Nejste přihlášen/a.
My, kteří máme paměť, pamatujeme kampaň kolem registrovaného partnerství a řeči kolem toho, že o adopci nikdy nepůjde ..
Že ztrácíte čas reagováním na pomýleného populistu, který si na ochránce tradičních hodnot pouze hraje. Ale chápu, je to nejlepší recept jak uměle zdiskreditovat názorové oponenty a odvést pozornost od konstruktivních názorů, které zaznívají od serióznějších politiků.
Populismus = Politický přístup spočívající ve snaze oslovit běžného člověka, který se domnívá, že vládnoucí skupiny nehájí či přehlíží jeho zájmy.
Populista = Člověk prosazující rychlá a líbivá, ale těžko uskutečnitelná a často až škodlivá řešení na složité socio-ekonomické problémy.
Zdroj: Wikipedie
Laicky řečeno, je to člověk (politik), který nabízí jednoduché recepty, jejichž ingredience pochytal od lidí a zaobalil do zvučného programu. Sám kolikrát programu nevěří, nabízí ho pouze proto, že mu umožní dostat se do politiky a k moci.
Jsem narazil na takové moudro.
Já manželství pro gaye podporuju. Jen ať viděj, že na začátku je ťuťuťu po kavárnách, který se v manželství změní na "proč jsi nevypral," "kolikrát jsem ti říkala, abys vyluxoval" nebo "to jdeš už zase do hospody?" Nevidím jedinej důvod, proč by gayové měli mít nějaký úlevy.
Za omezence se nepovažuji. Jsem pro případné posílení práv a povinností pro stejnopohlavní páry, ale institut manželství by měl bych zachován. Snaha o redefinici tohoto institutu, který je postaven na svazku muže a ženy a také účelem zachování společnosti, považují za čistě politický a ekonomický tah. Dobře to zhodnotil Marek Benda, jelikož se jedná spíše o nástroj, který posiluje státní moc. Je to svým způsobem kulturní konflikt a snaha vytěsňovat přirozený řád, tradiční systém. Naše společnost se staví na západo-židovských hodnotách a na ty se odkazujeme a neměli bychom je zahazovat a distancovat se od nich, tak jak si to představuje dnes progresivní západní společnost. Samotná otázka je ale složitá a nelze odpovědět ano/ne.
Takže: Jsem pro zrovnoprávnění homosexuálních párů (opravu není nutné se stále držet náboženských dogmat, jsme sekulární společností), ale protože by měl být i respekt k heterosexuláním párům, měl by být insitut manželství zachován tak, jak je. Beztak by to bylo jen další byrokratizování. A navíc, ne každý homosexuál je pro tento progresivní systém nakloněný. Každý člověk je jiný. Mám raději kompromis, než trvé pro nebo proti.
Jo a projev Okamury nechci hodnotit, je to herec a jeho slova (výkřiky) jsou falešná a nekonstruktivní.
Jako předseda strany bych nechal volné hlasování u stranických kolegů.
@kicune: Máme na to jiný názor. Já jsem klasický liberál a je třeba zachovávat hodnoty, na které se společnost odkazuje. Pak můžeme redefinovat úplně vše, proti čemuž se vymezuji. Ctíme rozdílnost, pak buďme fér a nesjednocujme něco, co není to samé. Dejme tomu rovný statut. Sama komunita chce posílit práva a odpovědnost, a o to jde. Často se do diskuze vklíní něco, co není ani k meritu věci.
@kubaa Máme na to jiný názor. Já jsem klasický liberál a je třeba zachovávat hodnoty, na které se společnost odkazuje. Pak můžeme redefinovat úplně vše, proti čemuž se vymezuji. Ctíme rozdílnost, pak buďme fér a nesjednocujme něco, co není to samé. Dejme tomu rovný statut. Sama komunita chce posílit práva a odpovědnost, a o to jde. Často se do diskuze vklíní něco, co není ani k meritu věci.
Institut manželství je výhradně lidskou záležitostí a v přírodě se s ničím takovým nikdy nesetkáte. Proto se v průběhu času manželství neustále vyvíjelo úplně stejně, jako ty vaše západně-židovské hodnoty a společnost. Kdyby ne, dodnes byste musel požádat svou vrchnost či úřady o povolení ke sňatku, pokud by Vám ho náhodou již nedomluvili ve vašich šesti letech Vaši rodiče. Dokonce nic ani jako tradiční manželství neexistuje a nikdy neexistovalo... existuje pouze typické manželství vzhledem k době. Osobně se považuji za silného (heterosexuálního) konzervativce, ale opravdu se necítím se svou partnerkou být nějak ublížený tím, že se nějaký homosexuální pár bude chtít vzít a mít stejná práva, místo toho, aby se musel někde registrovat jak nějaká Škoda Octavie.
Manželství
Poté dodal, že proti homosexuálům nic nemá, tak proč by se chtěl zabíjet? Navíc jeho nikdo adoptovat nebude a kdyby opravdu byl k adopci, byl by určitě vděčný za každého milujícího rodiče, který by o něm měl zájem. Hodně názorů najdete ve starší otázce.
Mně by nevadilo manželství homosexuáních párů. Mně to neublíží a někomu to pomůže. Kolik takových bude?
To by pak všechny matky samoživitelky měly mít negativní vliv na osobnost dítěte, protože by byla pod vlivem pouze ženského elementu.
Okamura mne zklamal. Svoji japonskou urputnost by měl napřít jinam.
Má to dva ůhly pohledu. 1. jde o moje dítě, věřte udělám vše aby se to pokud možná nikdo nedozvěděl ale nezbyde mi, než se s tím vyrovnat a jako každá jiná matka nakonec souhlasit, že dvě holky nebo dva kluci, žijí spolu. Nebude to snadné ale budu must přijmout i to, že adoptují dítě co mi bude říkat babi.
2. Neznámí lidé, žijí si svůj život a já se jim do něj nepletu.
Myslím, že pořád je to pro dítě lepší než ústav se super péčí.
Spojit tento dotaz s osobou T. Okamury není správné. On není ani přesvědčený o svém názoru, ale mění ho jak je potřeba. Je to lhář.
Pokud chcete seriozní debatu o tak zajímavém společenském tématu, tak ho oprosťte od jednotlivých osob, jinak budou odpovědi tendenční a neobjektivní, přesně tak, jak to tady vidíme.
Pouze registrované partnerství
Homosexuálové chtějí manželství a výchovu dětí, heterosexuálové manželství zavrhují a děti vychovávají různí přátelé. Máme to nějak pomíchané. Vtip, kterak moje děti a tvoje děti bijí naše děti, se stal realitou. V blahobytu a bez válek vymýšlíme blbosti. Může se ale stát, že nás v dohledné době nahradí ti, kteří o blbostech nepřemýšlí a chovají se podle přírodních zákonů.
Pouze registrované partnerství
Představa, jak malé dítě vysvětluje ve škole spolužákům, že tatínek je Pepa a maminka je Karel, je dost příšerná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.