Kdo teď bude kupovat roušky, když jsou potřeba v MHD a obchodech respirátory? Nebo už budou stačit "dýchatelnější" roušky díky rozvolňování? Bude se to tolerovat? Co myslíte, sklady jsou plné...
Zatím jsem spotřebovala 2 jednorázové roušky a 2 respirátory, doma mi zbývá z každého balení 8ks. Pevně věřím, že je nebudu potřebovat a konečně se vrátíme k normálu. Pro jistotu je uschovám a myslím, že obchodníci udělají totéž, pokud jak říkáte, mají plné sklady.
No lidus a to že jsi za rok spotřebovala 4ks je jako skvělé? Beru tvou nižší spotřebu a řekněme první půlrok látkové roušky, ale já bych to na xichtě tak dlouho nenosil.
Maveriku-ne každý je hned připosr... a ne každý to musí mít stále na hubě! Někdy stačí nasadit před vystoupením z auta,nakoupit a v autě ihned sundat a když někdo nakupuje 1x měsíčně tak jsou ty dvě roušky v pohodě!Samozřejmě to musí být osoba nepracující (senior,česky důchodce) nebo pracující z domova!
hel*
Výrobci, dodavatelė, obchody i různí překupníci náhubků si už víceméně nahrabali, zásoby se však musí odčerpávat, takže co nás čeká dál? Kdo bude mít asi šanci na tučný zisk - příště už jen drahé nanovlákno?
diesel Jo tomu rozumím, ale i kdybych to nemusel používat v práci tak cca 4ks na minimálně půl roku? To vůbec není o nějaké připosranosti jak říkáš Používal bys látkovou roušku víc jak měsíc kdybys ji měl k doktorům, nákupy a nevím kam kolegyně ještě chodí? Asi bys ji přepral dřív ne? Ale to neřeš kolego, jen se pozastavuju nad tím čím se lidi dokáží pochlubit. Pochybuju, že například ponožky by někdo nosil týden byť by šlo o jen o stejné případy jako rouška/respirátor.
lidus*
Jen dovysvětlím, že byt nebo chalupu neopouštím a roušku a respirátor jsem potřebovala jen k lékaři.
Když byly sklady prázdné tak sice všichni chtěli kupovat a nebylo co. Roušky a respirátory byly potřeba v první řadě pro zdravotníky.
Teď když už jsou ochranné pomůcky dostupně, tak máš starost kdo je bude kupovat.
Určitě si je koupí lidé, kteří jsou slušně vychovaní a berou ohledy na ostatní a chtěji sami sebe i ostatní chránit.
A to jestli je využijí teď nebo až v zimě už je na jejich rozhodnutí.
hel*
Já určitě nemám starost, je to spíš zvědavost, ale najde-li se hodně takových nákupčích do "domácí rezervy", tak je to v pohodě, jen dost pochybuji, že je to reálné
Ani jedno jsem si doposud nekoupila nehodlám kupovat ani nyní! Vystačím si s tím co běžně fasujeme v arbajtu jako ochrannou pomůcku v prašném prostředí!
Povinný respirátor v obchodě a MHD je od 25.února, pokud vím tak dnes je 5.května. Nemyslím si, že jich máte plný sklad. Mám roušek dost, ale víc než šuplík to není
hel*
Aktuálně od pondělí nebudou už ani roušky venku povinné, ale sklady (ne moje)jsou jich plné a asi po koruně se neprodají. Něco se vymyslí pro spotřebu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.