Paní Míková je to docela divný, ale už od více lidí jsem slyšela, že na odstranění smoly používají výrobek zn. Troubelin od firmy Missiva, který je na čištění trub a sporáků. Já ale osobně s tím zkušenost nemám.
jaja28*
Ještě jsou takové dvě možnosti jak skvrnu od smoly vyčistit a sice dětským lihem na pupik /k dostání v lékárně cca za 16,- Kč/ - líh nanést na vatový polštářek a místo potřít, potom namočit a vyprat. A ještě je také jako druhá možnost dost účinný odlakovač na nehty. Tak ať se zadaří!
al bunda*
Jinými slovy je třeba použít organická rozpouštědla, jak jsem uvedl nahoře. Jen jsem si dovolil použít konkrétní názvy. Hezký den.
Z bavlněných tkanin lze odstranit terpentýnem či benzínem. Vyčištěné místo je pak potřeba proprat ještě mýdlovou vodou. Starší znečištění je nutno několikrát namočit v terpentýnu, až se smůla rozpustí, přetřít lihem a nakonec celý oděv vyprat ve vodě. U jiných látek lze vetřít olej. Pak potřít jádrovým mýdlem a střídavě propírat horkou vodou a terpentýnem. Nakonec ještě přetřít terpentýnem, látku pak vložit mezi dva savé papíry a přejet žehličkou. Lehčí skvrny jde odstranit lihem či francovkou. Vždy je ale nutné si zjistit vlastnosti poškozeného materiálu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.