Nejste přihlášen/a.
Včera, 8.5. cca v 21.30 jsme pozorovali kousek od Čáslavi přelet cca 40 - 50 pravděpodobně stíhaček ve velké výšce směr východ, vypadalo to jako světelný řetěz, ani termodalekohled je - narozdíl od běžného dopravního letadla - nezobrazil, jen tečku...nápad? před 14 dny to samé.
Padesát stíhaček už fakt dohromady nedáme, Gripenů je nějak kolem 15 - bohužel. V Čáslavi mají sice i Alca, ale to co jste viděl, byly zřejmě skutečně Starlinky - ty létají ve ,,vláčku´´ a směrem na východ.
Mě osobně velmi vyhovuje tato stránka - je na ní vidět přesně přelet satelitů v reálné fotomapě mého okolí
Dobrý den, včera společnost SpaceX vypustila do Kosmíru dalších 60 satelitů pro síť Starlink - byl jste toho svědkem, resp. že to funguje. Zdravím!
Tzv. hvězdný vláček? Viděla jsem to několikrát, v pravidelných rozestupech se pohybovaly v řadě malé objekty , nejdřív jsem si myslela, že to letí družice, ale za ní letěly další, tak jsem si říkala, jestli to není UFO, docela mě to zajímalo, tak jsem volala do hvězdárny a tam mi řekli, že jak se vypouštějí družice, tak se některé zařadí do řady a letí za sebou. Já bych se ale přiklonila k UFO, protože po obloze se pohybuje hodně družic a satelitů a většina jich letí po jiné dráze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.