Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se velmi dobře cokoliv naučit

Od: mevin odpovědí: 4 změna:
Zajímalo by mě to jak se naučit cokoliv: jak se říká přímo si to nalévat do hlavy chci studovat vesmírnou technologii ne jako školu ale jen z mé vůle ale navíc bych se rád dobře naučil matematiku, fyziku, angličtinu, češtinu a jestli by mi někdo neporadil techniku jak to učení do sebe přímo nasávat ale jak ho nezapomenout.
Děkuji...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Matematika a fyzika se neučí. Matematika a fyzika se chápe. Jinak jsou k ničemu.

liska5
hodnocení

0x

Nejdřív musí být zájem o učivo, taková ta zdravá zvědavost. S tím pak souvisí soustředění na věc. Jsou denní hodiny, kde to leze do hlavy více. Mně třeba pozdě večer, jinému dopoledne. Tak i to si u sebe vypozorovat, jak si učivo rozvrhnout. Každý preferuje jiný typ zapamatování. Někdo je typ auditivní, co to musí slyšet, více je lidí s pamětí vizuální - co vidím, to mi lépe utkví v paměti. Určitě se lépe učí látka, kterou si sám píšu rukou, než když ji jen čtu.To ani psaní na klávesnici ruku nenahradí. Pokud lze učivo kreslit, já třeba svaly. Vyrobit si své karty svalových skupin. A ještě mi pomohlo vysvětlovat to druhému. Na každý předmět funguje poněkud jiný metodický postup, i když mají společné zásady už od Komenského. Třeba, že je potřeba stavět na pevném základním učivu, než se pustím do složitějšího, že je potřeba znát, kolik si toho mohu kdy naložit. Taky si uvědomovat souvislosti. U toho se aktivně myslí, což přispěje k zapamatování. A pak ve správný čas opakovat naučené a mít ve věcech pro školu pořádek.

liska5

Když se jedná o jazyk, můžete si třeba polepit cedulkami v bytě cizojazyčnými názvy veškeré věci. Jinak jazyk určitě s vycestováním a pobytem v cizojazyčném prostředí.

ladis*
hodnocení

0x

Kolik ti je?

Dnes 90% všech znalostí světa najdeš na YouTube, to tvrdí přední český manažer.

Ale za mě, strašně málo lidí má schopnosti efektivního samostudia... To co jsi uvedl, jenom abys pochopil základy vesmíru kvantové fyziky chemie a všeho, tak na to potřebuješ tak 10 let... abys mohl být kosmonaut, pokud ti je pod 15 let, tak zační...

Ps: Je tam na youtubu i většina přednášek českých i světových vysokých škol. Mimochodem přednášky na českých vysokých školách jsou pokud vím veřejné, kdokoliv se tam může jít do posluchárny...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]