Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit skvrnu od smoly

Od: zenavduchodu odpovědí: 6 změna:
Prosím o radu jak vyčistit skvrnu od smoly na oděvu. Děkuji Míková

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x
Technický benzín, toluen, perchloretylen. Něco z toho na trhu určitě ještě je.
Hodně zdaru.

jaja28*
hodnocení

0x
Paní Míková je to docela divný, ale už od více lidí jsem slyšela, že na odstranění smoly používají výrobek zn. Troubelin od firmy Missiva, který je na čištění trub a sporáků. Já ale osobně s tím zkušenost nemám.
jaja28*

Ještě jsou takové dvě možnosti jak skvrnu od smoly vyčistit a sice dětským lihem na pupik /k dostání v lékárně cca za 16,- Kč/ - líh nanést na vatový polštářek a místo potřít, potom namočit a vyprat. A ještě je také jako druhá možnost dost účinný odlakovač na nehty. Tak ať se zadaří!*tanec*

al bunda*

Jinými slovy je třeba použít organická rozpouštědla, jak jsem uvedl nahoře. Jen jsem si dovolil použít konkrétní názvy. ;)*hi*
Hezký den.

123*
hodnocení

0x
Přežehlit přes vrstvu savého papíru (zdola i zhora) a zbytek rozpustit lihem (denatur) z drogerie.

hodnocení

0x
Z bavlněných tkanin lze odstranit terpentýnem či benzínem. Vyčištěné místo je pak potřeba proprat ještě mýdlovou vodou. Starší znečištění je nutno několikrát namočit v terpentýnu, až se smůla rozpustí, přetřít lihem a nakonec celý oděv vyprat ve vodě.
U jiných látek lze vetřít olej. Pak potřít jádrovým mýdlem a střídavě propírat horkou vodou a terpentýnem. Nakonec ještě přetřít terpentýnem, látku pak vložit mezi dva savé papíry a přejet žehličkou.
Lehčí skvrny jde odstranit lihem či francovkou.
Vždy je ale nutné si zjistit vlastnosti poškozeného materiálu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]