Nejste přihlášen/a.
Je to hodně jednoduchý princip, už jsem o tom přemýšlel, že bych si to udělal taky...
Je to rotující buden, který se otáčí a z něj vylétávají ořechy proti zdi. Nárazem se rozbijí. Primitivní a funkční! Šlo by s tím loupat všechny ořechy.
Možností je samozřejmě více, tuhle můžete rovnou vyzkoušet! televizeseznam.cz/...
Na louskání vlašských ořechů nebo lískových oříšků jsem si vyrobil "malý pneumatický lis". Tím jsem tlačil na ořech proti podložce až skořápka praskla. Problém u vzduchu ale je, že nejde ihned zastavit a tak po prasknutí skořápky jsem většinou rozmačkal i ořech uvnitř.
Dalším krokem bylo doplnění páky, která zvětšila sílu a zpomalila pohyb. Takto jsem dokázal rozlouskat hodně lískových oříšků. Na louskání vlašských ořechů se moje konstrukce osvědčila tak napůl a tak tyto ořechy rozbijíme ručně kladivem.
No a na operaci přebírání ořechů od skořápek potřebuješ více lidí s dobrým zrakem. Je to taková zábava na zimní krátké dny.
Určitě by se dal na cokoliv vymyslet stroj, ale pokud stroj použiješ jeden týden v roce, tak je otázka jestli to za to stojí.
Taky si můžeš nechat vyrobit z děrovaného plechu sítka s různými velikostmi otvorů a takto odstranit aspoň malé skořápky. Zbytek ale v domácích podmínkách stejně musíš ručně přebrat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.