Vyplatilo se vám někdy investovat peníze na střih vlasů?
Od:fairwomenodpovědí:16změna:
Dobrý den, nechali jste se někdy ostříhat v luxusnějším kadeřnickém salonu? Znám trochu jednoho kadeřníka a hrozně toužím se od něho ostříhat. Jenže problém je, že je hodně drahý a nevím jestli to není hloupé a marnivé se k němu ostříhat... Vadí mi ty peníze a taky to, že bych tam stejně šla jen jednou, tak jestli to má smysl. A taky zjišťuji, že tam chci jít hlavně proto, abych se s ním setkala . Co myslíte? Vyplatilo se vám někdy investovat peníze na střih vlasů?
Marnivé to je, hloupé snad ani ne. No a co? Jestli si to můžete dovolit bez toho, aby rodina příští týden hladověla, tak proč ne? Člověk si občas musí nějakou tu radost udělat.
Já jsem nikdy u takového kadeřníka nebyl, i když bych si to v pohodě dovolit mohl. A nijak mně to nchybí. Utrácím za jiné zbytečnosti .
Marnivé to jistě je.Peníze jsou a budou.Pokud Vám to peněženka dovolí, jděte do toho.Nic co ovládají emoce nebo chtíč nedává smysl.A proto je to přece tak krásný a vzrušující...
Kamarádka dostala ke kulatinám jako dárek návštěvu luxusího kadeřnického salonu. Nakonec byla otrávená, těšila se, co to bude za zázrak, ale bohužel byla zklamaná. Tím vás nechci strašit, jestli je zaručeně šikovný, tak to riskeněte, jsou to vlasy a za chvilku dorostou i kdyby se vám to nelíbilo.
Úplně nebudu odpovídat na otázku, ale kadeřnice, ke které občas chodím, dělá jen jednoduché střihy a lidi si objednává po půlhodině. Na samotné ostříhání super, ale je to asi jako zblajznout po cestě rohlík. Zasytí, nic víc. A pak mám známého, který si i na ten obyčejný střih rezervuje hodinu, tedy dvojnásobek času. Vlasy pečlivě umyje, nechá působit kůru, účes dost podrobně s klientem domlouvá a pak opět do detailu stříhá, vyloženě si s vlasy hraje. U něj je to zážitek <3 (a dražší o moc není, resp. pokud vezmeme v úvahu cenu relativní - vztaženou ke strávenému času - tak je dokonce levnější).
Hezký den. Jestli chcete investovat do střihu v kadeřnickém salonu tak bych čekal že to pak využijete někde při promenádě na molu abyste za to dostala částku několikanásobně vyšší než za kadeřníka. Protože v opačném případě se nejedná o investici ale o vyhazování peněz Samotné vyhazování peněz za různé zbytečnosti je však oblíbenou kratochvílí mojí i mnoha dalších lidí. Klidně si tam zajděte a udělejte si radost - bývá to super
fairwomen
Děkuji . Asi to zkusím tedy, beru to i jako zážitek, jestli dobrý nebo špatný, to se uvidí, ale když to nezkusim, tak nezjistím.
Jo, jednou. Polák tu kdysi rozjížděl svůj salon a měl dobré reference. Stálo to asi 5x víc, než moje kadeřnice. Udělal mi takovou asymetrickou extravaganci, která sice byla efektní a slušivá, ale trochu nepraktická. Na údržbu, abych si přivstala. Následně jsem se vrátila ke klasice.
Pokud máte dost financí, které můžete postrádat, jednou za život bych to obětovala. Protože ale vím, co s penězi, tak já ne, sice občas člověk vyhodí nebo prodělá třeba i dost peněz. Jsou lidé, pro které třeba dotyčný kadeřník není dost dobrý, ale na mně by každý poznal, že k tomuto kadeřníkovi nepatřím, já sama bych se tam ani necítila dobře.
Návštěva kadeřníka je (poměrně) bežný výdaj, nejde o investici. Chcete-li si udělat radost, udělete si ji bez výčitek svědomí. Ale nenazývejte to investicí. (-:
fairwomen
Já to investicí nenazývám, redakce mi změnila nadpis
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.