Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nespokojený se svým životem - co vy na to?

Od: bezdomovec11 odpovědí: 14 změna:
Ahoj, je mi 29 let a jsem totalne v haji. Prisel jsem o dum, mam jeden velky dluh a jsem na urade. Z uradu se nemuzu distat protoze mam dluh. Ten dluh je u filozoficke fakulty protoze musim platit skolne tak 24 tisic. Jsem v prvnim semestru. To je 144 tisic za cely bakakar a navic nemuzu sehnat praci. Mam jen brigady. Mam v umyslu spachat sebevrazdu skokem do propasti nw Karlstejne. Co vy na to? Jsem totalne bezmocny. Umrela mi babicka, teta, stryc, pes a jsem sam. Nemam zadne kamarady. Bavit se nechci protoze nemam rad lidi a nemuzu za to. Cely zivot sem zil zavreny v dome a ted jsem bez domova. Navic pisu holce ktera me nechce protoze jsem osklivy. Nikdy jsem nemel zadnou holku, jsem panic, neumim se libat a tak stary ze ziju jen z brigad protoze me to vyhovuje protoze filda. Navic mam pochybnosti jestli v takoveto situaci je filda dobry napadm. To skolne a zivotni naklady v Praze jsou velke a to je velky obtiz. Navic muj vek 29 let to je dost stresujicu a nemoznost zalozit rodinu a navic ta covidiva epidemie. Holka co ji pisu stale nic. Navic mam potiz a pocit ze v mych letech jsem nic nedokazal. Vsichni moji spoluzaci jsou uspesni. Ve velkych spolecnostech ve vladach a na ministerstvu a ja v prvnim rocniku na filde. Vase nazory

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Asi bych zkusil psychiatra..a jak to tak čtu, raději hned dva najednou, protože jeden by nemusel stačit.

nic nedokázal...neúspěšný...FF...ošklivý, spolužáci úspěšní..29, bez ženy...bez psa..FF není dobrý nápad, FF mi vyhovuje..(zaměstnavatelům asi ne)...

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, páchat sebevraždu na jaře, kdy začíná být venku krásně, příroda se probouzí a ženy odkládají nepotřebné zimní (a vše zakrývající) oblečení, je hloupost. Skákat do lomu je také hloupost - mějte ohled na ty, kteří potom budou Vaše ostatky vyzvedávat. Ale nyní vážněji. Proč nepřerušíte studium a neodejdete z drahé Prahy? Škodovka v MB určitě lidi potřebuje, platí velmi dobře a zajistí Vám i ubytovnu. Kromě studia Vás v Praze nedrží nic a celou ČR (i zahraničí) máte na výběr. Hlavně se nelitujte a situaci zvládnete. Zdravím!

doplněno 10.05.21 10:25:

Na ten dotaz o panictví mnoho přiznání neočekávejte.

poradte.cz/...

doplněno 10.05.21 11:21:

Pokud v takovém lítostném stylu píšete i té slečně, tak se nedivte, že neodpovídá. Žena hledá muže jako oporu (jako strom, o který se může opřít). Muže, který zvládá své starosti a mnohdy i ty její. Vy jste hromádka neštěstí a pro ženu spíše batoh, který by musela vláčet. Ovšem, když zapracujete na svém sebevědomí a začnete problém řešit, tak se může zadařit i nějaký vztah. Nevzdávejte to.

Bene, mslm, že Škodovka neklapne - "Ja bych rad delal prace kde se nechodi po nohach protoze me to unavuje. Ted se bavime o delnickych pozicichZdroj: poradte.cz/... ". Tak nějak tuším, že jde o jednoho a téhož týpka.

berger: Mimo to si myslím, že pro nábor filozofů, mají ve Škodovce zřízené speciální oddělení:)

liska5
hodnocení

3x

A co rodiče, že je nejmenujete? Hlavně se nesrovnávejte! Stejně staří v mém okolí nejsou v žádných korporacích ani ministerstvech a fungují.. Těch elitních je nepatrné procento. Je ale hodně lidí, co žijí sami z mála a nefňukají.. Domluvte se se studijním oddělením na splátkách, přerušte studium a běžte někam mimo Prahu, ve které je enormě draho. Chlap v 29 může klidně založit rodinu za pár let. Jen si nesmí namlouvat, že je k ničemu. Kontaktujte linku důvěry, tam jsou na tyto případy školení.

hodnocení

3x

Kdo vyhrožuje sebevraždou a ventiluje svůj úmysl mezi lidi, neudělá to. To je prokázané. Spíš ten, kdo to nosí uvnitř sebe a nekecá o tom. Takový, jako Vy chce jen přinutit lidi, aby ho litovali, aby mu to rozmlouvali, případně mu kynul nějaký prospěch.

Ve 29 letech byl měl být každý hotovým člověkem. Mít rodinu, vychovávat děti, předávat jim to dobré, co v něm je. Jak je to s Vámi? Vy jste nebyl vychováván: Rodiče jste neměl? Jenom babičku, strýce a tetu? Kde je těm rodičům konec? Ve Vašem věku by ještě měli být naživu.

Vzhledem k Vašemu uvažování a Vaší chatrné češtině nedovedu pochopit, že jste snad studoval na filosofii? Buď to bylo v Plzni *smich*, nebo si vymýšlíte. Vašemu psaní naprosto není rozumět. Třeba toto: jsem panic, neumím líbat a tak starý, že žiju jen z brigád. *ee* Z brigád tedy žijete, protože neumíte líbat? protože jste panic, nebo prosto, že jste ve 29 letech už starý? Z toho stáří si nic nedělejte, já ve svých 66 letech jsem poupě v rozpuku.;)

Potřeboval byste pár facek z každé strany, abyste se probral. Chce to opravdu se léčit na psychiatrii a to pořádně. Víte, kolik nevyléčitelně nemocných lidí lpí na životě a věří, že se stane zázrak a uzdraví se? A Vy ho chcete ukončit. A tak když chcete spáchat sebevraždu, je to jen Vaše rozhodnutí. Propast Macocha je ale hlubší, než propast u Karštejna. Teď je také módní Žďákovský most na Orlíku. Vaše věc. Jaga.

doplněno 10.05.21 12:29:

Nechci Vám křivdit, ale otázek podobných této jste sem položil už nejmíň pět. To Vás to pořád baví?

Podla mna je to niekto, kto ma psychicke problemy (ADHD a daco k tomu), pisal sem viac raz. Robotu si najst nevie, skusa skolu, na ktoru nema. Socialne kontakty mu nahradza internet, kde ciastocne riesi svoje problemy a ciastocne troli.

id

A ještě navíc jinde píše, že přišel o dům a nepochopil, že o nic nepřišel neboť dům jeho nikdy nebyl, jen ho rodiče prodali.Jen bych dodala, každý je strůjcem svého šttěstí, dělejte co uznáte za vhodné. My to tak děláme všichni.

kicune*
hodnocení

3x

Muj nazor je, ze si tu z nas delate srandu. Neverim vam ani slovo. Nebudu vam rikat v cem, protoze nechci, abyste si svuj "pribeh" podle toho upravil. Delam tak sluzbu kazdemu, komu to budete vypravet, aby vas stejne jako ja odhalil uz v prvnich vetach.
Trollingu zdar *smich*

hodnocení

2x

No, z mého pohledu:

pokud na něco nemám - finančně, tak to nedělám

nemám rodinu, kamarády - nic mi nebrání se odstěhovat za prací

nemám ráda lidi - práci si najdu někde, kde není tolik lidí

jsem ošklivá? - to je úhel pohledu (zde pouze tvého)

nepíšu nikomu, kdo o mě nestojí

je mi 29 a nic jsem nedokázala? ještě je spousta možností to změnit

ostatní jsou úspěšní - já ne? a co? zboří se svět? každý je v něčem dobrý

vyhovuje mi filda,ale nevím, zda je to dobrý nápad - tak co vlastně chceš?

asi tak...

hodnocení

2x

Lékař samozřejmě nasměřuje...To první, co musíte udělat, je papír, tužka a psát si všechny ty problémy (často malicherné).

Být na vysoké a nemít finance je nemožné, když nemáte možnost stipendia ani donátora. Nezbude, než stejně jako tisíce jiných školu nedodělat, dluhy domluvit na splátkový kalendář a najít si práci.

Introvertů je taky spousta - kamarádi jsou na reklamu, nemusíte se vnucovat.

No a neúspěšné namlouvání? No to snad v tomto věku už je dostatečná zkušenost na to, abyste pochopil, že ne všichni se musí zamilovat. V práci mám dobře 10 kolegů nad 35 let "single v podnájmu". Je to spíše trend dnešní doby.

Ale sám se divím, jak může někdo vidět tak blbě. Známí ze školy ve vládách, ministerstvu - no to je přece super, když mám takové vlivné kontakty ne?

Bydlím na vesnici a každý týden tu hlásí nové nabídky k práci v okolí. Jsou i dělnické profese s možností ubytování.

Lidi mají dluhy. Taková částka není nic strašného. Stačí velmi málo - dluh řešit domluvou a splátkovým kalendářem, najít si práci, v bydlení se uskromnit a snažit se, aby za 4 roky bylo možné mít všechno špatné vyřešeno.

Za nápad sebevraždy bych střílel *smich*

hodnocení

1x

Zdravím. Nemožnost založit rodinu Vás trápit nemusí. Vždyť jste zde psal, že děti nechcete. Ptáte se zde opakovaně co my na to..Práce se sehnat dá, když jí hledat budete. Že jste panic snad ničemu nevadí a pokud Vám ano, tak nečekejte, až Vám bude jedna slečna odepisovat atd..Nezlobte se, Vy si jen ztěžujete, ale nic se sebou neděláte. Je to Váš život a je jen na Vás jak ho prožijete. Jestli sezením u pc a litováním se, nebo holt začnete žít..Psycholog si Vás vyslechne, ale stejně budete muset řešit své problémy aktivně sám. Nemáte rád lidi, ale nemáte rád ani sám sebe. Ten kdo chce ukončit dobrovolně svůj život, se na názor druhých rozhodně neptá...Ale nepodceňujte svoji situaci.Jděte si zaběhat, nebo se projít (věnujte se tomu co Vás baví) a začněte svůj život konečně nějak řešit. I kdybyste se měl obrátit na tu odbornou pomoc, byl by to dobrý krok...

hodnocení

0x

Tu pomoze len psychiater. Uvahy o samovrazde su vazna vec.

hodnocení

0x
Navštivte odborníka psychiatra, všechno má řešení.A hlavně neskákejte pod vlak, způsobíte problémy mnoha lidem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]