cel, celnic, zdražení prakticky všeho a návrat o 30 let zpět :) Kdo tohle nechápe, tak toho lituju.

cikitsaka

ladis: Já se zase nechci dožít současné situace v západní Evropě podobné papiňáku.

cikitsaka, kolikrát jste na to proklatém západě byl? A jak dlouho? Jak jste se seznámil s životem tam?

ladis*

On asi mysli ten jejich zlom k neomarxismu a slunickarstvi, migranty a jine...

cikitsaka

babkazov: To už nespočítám. Navštívil jsem většinu zemí západní Evropy, dost z nich opakovaně, čtyři roky jsem pracoval ve Švédsku. Kromě toho jsem cestoval po USA a dalších zemích světa. Pracoval jsem pro mezinárodní firmy. Tady je to ale OT.

hodnocení

0x

Příteli, přemýšlej! Kdo by měl dát smysl tvém, mému, našemu životu?

ladis*

Každý si může najít sám svůj smysl, anebo se přidat k nějakému jinému... ten který sis myslel nenajde, tak si jen tak plácá a ...

Ladis, máte pravdu. Kapku jakože schíza. Snaha zavděčit se, otrok bez vůle, bez cíle. Pouze a jen "vyhovět".*cert* Strašná představa

hodnocení

0x

youtu.be/... asi takto,

azusa
hodnocení

0x
Smysl mýho života jsou knížky, malování a anime/seriály/filmy

liska5
hodnocení

0x

Od samého vzniku je smyslem života bránit se zániku.

Já doporučuji nepřemýšlet o tom a dělat co nejvíc toho, co Tě baví.

hodnocení

0x

Někdo vidí smysl života v tom, že něco vytvoří. U chlapů je to jasné, strom, syna, barák. A co ženy?

Maky, nasadila jste mi brouka do hlavy. Myslím že smyslem života ženy jsou děti a rodina. Vychovat děti, poslat je do života. Na nic jiného není mnoho času. Mužský má koníčka a záliby, ale žena na to čas a konec konců ani myšlenky a finance nemá. A když ty děti pošle do světa, mužský si oddychne a věnuje se tomu, co dříve započal, zajde na pivo pokecat s chlapama. Ale žena najednou zjistí, že je nějak, nevím jak to říci, navyužitá, prázdná. Není stará, ale není také úplně mladá, nemá koníčky, chodí do zaměstnání a často neví, co sama se sebou. Co se dělá doma, moc ji nebaví. Ven? Kam a s kým a co tam? Málokterá najde třeba jógu, partu na výlety. A tak doma peče, vaří, ale už není pro koho. A tak se stane, že stárne, jeden den jako druhý, čte, luští křížovky a výjimkou je to, když ji nebo ona je, navštíví rodiny svých dětí. *alene* Už jsem si na to zvykla, ale žádná sláva!

babkazov, náhodou mám u sebe opačnou zkušenost. Ted ve stáří děda žádný koníček nemá, strom, syn, barák má již dávno splněno, nic ho nebaví. Ale já mám ted čas na všechny koníčky z mládí a moc si to užívám. Asi to má každý jinak.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]